Τσιάρας στον ΘΕΜΑ 104,6: Στόχος να ανοίξουν τα υποθηκοφυλακεία στις 27 Απριλίου

Τσιάρας στον ΘΕΜΑ 104,6: Στόχος να ανοίξουν τα υποθηκοφυλακεία στις 27 Απριλίου

Σκλήρη η διαπραγμάτευση για την παράταση προστασίας της α΄ κατοικίας, «είμαστε κοντά στο να το πετύχουμε»

ypothikofilakeio-athina
Τα σχέδια του υπ. Δικαιοσύνης για τη σταδιακή επαναλειτουργία των δικαστηρίων και των υπολοίπων δικαστικών υπηρεσιών ανέλυσε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο Κώστας Τσιάρας.

Όπως είπε πρώτο βήμα θα είναι η επαναλειτουργία των υποθηκοφυλακείων «γιατί αφορά σε μεγάλο βαθμό στη λειτουργία της οικονομίας, κίνηση που προϋποθέτει ότι πρέπει να εργαστούν συγκεκριμένες υπηρεσίες του ειρηνοδικείου και των πρωτοδικείων».

«Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να επαναλειτουργήσουν δύο εβδομάδες μετά το Πάσχα. Δεν είμαι βέβαιος αν μπορεί να γίνει αυτό αλλά εργαζόμαστε πολύ σκληρά. Αν με ρωτάτε, θα ήθελα να λειτουργήσουν στις 27 Απριλίου με τη λήψη, βεβαιώς, όλων των αναγκαίων μέτρων».

Στο επόμενο βήμα «θα μπορούσαμε να συζητήσουμε δικαστήρια για ασφαλιστικά μέτρα με ορίζοντα ένα μήνα αργότερα» πρόσθεσε ο κ. Τσιάρας και συμπλήρωσε ότι «αν μπορέσουμε να βγούμε από τη συνολική καραντίνα τον Ιούνιο, τότε θα μπορούσαμε να μιλάμε για πλήρη επαναλειτουργία της δικαιοσύνης».

Ο κ. Τσιάρας σημείωσε παράλληλα ότι μέσα στην κρίση του κορωνοϊού «υπάρχουν χιλιαδες αποφάσεις που έχουν εκδοθεί. Οι δικαστές συνέβαλαν με τον δικό τους τρόπο και έτσι στο τέλος της περιόδου αυτού δεν θα έχουμε εκκρεμότητες από το παρελθόν».

Ερωτηθείς για τις προσπάθειες της κυβέρνησης να υπάρξει παράταση 6 μηνών στην προστασία της α΄κατοικίας, ο κ. Τσιάρας έκανε λόγο για «πολύ σκληρή διαπραγμάτευση» προσθέτοντας ότι «είμαστε κοντά στο να πετύχουμε» παρά το γεγονός ότι «βλέπουμε μια πολύ σκληρή στάση των δανειστών».

Κλείσιμο
Για τις φυλακές, τέλος, είπε ότι «έχουν λειτουργήσει στη λογική καραντίνας από τον προηγούμενο μήνα» προσθέτοντας ότι «υπάρχουν σχέδια αποφυλακίσε ανάλογα με τη "φύση" του εγκλήματος, την ηλικία, τον χρόνο έκτισης και ανάλογα θα υπάρξει απόφαση».



Ειδήσεις σήμερα

Guardian - Κορωνοϊός: Η Ελλάδα κερδίζει τη μάχη - Πώς τα κατάφερε

Επιμένει ο ιερέας στο Κουκάκι: Το έκανα ακολουθώντας την ιερατική μου συνείδηση - Η Θεία Κοινωνία δεν απαγορεύεται

Δημοσκόπηση αποκαλύπτει το πρώτο μέρος που θα πάνε οι Ελληνες μόλις λήξει η καραντίνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης