Θάνος Πλεύρης στο ΘΕΜΑ 104,6: O «Σαράφης» ακουγόταν σαν να είχε πιει ήλιο - Πήραμε όμως απαντήσεις

Θάνος Πλεύρης στο ΘΕΜΑ 104,6: O «Σαράφης» ακουγόταν σαν να είχε πιει ήλιο - Πήραμε όμως απαντήσεις

Ο βουλευτής της ΝΔ επιβεβαίωσε ότι η κατάθεση διήρκησε οκτώμισι ώρες και ήταν ιδιαίτερα περιγραφικός ως προς το πώς έγινε αυτή η διαδικασία

thanos-plevris
Τις συνθήκες με τις οποίες έγινε η κατάθεση του προστατευόμενου μάρτυρα «Μάξιμου Σαράφη» στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, περιέγραψε μιλώντας το ΘΕΜΑ 104,6 ο βουλευτής της ΝΔ και μέλος της επιτροπής αυτής Θάνος Πλεύρης.

Ο βουλευτής επιβεβαίωσε ότι η κατάθεση διήρκησε οκτώμισι ώρες και ήταν ιδιαίτερα περιγραφικός ως προς το πώς έγινε αυτή η διαδικασία.

«Υπήρχε ένα  μεγάλο τραπέζι συνεδριάσεων, ο χώρος αρκετά μικρός, το τραπέζι μάλιστα κάλυπτε όλο το χώρο» είπε αρχικά ο κ. Πλεύρης με συνέχισε: «Υπήρχε μία Τηλεόραση και αρκετά μεγάλη οθόνη, αλλά ο μάρτυρας δεν ήθελε οπτική επαφή ούτε με αλλοιωμένα χαρακτηριστικά. Υπήρχαν όμως δύο μεγάλα μεγάφωνα, σαν αυτά του στέρεο που λέμε, για να θυμηθούμε τα παλιά, απ’ όπου ακουγόταν η φωνή του καθαρά, αν και αλλοιωμένη. Πώς είναι όταν πίνεις ήλιο και κάνεις τη φωνή σου μετά, είχε, να το πώς χαριτολογώντας, ένα τέτοιο έντονο χαρακτηριστικό» αποκάλυψε ο κ. Πλεύρης.

Ο βουλευτής σημείωσε ότι «και ο μάρτυρας μας άκουγε καθαρά, δεν υπήρχε κάποια καθυστέρηση, ανάμεσα σε ερωτήσεις και απαντήσεις, ίσως μόνο πέντε έξι δευτερολέπτων» και εξέφρασε την άποψη ότι έτσι «απλώς χανόταν η αμεσότητα της επαφής, όταν τον άλλο τον έχεις μπροστά, αλλά δεν είχαμε πρόβλημα να πάρουμε απαντήσεις». Χαρακτήρισε δε τη διαδικασία πρωτόγνωρη, αλλά ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος εξέτασε «μια χαρά τον μάρτυρα».

Όσο για την ουσία, ο κ. Πλεύρης, απαντώντας σε ερώτηση (του Γιάννη Πρετεντέρη) αν τα όσα κατέθεσε χτες ο προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης» είχαν απόκλιση από όσα είχε καταθέσει στην επιτροπή ο μάρτυς Φιλίστωρας Δεσταμπασίδης, σημείωσε πως υπήρξε ξεκάθαρη απόκλιση και δήλωσε πως ο «Σαράφης» είχε σαφή και ξεκάθαρη τοποθέτηση σε όλες τις ερωτήσεις ότι «δεν έχει γνώση που ότι χρήματα έφτασαν κάπου. Η γνώση του περιορίζεται στο σημείο ότι βάση πραγμάτων που έβλεπε, πιθανολογεί να συνέβη αυτό, ήταν μία ξεκάθαρη θέση που ο άνθρωπος σε όλη τη διάρκεια (της κατάθεσης) υποστήριζε». «Βάσει στοιχείων που έβλεπα πιθανολογώ» αυτή είναι η βασική αρχή της κατάθεσής του, είπε ο κ. Πλεύρης.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης