Μητσοτάκης βλέπει περιφερειάρχες για το μεταναστευτικό και την απορρόφηση κονδυλίων

kyriakos-periferia

Τα τρία σημεία-κλειδιά που θα τονίσει ο πρωθυπουργός προκειμένου να υπάρξει επιτάχυνση των Περιφερειακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ

Η επιτάχυνση των Περιφερειακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ θα είναι το κύριο θέμα της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους 13 Περιφερειάρχες της χώρας που θα πραγματοποιηθεί στις 14:00 στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη συνάντηση, πρόκειται να συζητηθεί η πορεία της υλοποίησης των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (ΠΕΠ) ΕΣΠΑ 2014-2020, ενώ θα υπάρξει και ενημέρωση για την πορεία της διαπραγμάτευσης αναφορικά με την κατανομή των νέων χρηματοδοτήσεων από τα ΕΔΕΤ περιόδου 2021-2027.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουγός θα σταθεί σε τρία σημεία:

- Αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση πρόκειται να αναφέρει πως η κυβέρνηση παρέλαβε τα Επιχειρησιακά Προγράμματα της προγραμματικής περιόδου 2014-2020 σε κατάσταση ιδιαίτερα χαμηλών επιδόσεων και σε συνθήκες επικίνδυνου εφησυχασμού, κάτι βέβαια που αφορά την ελληνική δημόσια διοίκηση στο σύνολό της, και θα ζητήσει την επιτάχυνση της υλοποίησής τους.

- Σχετικά με την επόμενη προγραμματική περίοδο 2021-2027, όπως αναμένεται να πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόθεση της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση των Περιφερειών με πρόσθετους χρηματοδοτικούς πόρους (κατ’ ελάχιστον το 1/3 των συνολικών διαθέσεων πιστώσεων) καθώς και με πρόσθετες αρμοδιότητες, με μία σημαντική υποσημείωση: Οι πρόσθετες αρμοδιότητες θα δοθούν υπό την αίρεση της αποδεδειγμένης διαχειριστικής ικανότητας υλοποίησης των νέων δράσεων. Από την κυβέρνηση πάντως, θα υπάρξει πρόσθετη Τεχνική Βοήθεια και διαχειριστικά εργαλεία, όπου απαιτηθεί. Επιπρόσθετα θα εξεταστεί η πρόβλεψη πρόσθετης χρηματοδοτικής ενίσχυσης στη διάρκεια υλοποίησης των ΠΕΠ σε εκείνα που θα εμφανίσουν αυξημένες επιδόσεις, μέσα από ένα Αποθεματικό Επίδοσης που θα δημιουργηθεί.

- Στο πλαίσιο αυτό και δεδομένου ότι ο σχεδιασμός έχει ήδη ξεκινήσει, ο πρωθυπουργός, θα ζητήσει από τους Περιφερειάρχες τη στενή συνεργασία τους με το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, την αποτελεσματική χρήση των εργαλείων που προσφέρει το επιτελικό κράτος και τον συντονισμό υπό τις Γενικές Γραμματείες για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου. Τον Ιανουάριο του 2020 θα πρέπει να κατατεθεί το νέο Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης και η αρχιτεκτονική των προγραμμάτων, ενώ τον προσεχή Ιούνιο τα σχέδια των νέων Επιχειρησιακών Προγραμμάτων. Οδηγός όμως για τη νέα προγραμματική περίοδο θα αποτελέσει η επιτυχής εφαρμογή του τρέχοντος ΕΣΠΑ.

Στόχος είναι να τεθούν ποσοτικοί δείκτες και μετρήσιμοι στόχοι σε τριμηνιαία βάση σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ, ενώ κάποια πρώτα δείγματα γραφής των νέων περιφερειακών αρχών, στο σύντομο χρονικό διάστημα που έχουν διανύσει, είναι ενθαρρυντικά.

Στη σύσκεψη με τους Περιφερειάρχες θα συζητηθούν επίσης:

- το θέμα της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης, δηλαδή η αναοριοθέτηση των αρμοδιοτήτων και η διασφάλιση των συστημικών σχέσεων των τεσσάρων επιπέδων της Δημόσιας Διοίκησης (Κεντρικής Διοίκησης – Αποκεντρωμένων Διοικήσεων-Περιφερειών-Δήμων) κατά τομεακή δημόσια πολιτική (ή τομεακή λειτουργία).

- η διαχείριση μεταναστευτικής κρίσης, στη λογική του σχεδιασμού και της υλοποίησης ενός ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (10)

Ρίτα

Κυριάκο, να τους φιλοξενήσεις εσύ και ξαδέλφη σου, αυτή που είναι το εξαπτέρυγο του Σόρος. Όπως θάψαμε τον Τσίπρα, έτσι σειρά έχει τώρα το Μητσοτακαίικο.

Μπραβο, μπραβο

Εμαθες και εσυ το ονομα Σορος στο κομμωτηριο και ειπες να το βαλεις για να μας εντυπωσιάσεις. Δεν εχει τι να κανε ολη μερα κοιταει πως να καταστρεψει τον εξυπνο λαο του πλανητη.

Νεοδημοκράτης

Εμείς σαν Νέα Δημοκρατία θέλουμε κάθε πόλη και μια δομή φιλοξενίας από 5 ως 25.000 πρόσφυγες μαζί με ένα τέμενος. Και σε κάθε χωριό ένα hot spot από 500 ως 1000 πρόσφυγες μαζί με ένα τζάμι. Οι αριθμοί των μεταναστών είναι ανάλογα με τον πληθυσμό της εκάστοτε περιοχής… Αυτό το έχει ξεκαθαρίσει ο Κούλης πρωθυπουργός μας!

Χαράλαμπος Αθανασίου

Ρε παιδιά μήπως μπορεί κάποιος φίλος νεοδημοκράτης να κανονίσει μία συνάντηση με κυβερνητικό στέλεχος να νοικιάσω ή να πουλήσω σε ΜΚΟ για να στήσει ένα hot spot ή να βάλει κοντέινερ σε ένα περιβόλι 18 στρεμμάτων με ελιές που έχω; Θα του βγάλω καλή μίζα… Όχι τόσο τόσο μεγάλη μίζα όπως έδινε η Siemens μα θα είμαι γαλαντόμος!

Η κυβέρνηση θέλει, αρκεί να πείσει το λαό.

Πρέπει οι αγαπητοί κύριοι κύριοι Περιφερειάρχες να πείσουν τις κοινωνίες τους πως η ένταξη και η ενσωμάτωση όσων εκατομμυρίων μεταναστών βρίσκονται στην χώρα μας, αλλά και όσων ακόμη θα έρθουν στο μέλλον, είναι για το καλό τους. Είναι για το καλό της χώρας μας να γίνει μια περήφανη πολυμουσουλμανική κοινωνία που όμοιά της δεν έχει να ζηλέψει κανένα χαλιφάτο. Οι κοινωνίες πάνε μπροστά στο φως της αριστεράς της αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού. (κόκκινης, ροζ, γαλάζιας αριστεράς, δεν έχει σημασία το χρώμα) και δεν μένουν στο φασισμό, στο ρατσισμό, στην ξενοφοβία και στο σκοτάδι της χρυσής αυγής και των εθνικιστών. Οι μετανάστες, αλλά και οι Έλληνες, θα χτίσουν μια νέα Ελλάδα, μια Ελλάδα της ευημερίας και της ανάπτυξης. Αρκεί είπαμε να πεισθεί ο λαός, που είναι θέμα ημερών να συμβεί και αυτό νομίζω. Αν πάλι δεν πεισθεί, η κυβέρνηση έχει τρόπους να επιβάλλει το καλό.

Κυβερνητικός βουλευτής

Ούτε εγώ δεν θα μπορούσα να τα γράψω καλύτερα!

aros

https://el.wikipedia.org/wiki/Λίβανος Από το 1940, οι Λιβανέζοι άρχισαν να διεκδικούν την ανεξαρτησία τους και το 1944 κατάφεραν να την αποκτήσουν. Κατά τον Αραβοϊσραηλινό πόλεμο του 1967 έγινε στόχος ισραηλινών επιθέσεων, επειδή ήταν τόπος συγκέντρωσης των Παλαιστινίων και των προσφύγων. Στις 13 Απριλίου 1975 ξέσπασε στο Λίβανο εμφύλιος πόλεμος μεταξύ φαλαγγιτών (δεξιών χριστιανών) και αριστερών Μουσουλμάνων Παλαιστινίων που κράτησε ως τις 18 Οκτωβρίου 1976, οπότε υπογράφτηκε ανακωχή στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας. Οι συνέπειες του πολέμου αυτού, που επιδεινώθηκε με την επέμβαση συριακών και άλλων αραβικών δυνάμεων που υποστήριζαν τους Φαλαγγίτες, ήταν δυσμενείς. Ο πόλεμος αυτός κόστισε 6.000 νεκρούς, χιλιάδες τραυματίες και καταστροφή πόλεων. Τον Ιούνιο του 1982 έγινε εισβολή Ισραηλινών, που κατέλαβαν το νότιο τμήμα της χώρας με σκοπό την εξόντωση των Παλαιστινίων. Οι ισραηλινές δυνάμεις αποχώρησαν το 2000.

Δεν θελουμε κονδύλια,

Να μαζέψετε τους λαθρο θελουμε και γρήγορα Οι αποθήκες γέμισαν Το ξεφτιλίσατε το θέμα Δεν τους θέλει κανεις και πουθενά ότι και να πείτε ότι και να κανετε Χρειαζόμαστε προστασία αυτό να καταλάβετε

μπράβο συγχαρτήρια

που καταλάβατε ότι το πρόβλημα είναι στην... απορρόφηση κονδυλίων. Γρήγορα όλους μεταφορά στην ενδοχώρα και ούτε γάτα, ούτε ζημιά. Με τέτοια κυβέρνηση, τύφλα να έχουν οι οχτροί μας και ο ΞΥΡΙΖΑ.

Τρολ

Πού είδες επι ΣΥΡΙΖΑ τέτοια χάλια !!!Η σημερινή κυβέρνηση είναι η ιδανικότερη για διαχείριση - μοίρασμα χρημάτων , όλα τα άλλα δευτερεύοντα ...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης