Κορωνοϊός: Ο Τσιάρας ζήτησε την παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τη Θεία Μετάληψη

Κορωνοϊός: Ο Τσιάρας ζήτησε την παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τη Θεία Μετάληψη

Με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Β.Πλιώτα επικοινώνησε το απόγευμα ο υπουργός Δικαιοσύνης Κ.Τσιάρας - Ζήτησε να ερευνηθούν τα περιστατικά που παρατηρήθηκαν σε εκκλησίες στο Κουκάκι και την Κέρκυρα

tsiaras
Άμεση ήταν η παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης Κωνσταντίνου Τσιάρα προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα για τα περιστατικά που παρατηρήθηκαν σε εκκλησίες στο Κουκάκι και την Κέρκυρα όπου ιερείς προσέφεραν τη Θεία Μετάληψη σε πιστούς παρά την απαγόρευση και τις αντίθετες οδηγίες της Ιεράς Συνόδου.

Ειδικότερα, με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα επικοινώνησε σήμερα το απόγευμα ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Τσιάρας.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης ενημέρωσε τον κ. Πλιώτα για όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, τόσο στο Κουκάκι όσο και στην Κέρκυρα και ζήτησε να ερευνηθούν από τους αρμόδιους Εισαγγελικούς λειτουργούς τα πραγματικά περιστατικά.

Ακόμη, κ. Τσιάρας εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στους Εισαγγελείς, οι οποίοι θα επιτελέσουν πλήρως τα καθήκοντά τους.

Προηγουμένως, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς είχε ζητήσει να υπάρξει παρέμβαση του εισαγγελέα και να κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τα περιστατικά. Αναλυτικότερα, ο κ. Χαρδαλιάς είχε πει:

«Αυτά που συνέβησαν σήμερα σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα συνιστούν παράβαση των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου και θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή πολιτών και τη δημόσια υγεία. Επικοινώνησα με τον υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να ζητήσει από τις εισαγγελικές αρχές να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης