Στο επίκεντρο των υπουργείων Υγείας και Τουρισμού ο ιατρικός συνεδριακός τουρισμός

Στο επίκεντρο των υπουργείων Υγείας και Τουρισμού ο ιατρικός συνεδριακός τουρισμός

Ανακλήθηκε υπουργική απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης για τη διοργάνωση ιατρικών επιστημονικών συνεδρίων

sinedrio
Στην ανάκληση της υπουργικής απόφασης της προηγούμενης ηγεσίας της Αριστοτέλους που αφορούσε τη διοργάνωση ιατρικών συνεδρίων, επιστημονικών εκδηλώσεων και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, προχώρησε η Γενική Διεύθυνση Υπηρεσιών Υγείας του υπουργείου Υγείας.

Η ανάκληση της απόφασης αυτής, που αιφνιδίασε τόσο τον ιατρικό κόσμο όσο και τους οργανωτές συνεδρίων, σηματοδοτεί την επανεκκίνηση που δρομολογεί στο πεδίο του τουρισμού η κυβέρνηση, σημαντικό κομμάτι του οποίου αποτελεί και ο συνεδριακός τουρισμός.

Η απόφαση είχε εκδοθεί στο παρά πέντε των εκλογών - η Κανονιστική Πράξη 46754/19-6-2019 είχε εκδοθεί σε συνέχεια της υπουργικής απόφασης 46340/18-6-2019- και σύμφωνα με αυτήν η διαδικασία έγκρισης ιατρικών επιστημονικών συνεδρίων θα γινόταν από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ) του υπουργείου Υγείας. Τόσο οι επιστημονικές εταιρίες όσο και ο Σύνδεσμος Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων – HAPCO, είχαν διατυπώσει τις ενστάσεις τους και για το περιεχόμενο των αλλαγών και για τη χρονική στιγμή της έκδοσης της απόφασης λίγο πριν από τις εκλογές και αιφνιδιαστικά.

Η υπουργική απόφαση της 19ης Ιουνίου 2019 επρόκειτο να τεθεί σε ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου 2019.

«Επρόκειτο για μια υπουργική απόφαση που άλλαζε τη διαδικασία εγκρίσεων των ιατρικών επιστημονικών συνεδρίων, ήταν πρακτικά ανεφάρμοστη και κατά συνέπεια επηρέαζε τη συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση» επισημαίνει ο Σύνδεσμος Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων – HAPCO, ο οποίος είχε διατυπώσει την αντίθεσή του αμέσως μόλις αναρτήθηκε η υπουργική απόφαση.

Τη βούληση της κυβέρνησης να επενδύσει στον τουρισμό μετέφερε στον Σύνδεσμο, και συγκεκριμένα στην πρόεδρο κυρία Ειρήνη Τόλη και τη γενική γραμματέα κυρία Σίσσυ Λυγνού η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού. Σε συνάντησή τους στο υπουργείο Τουρισμού, με τον υπουργό κ. Χάρη Θεοχάρη, τον υφυπουργό κ. Μάνο Κόνσολα και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες, έλαβαν διαβεβαιώσεις εντός του επόμενου εξαμήνου σε συνεργασία με τους φορείς του τουρισμού, θα εκπονηθεί ένα δεκαετές σχέδιο για τον τουρισμό του μέλλοντος.

Κλείσιμο
Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων τους ενημέρωσαν διεξοδικά για όλα τα θέματα που απασχολούν το Συνεδριακό και MICE Τουρισμό και παρουσίασαν το έργο που επιτελούν.

Οι κύριοι Θεοχάρης και Κόνσολας άκουσαν με προσοχή και μεγάλο ενδιαφέρον τα θέματα που απασχολούν τον HAPCO και επεσήμαναν ότι «επιθυμούν τη συνεισφορά του ιδιωτικού τομέα, ο οποίος είναι αυτός που κράτησε όρθιο τον ελληνικό τουρισμό τα χρόνια της κρίσης και θα δοθεί έμφαση στην ανταγωνιστικότητα, την καινοτομία αλλά και τη βιωσιμότητα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης