Ακιντζί: Συνεχίζει να ενδιαφέρεται για εμπλοκή στο Κυπριακό ο Γκουτέρες

Ακιντζί: Συνεχίζει να ενδιαφέρεται για εμπλοκή στο Κυπριακό ο Γκουτέρες

«Είχαμε την ευκαιρία να μεταφέρουμε τη σταθερή στάση μας από το Κράν Μοντανά», δήλωσε ο κατοχικός ηγέτης

CNA_Tb3c1ca11a3424734add1bf194379a02c
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί. Σε δηλώσεις του από τα γραφεία της λεγόμενης αντιπροσωπείας του ψευδοκράτους στη Νέα Υόρκη, ο Μουσταφά Ακιντζί χαρακτήρισε εποικοδομητική τη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα.

«Είχαμε την ευκαιρία να μεταφέρουμε τη σταθερή στάση μας από το Κράν Μοντανά», δήλωσε ο κατοχικός ηγέτης, προσθέτοντας ότι «γίναμε μάρτυρες της θολής στάσης της ελληνοκυπριακής πλευράς. Τώρα, αυτές οι ασάφειες πρέπει να παραμείνουν στην άκρη και οι στόχοι να είναι σαφείς».

Ο Μουσταφά Ακιντζί επισημαίνοντας ότι ο Γκουτέρες εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για την Κύπρο, μίλησε για επιθυμία του ΓΓ του ΟΗΕ να αναλάβει νέα πρωτοβουλία.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις, ισχυρίστηκε ότι «δεδομένου ότι η πολιτική ισότητα είναι σαφής, η εκ περιτροπής προεδρία και η ενεργός συμμετοχή στις αποφάσεις δεν πρέπει να αποτελούν αντικείμενο συζήτησης». Επεσήμανε ακόμη ότι «η στάση της ελληνοκυπριακής πλευράς δεν είναι ελπιδοφόρα». Στη συνάντηση μετείχαν ο ειδικός του εκπρόσωπος, Ερχάν Ερτσίν, ο εκπρόσωπος του ψευδοκράτους στην Νέα Υόρκη, Ισμέτ Κορούκογλου, ο λεγόμενος «υφυπουργός παρά τω προέδρω», Τζενκ Γκιουρτσιάγ, ο εκπρόσωπός του, Μπαρίς Μπουρτζιού, και δύο γραμματείς, Σερτάτς Γκιουβέν και Χασάν Βάρογλου.

Σε χθεσινές του δηλώσεις ο κ. Ακιντζί είπε ότι το Κυπριακό δεν πρέπει να παραμείνει πλέον άλυτο.

CNA_T38d0dc23423d4357ad3cfdefc71f4ec5
CNA_T87bf48ab5f8741ae872b9c4cdbbd1bf6
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης