Σήμερα μαγειρεύουμε: Ντομάτες & πιπεριές γεμιστές με κουκουνάρι & σταφίδα

Σήμερα μαγειρεύουμε: Ντομάτες & πιπεριές γεμιστές με κουκουνάρι & σταφίδα

Ένα φαγητό που αξίζει να φτιάξετε!

gemista
2 ΩΡΕΣ ΚΑΙ 15΄ | ΜΕΤΡΙΑ ΕΥΚΟΛΟ

Υλικά για 6-8 άτομα

  • 8 ντομάτες ώριμες, σφιχτές

  • 8 πιπεριές μεγάλες

  • 1 φλιτζ. έ.π. ελαιόλαδο

  • 3 μέτρια κρεμμύδια, τριμμένα

  • 3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, τριμμένες

Κλείσιμο
  • 1 μέτριο καρότο, τριμμένο, στυμμένο

  • 1 μέτριο κολοκύθι, τριμμένο, στυμμένο

  • 1 μέτρια μελιτζάνα, τριμμένη, στυμμένη

  • 1 φλιτζ. ρύζι γλασέ

  • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

  • ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο

  • ½ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο

  • 3 κ.σ. κουκουνάρι

  • 3 κ.σ. σταφίδες μαύρες

  • ανθό αλατιού, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο


Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε ένα οριζόντιο καπάκι από τις ντομάτες και τις πιπεριές και τα κρατάμε στην άκρη. Με ένα κουταλάκι αφαιρούμε τη σάρκα της ντομάτας, την τρίβουμε σε ένα μπολ και την κρατάμε για τη γέμιση. Αφαιρούμε τα σπόρια από τις πιπεριές και τα πετάμε.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά για 1΄ ίσα να βγάλουν το άρωμά τους. Προσθέτουμε το καρότο, το κολοκύθι και τη μελιτζάνα ανακατεύοντας διαρκώς με μια σπάτουλα μέχρι να μαραθούν τα υλικά.
Ρίχνουμε το ρύζι, τα 2/3 από την τριμμένη ντομάτα και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε 1/2 φλιτζάνι νερό και αφήνουμε να πάρει μια βράση ανακατεύοντας. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον άνηθο, τον δυόσμο, το κουκουνάρι και τις σταφίδες. Ανακατεύουμε καλά.

Αλατοπιπερώνουμε εσωτερικά τις ντομάτες και τις πιπεριές και τις γεμίζουμε με το ρύζι - η γέμιση πρέπει να έχει αρκετά υγρά για να μπορέσει να ψηθεί το ρύζι και να φουσκώσει.

Τοποθετούμε τα γεμισμένα λαχανικά σε ένα ταψί το ένα δίπλα στο άλλο, τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι, την υπόλοιπη τριμμένη ντομάτα, μισό ποτήρι νερό και σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε τα γεμιστά για 30΄-40΄. Κατόπιν, αφαιρούμε λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ακόμη 1 ώρα μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Τα αφήνουμε να ξεκουραστούν εκτός φούρνου για 10΄-15΄ πριν σερβίρουμε.

gemista


Συνταγή: Σωτήρης Ευαγγέλου
Φωτογραφία: Studio Μ
Food styling: Μάκης Γεωργιάδης
Styling: Κατερίνα Λυκουρέση

Ειδήσεις σήμερα: 

Μικρός Ζαχαρίας: Πάλεψε γενναία, αλλά δεν τα κατάφερε

Σήμερα οι ανακοινώσεις για το «άνοιγμα» δραστηριοτήτων - Τι αλλάζει από το Σαββατοκύριακο

Αποζημιώσεις ενοικίων: Βήμα βήμα η διαδικασία για να δείτε online που βρίσκεται η αίτησή σας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης