Υπ. Πολιτισμού για Joker: Ανταγωνιστική εταιρεία διανομής έκανε την καταγγελία

joker-ypourgeio-arthro

Μενδώνη: Θα ξεκινήσει ΕΔΕ για την υπόθεση - Για τις υπαλλήλους που «έτρεξαν» τους ελέγχους είπε ότι «υπερέβησαν των αρμοδιοτήτων τους, έλεγχος σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι φωνάζεις δυνάμεις καταστολής, υπάρχουν και άλλοι τρόποι»

Στελέχη ανταγωνιστικής εταιρείας διανομής ήταν, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Πολιτισμού, αυτά που ενημέρωσαν τις υπαλλήλους του ΥΠΠΟ για την παρουσία ανηλικίων σε κινηματογράφους που πρόβαλαν την ταινία Joker, το Σαββατοκύριακο, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

Από την πλευρά της η υπουργός Πολιτισμου Λίνα Μενδώνη σε συνέντευξή τύπου το μεσημέρι της Δευτέρας σημείωσε ότι «με ενοχλεί αφάνταστα να δημιουργούνται προβλήματα από δυνάμεις καταστολής σε ανήλικα παιδιά και τις οικογένειές τους». Η υπ. Πολιτισμού καταφέρθηκε εκ νέου κατά των δύο εργαζομένων που προκάλεσαν τους ελέγχους λέγοντας  «δύο γυναίκες που είναι μέλη της επιτροπής που γνωμοδοτούν για τις ταινίες υπερέβησαν των αρμοδιοτήτων τους. Έλεγχος σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι φωνάζεις δυνάμεις καταστολής - υπάρχουν και άλλοι τρόποι».

Η Λίνα Μενδώνη άσκησε κριτική και στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «από την άλλη είναι τουλάχιστον άτυχης ο τρόπος που εκμεταλλεύτηκε το γεγονός η Αξιωματική Αντιπολίτευση» συμπληρώνοντας ότι «για την ώρα διενεργείται ΕΔΕ».

Παράλληλα κύκλοι του υπ. Πολτισμού απαντώντας στην ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα στο Instagram σχετικά με τους ελέγχους και ειδικότερα για τα όσα υποστηρίζει περί «εντολής λειτουργών του υπ. Πολιτισμού» επισημαίνουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός «ξέχασε να πει ποιοι ήταν αυτοί οι λειτουργοί που ζήτησαν την παρέμβαση της αστυνομίας».

Όπως λένε από το υπ. Πολιτισμού η υπάλληλος που έκανε τον έλεγχο κατέθεσε ενόρκως στην αστυνομία ότι προχώρησε με τον έλεγχο αφού «ενημέρωσε την αρμόδια τμηματάρχη και με τη σύμφωνη γνώμη της διευθύντριας». Η τμηματάρχης, σημειώνουν από το ΥΠΠΟ, είναι η κυρία Μαργαρίτα Αλεξομανωλάκη, η νύφη του πρώην υφυπουργού - επί ΣΥΡΙΖΑ - στο υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κώστα Στρατή.

Οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν, ακόμα, ότι την υπηρεσιακή ταυτότητα της υπαλλήλου που της δίνει την ιδιότητα του μέλους της γνωμοδοτικής επιτροπής για την κατάταξη των ταινιών, βάσει της οποίας υπερέβη τις αρμοδιότητες της με τη σύμφωνη γνώμη της κυρίας Αλεξομανωλακη, υπογράφει η γενική γραμματέας επί 4,5 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ, κυρία Μαρία Ανδρεαδάκη - Βλαζάκη.

«Επομένως οι σκοτεινές περίοδοι στις οποίες αναφέρεται στην ανάρτησή του ο κ. Τσίπρας του ανήκουν κατ’ αποκλειστικότητα. Όσοι επένδυσαν σε πολιτικά κίνητρα, ας τα ψάξουν στο κόμμα τους» καταλήγουν στην απάντησή του στον Αλέξη Τσίπρα οι ίδιοι κύκλοι του ΥΠΠΟ.

Το πρωί της Δευτέρας η Λίνα Μενδώνη ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρξε καμία εντολή από το υπουργείο Πολιτισμού κάνοντας λόγο για «ανοίκεια» ενέργεια των δύο υπαλλήλων.

«Δεν ρώτησαν ούτε ενημερώσαν την ιεραρχία του υπουργείου. Είναι υπάλληλοι του ΥΠΠΟ που κινήθηκαν αυτοβούλως και προφανώς χωρίς να έχουν πάρει καμία εντολή» είπε η κυρία Μενδώνη.

«Δεν ενημέρωσαν κανένα. Υπερέβησαν τις όποιες αρμοδιότητες είχαν και γι' αυτό θα κινηθούν οι διαδικασίες του ποινικού κώδικα. Δεν είναι δυνατόν κανείς να δημιουργεί τέτοιο κοινωνικό πρόβλημα επικαλούμενος υπαλληλική ιδιότητα. Δεν είχαν καμία αρμοδιότητα καταστολής, δεν είχαν καμία αρμοδιότητα να καλέσουν την αστυνομία. Όλη η συμπεριοφρά τους ήταν υπερβάλλουσα των αρμοδιοτήτων τους. Λειτούργησαν αυθαιρέτως. Δεν μπορώ να καταλάβω τι ήταν αυτό που τις οδήγησε να ενεργήσουν έτσι» πρόσθεσε η κυρία Μενδώνη.

Όπως διευκρίνισε «οι δύο κυρίες ανήκουν στο προσωπικό της γενικής διεύθυνσης σύγχρονου πολιτισμού. Είναι μέλη επιτροπής που εξετάζει την καταλληλότητα των ταινιών. Η επιτροπή είναι γνωμοδοτική και αυτό που λέει το θεσμικό πλαίσιο είναι ότι έχουν δικαίωμα ελέγχου αποκλειστικά στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους δηλαδή στο γνωμοδοτικό τους ρόλο. Ο έλεγχος δεν σημαίνει καλώ την αστυνομία. Έλεγχος σημαίνει ότι ο αιθουσάρχης έχει την α ή β παράβαση ή συμπεριφορά».

«Καταδικάζω απερίφραστα την κίνησή τους» είπε η κυρία Μενδώνη και ανακοίνωσε ότι «θα λάβουμε όλα τα μέτρα για τον πειθαρχικό έλεγχο των συγκεκριμένων».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (184)

Ρίτα

Θα πρέπει να ανακουφιστούμε μετά από αυτήν την ανακοίνωση? Μάλλον όχι σύντροφοι της ΝΔ, αφήνετε και εσείς τους Καρανικαίους χωρίς χαλινάρι! Μην μιλάτε για ανάπτυξη, μην μιλάτε για ΑΕΠ, μη μιλάτε για επενδύσεις όταν έχετε τέτοιο άθλιο κράτος.

δυνάμεις καταστολής

Συγνώμη, πήγαν δηλ τα ΜΑΤ και μιλάει για δυνάμεις καταστολής ; Συνήθως λέμε Αστυνομικές Αρχές . Ψεύτοαριστεριλα δήλωση ταχαμου για δημοκρατικό λόγο . Γελοία ...

Εύγε

Με την παράλογη αυταρχικότητα που επέδειξαν με περίσσιο ζήλο οι κρατικοί υπάλληλοι δημιούργησαν προϋποθέσεις γέννησης μελλοντικών Τζόκερ στις συνειδήσεις νέων ανθρώπων. Είναι δε απολύτως σίγουρο ότι μετά τον αποκλεισμό τους όλοι οι νέοι άνθρωποι πολύ σύντομα θα έχουν δει την ταινία με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ..... και με την ανάλογή φόρτιση ...... Δεν χωρά αμφιβολία ότι η καταπιεστική όψη της κρατική οντότητας θα βρεθεί αντιμέτωπη με αυτό που δημιούργησε, με αυτό που της αξίζει ......

Είδα την ταινία

και το μετάνοιωσα. Ψυχοπλάκωμα, προπαγάνδα και αρνητική ατμόσφαιρα. Για όποιον έχει και τα δικά του, είναι καταστροφή...

ΕΡΕ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΡΕ ΠΑΛΙΟΚΟΜΜΟΥΝΙΑ...

ΚΙΧ ΔΕ ΒΓΑΖΑΝΕ ΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ 1967 ΚΑΙ ΤΟ 1973. ΚΙΧ! ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΒΑΛΑΝΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ! ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΑ!

Ενας

Και γιατί πρέπει να μας ενδιαφέρει ποιος έκανε την καταγγελία; Εμάς μας ενδιαφέρει να μάθουμε γιατί βρέθηκαν ανήλικα μέσα στην αίθουσα εφόσον απαγορευόταν κάτω των 18, γιατί η αστυνομία ενήργησε κατ αυτόν τον τρόπο, και αυτοί συριζαιοι είναι; Και θέλαν να δημιουργήσουν θέμα; Ας είμαστε σοβαροί κυρία μενδωνη.Και επίσης θα ήθελα να μάθω καί τίς ποινές που προβλέπονται

Δεξιός

Δηλαδή ψηφίσαμε ΝΔ για να έχουμε κράτος που εφαρμόζει τους νόμους και μας βγήκε Μενδώνη, να μας κουνά την σοσιαλιστική σινδώνη;

John Pap

Αναρωτηθείτε όλοι...γιατί η ταινία αυτή πρέπει να είναι ακατάληλη για όλους. Τι σημαίνει να είσαι 18; Το μύνημά της επηρεάζει και αυτόν που είναι 48! Η Αμερική μέσα από το Hollywood διαμόρφωσε γενιές εγκληματιών, τώρα θερίζει θύελες. Πρέπει όλοι να αναλογιστούμε τι χαρακτήρα θέλουμε να έχουμε και σε τι Κοινωνία θέλουμε να ζήσουμε, τα υπόλοιπα είναι απλές οδοντόπαστες!

Rita

Οι κύριες πρέπει να ψάξουν εργασία στην ελεύθερη αγορά, οι Καρανικαίοι ευθύνεται για το έλλειμα ανταγωνιστικότητας της οικονομίας μας. Κοστίζουν πανάκριβα, ή θα τους τελειώσουμε, ή θα μας τελειώσουν.

Η συνείδηση σου

Για να καθόταν καλύτερα στον ΣΥΡΙΖΑ το θέμα , έπρεπε ο ανήλικος να ήταν ασυνόδευτος ανήλικος από τα βάθη της Ασίας. Θα έλεγαν ότι οι δυνάμεις καταστολής με εμφανή ρατσισμό, πέταξαν έξω σαν το σκυλί τον ασυνόδευτο ανήλικα και του δημιούργησαν μεγάλο ψυχικό τραύμα και του διατάραξαν το είναι συθέμελα.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης