Χατζηδάκης στον ΘΕΜΑ 104,6: Το παράθυρο ευκαιρίας για τη χώρα θα κλείσει αν η ΝΔ δεν έχει ισχυρή εντολή

Χατζηδάκης στον ΘΕΜΑ 104,6: Το παράθυρο ευκαιρίας για τη χώρα θα κλείσει αν η ΝΔ δεν έχει ισχυρή εντολή

Μιλώντας για τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον χαρακτήρισε «σοβαρό αρχηγό» και «μάνατζερ της εποχής μας»

xatzidakis
Για ένα μεγάλο παράθυρο ευκαρίας για τη χώρα σε περίπτωση αυτοδυναμίας της ΝΔ έκανε λόγο στον ΘΕΜΑ 104,6 ο Κωστής Χατζηδάκης. «Υπάρχει ένα μεγάλο παράθυρο ευκαιρίας γιατί όχι μόνο ηττήθηκε ο λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ αλλά κέρδισε η ΝΔ μια φωνή της λογικής» είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο επισήμανε ότι «το παράθυρο ευκαιρίας για τη χώρα θα κλείσει αν η ΝΔ δεν έχει ισχυρή εντολή».

Όπως εξήγησε «τότε θα στραφούμε προς το ΠΑΣΟΚ στο οποίο είπαμε "θέλετε να κάνουμε κυβέρνηση συνεργασίας;" όμως αυτοί δεν θέλουν και λένε οτι θα μας δώσουν ψήφο ανοχής. Φαίνεται θετικό αυτό το σενάριο στους ακροατές; Δεν θέλουμε να είμαστε κυβέρνηση μειοψηφίας».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ σημείωσε, παράλληλα, ότι «σίγουρα θα υπάρχουν μεγαλες δυσκολέις μπροστά, τα κόκκινα δάνεια, η ΔΕΗ που είναι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας».

Μιλώντας για τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον χαρακτήρισε «σοβαρό αρχηγό», «μάνατζερ της εποχής μας» και «ευρωπαίο μεταρρυθμιστή πολιτικό που θα δώσει το δικαίωμα στους βουλευτές να αλλάξουμε τη χώρα».

Δείτε τη συνέντευξη του κ. Χατζηδάκη στου Μπάμπη Κούτρα και Νίκου Φελέκη:
Χατζηδάκης: Το παράθυρο ευκαιρίας για τη χώρα θα κλείσει αν η ΝΔ δεν έχει ισχυρή εντολή


Ερωτηθείς για τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Γρηγόρη Αρναούτογλου και τις αναφορες στα τατουάζ ο κ. Χατζηδάκης σχολίασε ότι «είναι της μόδας τα τατουάζ, ξέρω ποιο είναι της μόδας και ποιο σε κάνει λαοφιλή αλλά εμένα αισθητικά δεν μου αρέσουν. Όποιος θέλει βάζει, δεν θα κάνω εγώ τον χωροφύλακα».

Σχολίαζοντας τις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ στο θεμα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είπε ότι «ήταν αλλού ντ' αλλού. Ο Γιώργος Σταθάκης ως σκιώδης υπουργός απέναντι μου είχε πει μη διανοηθείτε να πουλήσετε ττην ΤΡΑΙΝΟΣΕ για 350 εκατ. ευρώ και τελικά με δάκρυα στα μάτια προχώρησαν στην ιδιωτικοποίηση».

Μιλώντας για το ασφαλιστικό είπε ότι «σε όλη την Ευρώπη υπάρχει σύστημα τριών πυλώνων» και ότι «το ύψος της εθνικής σύνταξης είναι συναρτώμενο με τη δημόσια οικονομία».

Κλείσιμο
Όπως εξήγησε «εμείς θα ακολουθήσουμε μια πολιτική σαν της Ιρλανδία, της Πορτογαλίας και της Κύπρου. Θα πάμε με λιγότερους φόρους, λιγότερες δαπάνες» επαναλαμβάνοντας ότι «η μείωση της φορολογίας θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2020 για τα εισοδήματα του 2019».

Ο κ. Χατζηδάκης επανήλθε και στη δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη για να μην ισχύσει η μείωση του αφορολόγητου σημειώνοντας ότι «έχει αξία και ο Μητσοτάκης δεν είναι Τσίπρας για να μην τηρεί τις υποσχέσεις του».

Σημείωσε, δε, με νόημα ότι «κάθε κυβέρνηση έχει τράτο από τις Βρυξέλλες. Ακόμη και με τον Βαρουφάκη έκαναν το ίδιο».

«Στόχος μας είναι να περάσουμε τα βασικά νομοσχέδια μέχει τα Χριστούγεννα για να δείξουμε ότι γινόμαστε μια κανονική χώρα. Η κυβερνητική αλλαγή θα βοηθήσει τα πράγματα αλλά θα δούμε πώς θα εξελιχθεί το πράγμα» συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση των ακροατών για τη στάση της ΝΔ ως προς τις 120 δόσεις, ο αντιπρόεδρος του κόμματος ξεκάθαρισε ότι «εμείς τις 120 δόσεις τις προτείναμε πρώτοι. Τις έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ και τις ψήφισαμε. Τι στο καλό να μας πιάσει για να θέλουμε να τις καταργήσουμε;»

Υπογράμμισε ότι «έχουμε εντοπίσει τις δαπάνες που μπορούμε να περιορίσουμε για να μην μας ξεφύγουν τα ελλείμματα. Είναι περίπου 10 οι τομείς αυτοί. Με εξορθολογισμό π.χ. στις αστικές συγκοινωνίες δεν θα υποχρεώνεσαι ναπληρώνεις από τον προυπολογισμό των φορολογουμένων τζάμπα λεφτά».

Ξεκαθάρισε, δε, ότι «δεν υπάρχει προοπτικό ιδιωτικοποίησης των αστικών συγκοινωνιών».

Επανέλαβε, ακόμα, ότι η ΝΔ θα προχωρήσει στην κατάργηση του ασύλου κάνοντας λόγο για θέμα κοινής λογικής καθώς έχει μετατραπεί σε άσυλο παρεμπορίου και διακίνησης ναρκωτικών.

Ωστόσο επισήμανε ότι «δεν πιστεύω ότι πρέπει να σταματήσει η συνταγματική αναθεώρηση για να υπάρξει η δυνατότητα αναθεώρησης της διάταξης για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια γιατί υπάρχει το θέμα της αλλαγής στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας ενώ κινδυνεύουμε να παρεξηγηθούμε γιατί υπάρχει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών και θα μας κατηγορήσουν ότι θέλουμε να συγκαλύψουμε».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης