Χρυσοχοΐδης για ΑΣΟΕΕ: Τα πανεπιστήμια και οι πλατείες θα καθαρίσουν και θα είναι προσβάσιμα

Χρυσοχοΐδης για ΑΣΟΕΕ: Τα πανεπιστήμια και οι πλατείες θα καθαρίσουν και θα είναι προσβάσιμα

«Η αστυνομία ξέρει πολύ καλά πότε και πώς θα δράσει και θα επιβάλλει την νομιμότητα» απάντησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη με αφορμή κριτική που άσκησε ο Κυριάκος Βελόπουλος

xrysoxoidis
Αυστηρό μήνυμα προς όσους έσπευσαν να επικρίνουν την ΕΛΑΣ για τον τρόπο που έδρασε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στην ΑΣΟΕΕ έστειλε ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από την ολομέλεια της Βουλής.

Με αφορμή την κριτική που άσκησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε: «Μιλήσατε για την ΑΣΟΕΕ. Σας προτείνω να μην διεκδικείτε επιχειρησιακούς ρόλους. Η αστυνομία ξέρει πολύ καλά πότε και πώς θα δράσει και θα επιβάλλει την νομιμότητα. Η νομιμότητα, να είστε σίγουρος ότι μέρα με την μέρα επιστρέφει. Όλα τα σημεία, τα πανεπιστήμια και οι πλατείες θα καθαρίσουν και θα είναι προσβάσιμα».

Στο μεταξύ, το απόγευμα της Τετάρτης, η Αστυνομία έδωσε «εξηγήσεις» για το γεγονός ότι επιλέχθηκε να μην μπουν οι δυνάμεις της εντός του χώρου του Οικονομικού Πανεπιστημίου στη διάρκεια των επεισοδίων που προκάλεσαν το μεσημέρι αναρχικοί στην Πατησίων.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, επισημαίνεται ότι την ώρα που περίπου σαράντα άτομα προκάλεσαν τα επεισόδια έξω από την ΑΣΟΕΕ, το πανεπιστήμιο βρισκόταν σε πλήρη λειτουργία με εκατοντάδες φοιτητές και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας να βρίσκονται στους χώρους του. Συνεπώς, μια επέμβαση των δυνάμεων των ΜΑΤ που θα καταδίωκαν τους ταραξίες θα μπορούσε να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσης που θα έθεταν σε κίνδυνο ανθρώπους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης