Χρυσοχοΐδης: 400 νέοι συνοριοφύλακες στον Έβρο, 800 στα νησιά - Αστυνομικοί κάθε 15 λεπτά σε κάθε γειτονιά

xrys0

Για τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη προανήγγειλε την πρόσληψη 800 συνοριοφυλάκων - Άλλοι 400 στον Έβρο - Σχετικά με την ασφάλεια στις πόλεις και τις γειτονιές, έκανε ειδική αναφορά στην πρόσληψη των 1.500 νέων αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ

Πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας η πρώτη πανελλήνια ημερίδα στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Κλείνουμε τις εκκρεμότητες του χθες. Δημιουργούμε σε στέρεες βάσεις την Ελλάδα του αύριο».

Όπως τόνισε μεταξύ άλλων ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Γιώργος Στεργίου καλωσορίζοντας τα 160 στελέχη από όλη την Ελλάδα που έδωσαν το παρών στόχος είναι να «αξιοποιήσουμε το δυναμισμό και τη δημιουργικότητα του κομματικού μας δυναμικού, όχι μόνο στην υποστήριξη του έργου της κυβέρνησης αλλά και στην κατάθεση προτάσεων και ιδεών για τη διαμόρφωση της ασκούμενης πολιτικής. Η σημερινή συνάντηση με τους υποψήφιους βουλευτές και ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του 2019, αποτελεί την αρχή ενός κύκλου ημερίδων με σκοπό να καλύψουμε όλα τα βασικά πεδία του κυβερνητικού έργου. Ξεκινήσαμε τις θεματικές ενότητες πραγματευόμενοι δύο μεγάλα και κρίσιμα ζητήματα: την Προστασία του Πολίτη και τη Μεταναστευτική Πολιτική».

Προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Μηταράκης, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιάς και ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ασύλου και Επιστροφών κ. Γεωργιάδης.

Οι επιχειρήσεις στα Εξάρχεια

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης υπενθύμισε μεταξύ άλλων ότι η ασφάλεια είναι ένας από τους τρεις βασικούς πυλώνες της κυβερνητικής πολιτικής και αναφέρθηκε εκτενώς στο έργο που έχει γίνει τους τελευταίους επτά μήνες τόσο στο σκέλος της φύλαξης των συνόρων όσο και στο σκέλος της ασφάλειας σε σπίτια και γειτονιές, ενώ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει τη σημαντική δουλειά που έχει γίνει στα Εξάρχεια, με την εκκένωση πολλών καταλήψεων και τις πεζές περιπολίες που ήδη έχουν ξεκινήσει, αλλά και στην εξάρθρωση τρομοκρατικών και εγκληματικών οργανώσεων.

Όσον αφορά τη φύλαξη των συνόρων σημείωσε ότι η κατάσταση ιδίως στα χερσαία σύνορα έχει βελτιωθεί σημαντικά ενώ «ήδη προγραμματίζεται και τέλος Μαΐου θα έχουν εγκατασταθεί στον Έβρο 400 νέοι συνοριοφύλακες».

Πρόσληψη 1500 νέων αστυνομικών

Για τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου προανήγγειλε την άμεση πρόσληψη 800 συνοριοφυλάκων, που σε συνδυασμό με την αύξηση των δυνάμεων της Frontex θα βοηθήσουν σημαντικά στη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος. Σχετικά με την ασφάλεια στις πόλεις και τις γειτονιές, ο κ. Χρυσοχοΐδης έκανε ειδική αναφορά στην πρόσληψη των 1500 νέων αστυνομικών της ομάδας Δίας «οι οποίοι ήδη είναι στο δρόμο και είναι στις γειτονιές της Αθήνας και ταυτόχρονα αποδεσμεύτηκε αριθμός αστυνομικών από την Αθήνα προς τη Θεσσαλονίκη, η οποία επίσης έχει πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα. Αυτή τη στιγμή δηλαδή, κάθε 15 λεπτά περίπου, οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου ακόμα και της πιο ακραίας αραιοκατοικημένης περιοχής, βλέπουν αστυνομικούς της ΔΙΑΣ να περιπολούν στις γειτονιές τους».

Ο κ. Μηταράκης εξήγησε πως η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ κατέστησε την Ελλάδα διαδρομή επιλογής των διακινητών και άφησε τη διαδικασία ασύλου με 82.000 εκκρεμείς αιτήσεις, ενώ με την ερμηνεία που δέχθηκε στην Κοινή Ανακοίνωση ΕΕ-Τουρκίας οδηγεί είτε σε εγκλωβισμό στα νησιά είτε σε αδυναμία επιστροφών στην Τουρκία. Υπογράμμισε ότι η λογική «όλοι είναι ευάλωτοι, όλοι έχουν δικαιώματα εκτός από την χώρα μας» έχει αλλάξει μέσω της αυστηροποίησης της πολιτικής επιστροφών.

Προτεραιότητες για το Μεταναστευτικό

Ο κ. Μηταράκης παρουσίασε αναλυτικά τις επτά στρατηγικές προτεραιότητες της μεταναστευτικής πολιτικής για το 2020 που περιλαμβάνουν την ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων, την επιτάχυνση της διαδικασίας ασύλου, τα νέα κλειστά ελεγχόμενα κέντρα, τις επιστροφές, τον έλεγχο των ΜΚΟ, την αποτελεσματική διεθνοποίηση του ζητήματος και την ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών. Υπογράμμισε τη σημασία της έκδοσης απόφασης σε πρώτο βαθμό από τις υπηρεσίες ασύλου εντός 24 ημερών, που έχει ήδη επιτευχθεί, την συνειδητή απόφαση τα κλειστά κέντρα να βρίσκονται εκτός αστικού ιστού και να κλείσουν τα ανοιχτά κέντρα που λειτουργούν σήμερα στα νησιά καθώς και την ενίσχυση των υπηρεσιών ασύλου με νέο προσωπικό και με 500 δικηγόρους σε τοπικό επίπεδο.

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής προστασίας κ. Χαρδαλιάς παρουσίασε συνοπτικά το νέο σχέδιο για την Πολιτική Προστασία ενώ ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ασύλου και Επιστροφών κ. Γεωργιάδης ανέλυσε τους βασικούς στόχους που αφορούν το κοινό ευρωπαϊκό σύστημα ασύλου και επιστροφών καθώς και την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ένταξης για όσους λάβουν καθεστώς διεθνούς προστασίας.

Συνολικά απαντήθηκαν πάνω από 45 ερωτήσεις συμμετεχόντων, ενώ την ημερίδα τίμησαν μεταξύ άλλων με την παρουσία τους η κ. Σοφία Νικολάου, Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, η κ. Βασιλική Λοΐζου, Γενική Γραμματέας Συντονισμού Οικονομικών και Αναπτυξιακών Πολιτικών και ο κ. Μάνος Λογοθέτης, Ειδικός Γραμματέας Υποδοχής.

ΣΧΟΛΙΑ (70)

...

Πώς θα πληρωθούν όλοι αυτοί;

Πάνος

Οι 500 θα ανακατώνουν το σανό μην τυχόν και μουχλιάσει, ο μουχλιασμένος σανός πιθανόν να βλάψει τα στομάχια των ψηφοφόρων. Δυστυχώς, τους λείπει κάθε βούληση για σταμάτημα των ορδών των εισβολέων.

ΓΙΩΡΓΟΣ

Στο βερολίνο και στην Ελβετία που πήγα είδα παντού αστυνομία ένοπλη kαι έκαναν ελέγχους σε κάθε ύποπτο ειδικά τα βράδια . Στην Ελλάδα αυτό το ''είδος΄΄ το εξαφάνισαν οι συριζαίοι επειδή οι εγκληματίες ήταν προστατευόμενο είδος απο την αριστερά επειδή ήταν ο μελοντικός κοματικός στρατός τους ! !

ΓΙΑΝΝΗΣ

ΟΧΙ ΑΛΛΟ //ΣΑΝΟ//. ΕΧΩ //ΦΟΥΣΚΟΜΑΤΑ//.

Τρολ

Κάθε δεκάλεπτο είχε πεί πριν ένα μήνα . Και η αύξηση της εγκληματικότητας επι ημερών του Υπουργού μας λάμβανε χώρα στα κενά του δεκαλέπτου . Τώρα με το δεκαπεντάλεπτο θα γίνει πάρτυ ... Και μετά λέτε εμένα Τρολ !!!

ματσαροκος

μπατσοι μπατσοι μπατσοι παρτε και κανα γουρουνι να δει ο κοσμος την διαφορα.Τα γουρούνια είναι πολύ καλύτερα

ΝΙΚΟΣ

οσο υπαρχουν βρωμικοι αστυνομικοι που δεν τιμωρουνται ουτε απο τους αστ.διευθυνταδες με τα μπακιρενια αστερακια ουτε απο τον χρυσοχοιδη που χρησιμοποιει στο υπουργειο του παλαια κ σκαρτα υλικα [πρωην αρχηγο επι συριζα της αστυνομιας] την ιδια σ@τα ομελετα θα φτιαχνει

βασω

χρυσοχοιδη μαζεψε τα ψεματα σου κ μαζι με τον κοματικο αρχηγο της δημοσιας υπηρεσιας της ελας παντε στα σπιτια σας ,μας δουλευεις ψιλο γαζι οταν μας λες οτι καθε 15 λεπτα θα εχουμε αστυνομια ,εμεις εδω στην πιο κακοφημη με την βοηθεια της αστυνομιας γειτονια της θεσνικης δεν πατανε 24ωρα ολοκληρα εκτος αν ερθουν με τα περιπολικα κ ψωνισουν απο τους κινεζους ενωρα υπηρεσιας δημοσ.υπαλληλου,ποσα μειλ σας στειλαμε κ μας γραψατε,εδω κ τωρα ιδιωτικη αστυνομια ,ξεχασα να σας δωσω χαιρετισμους απο τους λαθρομεταναστες που στηνουν εορτες οσο ειστε εσεις επανω

Λεμονής

Γιατρούς; Δάσκαλους; Μπα, ε;

δε χρειαζόμαστε άλλους γιατρούς και δασκάλους

από γιατρούς είμαστε υπερπλήρεις, και δασκάλους δεν έχουν ανάγκη οι παραμεθόριες περιοχές γιατί δεν υπάρχουν παιδιά να τα διδάξουν

Θα δεις

Από την στιγμή που δεν κάνουν αποτροπή και κάνουν μεταφορά και καταγραφή όλα τ'άλλα είναι νά'χαμε να λέγαμε. ΑΠΟΤΡΟΠΗ.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης