Εκλογές ΕΝΠΕ: Πρώτη η παράταξη Τζιτζικώστα με 70,9% - Μονοψήφιο ποσοστό η Δούρου

Εκλογές ΕΝΠΕ: Πρώτη η παράταξη Τζιτζικώστα με 70,9% - Μονοψήφιο ποσοστό η Δούρου

Στις εκλογές για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, τη  δεύτερη θέση κατέλαβε η παράταξη Κατσιφάρα με 13,8% και την τρίτη η παράταξη της Ρένας Δούρου με ποσοστό 8% 

4952297
Την απόλυτη πλειοψηφία σε ψήφους και έδρες έλαβε η παράταξη «Σύγχρονες Ισχυρές Περιφέρειες» με επικεφαλής τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, στις εκλογές για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), που ολοκληρώθηκαν πριν λίγο.

Συγκεκριμένα, η παράταξη του Απ. Τζιτζικώστα έλαβε 195 ψήφους σε σύνολο 275 εγκύρων ψηφοδελτίων (ποσοστό 70,9%). Τη δεύτερη θέση κατέλαβε με 38 ψήφους (ποσοστό 13,8%), η «Ανεξάρτητη Δημοκρατική Κίνηση», με επικεφαλής τον Απόστολο Κατσιφάρα, πρώην περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας.

Τρίτη ήρθε η «Ριζοσπαστική Περιφερειακή Πρωτοβουλία» με επικεφαλής την πρώην περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου και 22 ψήφους(ποσοστό 8%). Ακολουθούν η «Λαϊκή Συσπείρωση» με 11 ψήφους (ποσοστό 4%) και επικεφαλής τον Τάσο Τσιαπλέ, περιφερειακό σύμβουλο Θεσσαλίας, ο «Συντονισμός Αιρετών» με 6 ψήφους και η «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή» με 3 ψήφους.

Τη Δευτέρα 18 του μηνός, θα συνεδριάσει το νέο ΔΣ της ΕΝΠΕ προκειμένου να συγκροτηθεί σε σώμα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης