Δένδιας από Κύπρο: «Ταραξίας περιχαρακωμένος σε αδιέξοδα» η Τουρκία

Δένδιας από Κύπρο: «Ταραξίας περιχαρακωμένος σε αδιέξοδα» η Τουρκία

«Η τουρκική παραβατικότητα δεν πρόκειται να κάμψει τη βούλησή μας για άρση της απαράδεκτης τουρκικής κατοχής στο νησί» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών κατά τη συνάντηση με τον Κύοριο ομόλογό του

dendias_kypros
Για «ταραξία περιχαρακωμένο στα αδιέξοδα των δικών του άστοχων επιλογών» έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, αναφερόμενος στην Τουρκία και στις προκλήσεις και παράνομες δραστηριότητές της σε βάρος της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατά τις δηλώσεις του μαζί με τον Κύπριο υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Χριστοδουλίδη, με τον οποίο είχε το απόγευμα συνομιλίες στη Λευκωσία.

Ο κ. Δένδιας υπογράμμισε πως “η Κύπρος δεν είναι μόνη”, ενώ, αναφερόμενος στο Κυπριακό, επισήμανε πως “η τουρκική παραβατικότητα δεν πρόκειται να κάμψει τη βούλησή μας για άρση της απαράδεκτης τουρκικής κατοχής στο νησί”.

Από την πλευρά του, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε στις δηλώσεις του πως Κύπρος και Ελλάδα έχουν λάβει πολύ συγκεκριμένες αποφάσεις για αντιμετώπιση των έκνομων ενεργειών της Τουρκίας, σε πολιτικό, διπλωματικό και νομικό επίπεδο, και ήδη έχει ξεκινήσει η υλοποίησή τους.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί και στο προεδρικό μέγαρο, για να συναντήσει τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης