Η συνταγή της ημέρας: Κοχύλια με σάλτσα αντζούγιας, αμύγδαλα & ελιές

Η συνταγή της ημέρας: Κοχύλια με σάλτσα αντζούγιας, αμύγδαλα & ελιές

Τα κοχύλια με σάλτσα αντζούγιας είναι μια παραλλαγή της σισιλιάνικης συνταγής, οι συνδυασμοί των υλικών και το αποτέλεσμα ξαφνιάζουν με τη νοστιμιά τους!

Koxilakia-me-antzougies
20 ΛΕΠΤΑ | ΕΥΚΟΛΟ

Υλικά για 4-5 άτομα

  • 500 γρ. κοχύλια

  • 5 αντσούγιες

  • 2 σκελίδες σκόρδο

  • 4 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

  • 10 αμύγδαλα ωμά, χωρίς φλούδα

  • 50 ml έ.π. ελαιόλαδο

  • 10 ελιές πράσινες, χωρίς κουκούτσι, σε φέτες

  • 1 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο

Κλείσιμο
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι

Για το σερβίρισμα:

  • λίγο φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο

  • λίγο ξύσμα λεμονιού


Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τα κοχύλια al dente. Τα σουρώνουμε και κρατάμε 1 φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν.
Στο μεταξύ πολτοποιούμε στο μπλέντερ τις αντζούγιες, τα σκόρδα, τον μαϊντανό, τα αμύγδαλα και το ελαιόλαδο.

Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το μείγμα που ετοιμάσαμε και προσθέτουμε το νερό των βρασμένων ζυμαρικών που κρατήσαμε. Ανακατεύουμε συχνά μέχρι να δέσει η σάλτσα και περιχύνουμε με αυτήν τα κοχύλια.

Προσθέτουμε πιπέρι, τις ελιές και σερβίρουμε αμέσως με φύλλα βασιλικού και ξύσμα λεμονιού.

Tip: Τα αμύγδαλα μπορούμε να τα παραλείψουμε ή να τα αντικαταστήσουμε με κουκουνάρι.

Koxilakia-me-antzougies



Συνταγή – Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη

Ειδήσεις σήμερα:

Θεσσαλονίκη: Νέος συνωστισμός με... κοκτέιλ - Επέμβαση της ΕΛΑΣ

Πέτρος Φιλιππίδης: Η επόμενη μέρα και ο εισαγγελέας

Άνδρος: «Θα βάλω φωτιά» είχε απειλήσει πρόεδρος κοινότητας διαφωνώντας με τους δασικούς χάρτες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης