Η συνταγή της ημέρας: Παπαρδέλες με βλίτα, ντοματίνια και ξινομυζήθρα
Η συνταγή της ημέρας: Παπαρδέλες με βλίτα, ντοματίνια και ξινομυζήθρα
Ένα πιάτο που πρέπει να δοκιμάσετε!
Καλοκαιρινή, χορτοφαγική μακαρονάδα με σάλτσα από βλίτα και ντοματίνια!
Υλικά για 4 άτομα
Εκτέλεση
Υλικά για 4 άτομα
- 400γρ. παπαρδέλες
- 3 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1 φλιτζάνι κρασί λευκό γλυκό
- 350γρ. βλίτα, χοντροκομμένα
- 200γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 1½ φλιτζάνι ξινομυζήθρα, τριμμένη
- 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 1 φλιτζάνι γάλα φρέσκο
- αλάτι, πιπέρια ανάμικτα χοντροτριμμένα
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζετε τα ζυμαρικά αλ ντέντε (για 1-2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας), τα στραγγίζετε και τα διατηρείτε στην άκρη, μαζί με 1 φλιτζάνι από το νερό στο οποίο έβρασαν.
Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει λίγο, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα. Προσθέτετε το σκόρδο και σοτάρετε για μισό λεπτό ακόμα. Σβήνετε με το κρασί και βράζετε για 1 λεπτό, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Ρίχνετε τα βλίτα και τα ντοματίνια και ανακατεύετε καλά. Μαγειρεύετε για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαραθούν και να πέσει ο όγκος τους. Προσθέτετε την ξινομυζήθρα, τη μουστάρδα και το γάλα. Αλατίζετε, ανακατεύετε πολύ καλά και χαμηλώνετε τη φωτιά (από μέτρια σε χαμηλή). Μαγειρεύετε για 5-10 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περιττά υγρά και να δέσει η σάλτσα.
Προσθέτετε τις παπαρδέλες και το νερό που κρατήσατε και ανακινείτε την κατσαρόλα ή ανακατεύετε ελαφρά. Πασπαλίζετε με τα πιπέρια και σερβίρετε αμέσως.
Συνταγή: Ντίνα Νικολάου
Φωτογραφία: Studiom.com
Food styling: Μάκης Γεωργιάδης
Styling: Κατερίνα Λυκουρέση
Ειδήσεις σήμερα:
EE: Κατηγορηματικό «όχι» στην προοπτική επαναχάραξης συνόρων στα Δυτικά Βαλκάνια
Σαρλ Μισέλ: Δύσκολες οι σχέσεις με την Τουρκία - Απαιτείται πρόοδος στα ελληνοτουρκικά
Αγία Βαρβάρα - Συγκλονιστική κατάθεση της 15χρονης που σκότωσε τη μητέρα της: Άκουσα να ουρλιάζει, μετά όλα τελείωσαν
Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει λίγο, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα. Προσθέτετε το σκόρδο και σοτάρετε για μισό λεπτό ακόμα. Σβήνετε με το κρασί και βράζετε για 1 λεπτό, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Ρίχνετε τα βλίτα και τα ντοματίνια και ανακατεύετε καλά. Μαγειρεύετε για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαραθούν και να πέσει ο όγκος τους. Προσθέτετε την ξινομυζήθρα, τη μουστάρδα και το γάλα. Αλατίζετε, ανακατεύετε πολύ καλά και χαμηλώνετε τη φωτιά (από μέτρια σε χαμηλή). Μαγειρεύετε για 5-10 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περιττά υγρά και να δέσει η σάλτσα.
Προσθέτετε τις παπαρδέλες και το νερό που κρατήσατε και ανακινείτε την κατσαρόλα ή ανακατεύετε ελαφρά. Πασπαλίζετε με τα πιπέρια και σερβίρετε αμέσως.
Συνταγή: Ντίνα Νικολάου
Φωτογραφία: Studiom.com
Food styling: Μάκης Γεωργιάδης
Styling: Κατερίνα Λυκουρέση
Ειδήσεις σήμερα:
EE: Κατηγορηματικό «όχι» στην προοπτική επαναχάραξης συνόρων στα Δυτικά Βαλκάνια
Σαρλ Μισέλ: Δύσκολες οι σχέσεις με την Τουρκία - Απαιτείται πρόοδος στα ελληνοτουρκικά
Αγία Βαρβάρα - Συγκλονιστική κατάθεση της 15χρονης που σκότωσε τη μητέρα της: Άκουσα να ουρλιάζει, μετά όλα τελείωσαν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα