Βενιζέλος για Σακελλαροπούλου: Είμαι βέβαιος ότι θα πετύχει απολύτως

venizelossakellaropoulou

Δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου κατά την έναρξη της εκδήλωσης του Κύκλου ιδεών 

Χαρούμενος για την επιλογή της Κατερίνας Σακελλαροπούλου από τον πρωθυπουργό προκειμένου να εκλεγεί στον πολιτειακό θώκο και να καταστεί η πρώτη Ελληνίδα Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δήλωσε πριν από λίγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος προσερχόμενος στην εκδήλωση του Κύκλου Ιδεών.Υπενθυμίζεται ότι η πρόεδρος του ΣτΕ συμμετείχε στις εκδηλώσεις του Κύκλου. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε επίσης ότι είναι σίγουρος για την επιτυχία της κας Σακεραλλοπούλου στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα σημειώνοντας : «Είμαι βέβαιος ότι θα πετύχει απολύτως. Της ευχόμαστε όλοι μας να είναι η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας του μέλλοντος, που πατάει γερά στην συνείδηση της Ιστορίας».

Αναλυτικά η δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου κατά την έναρξη της εκδήλωσης του Κύκλου ιδεών «Η εφαρμογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ως θεμελιώδης προϋπόθεση σεβασμού της ΕΣΔΑ»

«Η λύπη μου για τη δεοντολογικά επιβεβλημένη αποχή της Κατερίνας Σακελλαροπούλου από τη σημερινή εκδήλωση του Κύκλου στην οποία με μεγάλη, όπως πάντα, προθυμία είχε δεχθεί να μετάσχει – μαζί με τους Προέδρους του Αρείου Πάγου, του Ελεγκτικού Συνεδρίου και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου- αντισταθμίζεται στο πολλαπλάσιο από τη χαρά μου για τις τελευταίες εξελίξεις. Από τη χαρά μου για την επιλογή της από τον Πρωθυπουργό προκειμένου να εκλεγεί στον πολιτειακό θώκο και να καταστεί η πρώτη Ελληνίδα Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Το γεγονός ότι η επιλογή του Πρωθυπουργού έγινε αποδεκτή από το μεγαλύτερο μέρος της αντιπολίτευσης και τη συντριπτική πλειοψηφία της Βουλής των Ελλήνων προσδίδει στη, μετα βεβαιότητος, αναμενόμενη, εκλογή της Κατερίνας Σακελλαροπούλου την ερχόμενη Τετάρτη, τις διαστάσεις μιας συναινετικής και ομόθυμης εκλογής και φωτίζει τη συνταγματική περιγραφή της θεσμικής αποστολής του Αρχηγού του Κράτους. Αποστολής αυστηρά οριοθετημένης, αλλά σημαντικής για τη λειτουργία του πολιτεύματος και το ύφος του δημοσίου βίου που είναι εξίσου σημαντικό με το ήθος του.

Τα προφανή και αυτονόητα έχουν λεχθεί. Η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας ανυψώνεται σε πρώτη γυναίκα Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Οι συμβολισμοί είναι εξαιρετικά ευανάγνωστοι.

Αυτά όμως δεν θα αρκούσαν σε βάθος χρόνου. Όπως δεν θα αρκούσε η δικαστική εμπειρία, η ευφυΐα, η ενσυναίσθηση, η επαφή με την κίνηση των σύγχρονων ιδεών, η γνώση της κοινωνικής πραγματικότητας.

Ως φίλος της επί πολλές δεκαετίες θεωρώ ότι το κρίσιμο στοιχείο είναι το γεγονός ότι η αντίληψή της για τα πράγματα υπερβαίνει με ταχύτητα την δικανική προσέγγιση και στοχεύει στην ουσία. Η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας αντιλαμβάνεται τους καταναγκασμούς της πολιτικής και τα παίγνια της Ιστορίας.

Παρότι εκπαιδευμένη στην «υποχρέωση επιφυλακτικότητας» που είναι σύμφυτη με τη δικαστική ιδιότητα, έχει συγκροτημένες και ισχυρές απόψεις για τους θεσμούς, την κοινωνία, τις ανθρώπινες σχέσεις που είναι η ουσία της πολιτικής.

Γνωρίζει πολύ καλά ότι το ανυπέρβλητο δίλημμα στην πολιτική είναι η σύγκρουση ανάμεσα στην «ηθική της ευθύνης» που βασίζεται στα πραγματικά δεδομένα και το καθήκον αλήθειας και την «ηθική της πεποίθησης» που επικαλείται την επιθυμία ή τους ευσεβείς πόθους.


Γνωρίζει ότι τώρα ανήκει διανοία, ψυχή τε και σώματι στο Έθνος, στην Πολιτεία. Ότι έχει καταστεί κοινό κτήμα του Ελληνικού λαού και εγγυήτρια της ευρυχωρίας και της συμπεριληπτικότητας της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Καλείται δε στα ενδότερα του παραπετάσματος της εθνικής και δημοκρατικής μας λειτουργίας σε στιγμές συμβολικά και πραγματικά κρίσιμες.

Καλείται να προσωποποιήσει την Ελληνική Δημοκρατία στο έτος του μεγάλου εορτασμού, το 2021, στο έτος κατά το οποίο η Πατρίδα θα κληθεί να επιλέξει ανάμεσα στην επανάληψη στερεοτύπων και κοινοτοπιών ή στη διεξαγωγή ενός αναγεννητικού αναστοχασμού.

Ανάμεσα στην υπερηφάνεια για λόγους ιστορικής αλήθειας και την αλαζονεία για λόγους ιστορικής ψευδαίσθησης.

Καλείται να εκπροσωπήσει διεθνώς τη Χώρα σε μία περίοδο όξυνσης των θεμάτων της εξωτερικής πολιτικής και της πολιτικής ασφάλειας και άμυνας. Τώρα που ο πατριωτισμός πρέπει να βασίζεται στη γνώση, το σθένος, τη φρόνηση, την εθνική στρατηγική αυτοσυνειδησία και όχι στην εύκολη ρητορεία.

Είμαι βέβαιος ότι θα πετύχει απολύτως. Της ευχόμαστε όλοι μας να είναι η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας του μέλλοντος, που πατάει γερά στην συνείδηση της Ιστορίας».

ΣΧΟΛΙΑ (12)

Είπον....

Η πάγια τακτική της ΝΤΠ του Σόρος είναι να κατατάσει τους αντιτιθέμενους προς αυτή, ως ακροδεξιούς. Δηλαδή αν όλη η Ελλάδα είναι αντίθετη, που είναι, τότε είναι ακροδεξιοί; Κλασική κατηγοριοποίηση αριστερής μπόχας με δεξιές τσέπες, που βολεύει κατά περίπτωση και την προπαγάνδα του διεθνοφασισού της ΝΤΠ.

Αλλοίμονοοοοοο!

Αν ο Βενιζέλος που μας στέρεψε όλα τα Ταμεία με το PSI του(!) δεν υποστήριζε την κολλητή του Αικατερίνη....που είχε υπογράψει και αυτή με την σειρά της όλα τα πετσοκόμματα συντάξεων και δώρων κρίνοντας άκρως "συνταγματικό" το ΜΝΗΜΟΝΙΟ!!!!!!!!!!!!!!!

Eng

Τα ταμεία έχουν όσα ακριβως χρειάζεσαι και όσα σου αξιζουν. Κακώς περίμενες περισσότερα.

Εng

Ενα εξαιρετικό κείμενο, που ελάχιστοι θα μπορούσαν να έχουν συντάξει σε αυτή τη χώρα...

Mμμμ....ναι..!

Για Καθηγητής Φιλολογίας ....καλός μπορεί να ήταν!! Και δεν θα προξενούσε και τόση ...ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!

Βαγγέλη,

Αυτή η θέση σου ανήκε, αλλά φοβόντουσαν να σου τη δώσουν.

tzitzifrigkos

Δείξε μου τον φίλο σου (Βενιζέλο) να σου πω ποιος είσαι.

Μ. ΠΑΣΟΚ

Πάντα εύστοχος και αναλυτικός.

Αγύριγο κεφάλι

Πρέπει να κάνεις Αίτηση με βαρύ παράβολο, γιά να είσαι ΠτΔ της Ελλάδος και να ΜΗΝ πετύχεις!___Το ζήτημα είναι όμως ΤΙ θα ...πετύχεις!..

αλι χαφτάρ

Σίγουρα θα πετύχει. Τι δύσκολο είναι να λέει ναι σε όλα? Αρκεί να ακολουθήσει τη γραμμή των ανδρών προκατόχων της, που όλοι ανεξαιρέτως ήταν απόλυτα επιτυχημένοι στη σμίκρυνση της πατρίδας.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης