Θεοδωρικάκος στο ΘΕΜΑ 104,6: H ψήφος των ομογενών αφορά σε περίπου 350.000 πολίτες που έχουν ελληνικό ΑΦΜ

Θεοδωρικάκος στο ΘΕΜΑ 104,6: H ψήφος των ομογενών αφορά σε περίπου 350.000 πολίτες που έχουν ελληνικό ΑΦΜ

Ο υπουργός Εσωτερικών ξεκαθάρισε ποιοι θα έχουν δικαίωμα ψήφου - Επικαιροποίηση της λίστας στους εκλογικούς καταλόγους, μέσω του taxisnet

tho12
Κατηγορηματικά απέρριψε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για μη ισότιμη αντιμετώπιση της ψήφου των ομογενών ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στο ΘΕΜΑ 104.6.

Ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι, εκτός από αυτό το θέμα, η κυβέρνηση συζητά όλα τα υπόλοιπα και εξέφρασε την ελπίδα ότι είναι εφικτό να βρεθεί ένας κοινός τόπος, ενόψει και των συναντήσεων του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς. ο υπουργός ήταν ξεκάθαρος και για το ποιοι και με ποιες προϋποθέσεις θα έχουν δικαίωμα ψήφου.

Όπως είπε δεν ισχύει το επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνηση θέλει να πάει δυο τρεις γενιές πίσω, τονίζοντας ότι θα γίνει επικαιροποίηση της λίστας στους εκλογικούς καταλόγους, μέσω του taxisnet.

Οι πολίτες ελληνικής υπηκοότητας δηλαδή που θα έχουν δικαίωμα ψήφου θα πρέπει να διαθέτουν και ελληνικό ΑΦΜ. Και προσδιόρισε τον αριθμό σε περίπου 350.000 ανθρώπους, δίνοντας τέλος στη σχετική φιλολογία περί πολύ υψηλότερου αριθμού ομογενών που, ίσως και να αλλοιώσουν τη σύνθεση του εκλογικού σώματος.
Να σημειώσουμε πως από το 1987 είναι υποχρεωτικό οι Ελληνες πολίτες να έχουν αριθμό Φορολογικού Μητρώου.


2019.10.08 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης