Ευρωεκλογές 2019: Στάσιμο παρά τις Πρέσπες το φιλοσκοπιανό Ουράνιο Τόξο

elefthero

Τα ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά που έλαβαν, κυρίως στην βόρεια Ελλάδα τα οποία δε συνάδουν με το αφήγημά τους για «μειονότητα» που αγγίζει το μισό εκατομμύριο και καταπιέζεται από τις ελληνικές Αρχές

Παρά την προσπάθειά τους να εξωραΐσουν το αποτέλεσμα των  Ευρωεκλογών 2019 για το κόμμα ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ - ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ, μέλη του φιλοσκοπιανού πολιτικού σχηματισμού προβληματίζονται για τα ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά που έλαβαν, κυρίως στην βόρεια Ελλάδα τα οποία δε συνάδουν με το αφήγημά τους για «μειονότητα» που αγγίζει το μισό εκατομμύριο και καταπιέζεται από τις ελληνικές Αρχές.

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα των Ευρωεκλογών στην Ελλάδα, το Ουράνιο Τόξο έλαβε 6.412 ψήφους ήτοι ποσοστό 0,11% σε όλη τη χώρα, σε σχέση με 5.737 ψήφους που είχε λάβει το 2014. Αύξησε δηλαδή τη δύναμή του κατά 675 ψήφους και από 0,10% πήγε στο 0,11% στην επικράτεια.

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί, πως στους 13 νομούς της Μακεδονίας, το Ουράνιο Τόξο άγγιξε ουσιαστικά τα ίδια ποσοστά με το 2014, μη πετυχαίνοντας να «κεφαλαιοποιήσει» τη Συμφωνία των Πρεσπών και το τελευταίο «μπαράζ» δημιουργίας φιλοσκοπιανών σωματείων και ΑΜΚΕ στην Βόρεια Ελλάδα.

Στη Μακεδονία το Ουράνιο Τόξο έλαβε τα ψηλότερα ποσοστά του στους νομούς Φλώρινας (1113 έναντι 1067 το 2014), Πέλλας (461/394) και Θεσσαλονίκης (401/510), ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα μεγάλο αριθμό ψήφων έλαβε στο νομό Αττικής με 1099 έναντι 1020 ψήφων το 2014.
stasimoΑν και τα μέλη του Ουράνιου Τόξου, επιχειρούν να παρουσιάσουν ως καταπιεσμένους «Μακεντόνετς» τους 6.413 ψηφοφόρους του σε όλη την Ελλάδα, συγκρίνοντάς τους με την ελληνική μειονότητα της Κωνσταντινούπολης και της Ίμβρου, τα νούμερα και η προέλευση τους, τους διαψεύδουν.

Από του 6.631 μόνο οι μισοί σχεδόν (3.020) προέρχονται από τους 13 νομούς της Μακεδονίας. Οι υπόλοιποι 3.393 μοιράζονται ανάμεσα στην Αττική (1.099) και άλλες περιοχές της χώρας που δεν έχουν καμία σχέση με την Μακεδονία και (πχ Ευρυτανία 19, Αρκαδία, 50, Λασίθι 39 κλπ) είναι προφανώς πως αποτελούν είτε ψήφο διαμαρτυρίας, είτε ψήφοι προερχόμενοι από ακροαριστερές συνιστώσες με τις οποίες το Ουράνιο Τόξο διατηρεί ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας.

Με δηλώσεις τους σε ΜΜΕ των Σκοπίων, μέλη του Ουράνιου Τόξου εγείρουν εκ νέου θέμα «μειονότητας». Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκαν ο αριθμός των 6.412 ψηφοφόρων δεν θεωρείται σημαντικός και ικανός να αναδείξει εκπρόσωπο του κόμματος στην Ευρωβουλή, αποδεικνύει ωστόσο στους Ευρωπαίους την ύπαρξη «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα. Οι ίδιοι συγκρίνουν το εκλογικό αποτέλεσμα με την ελληνική μειονότητα στην Τουρκία η οποία αριθμεί μόλις 1.500 άτομα, «εντούτοις η Ελλάδα αξιώνει να γίνονται σεβαστά τα δικαιώματά της», όπως είπαν, θέτοντας το ερώτημα «εάν οι 1.500 Έλληνες στην Τουρκία είναι μειονότητα, τότε οι 6.000 Σλάβοι στην Ελλάδα τι είναι;».

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Γανυμήδης

Την ιθαγένεια κάθε άνθρωπος την αποκτά την στιγμή που γεννιέται, κατά κανόνα πέρνει ίδια με έναν από τους γονείς (δίκαιο του αίματος) ή υπό προϋποθέσεις του τόπου γέννησής (δίκαιο του εδάφους). Κατά τη διάρκεια της ζωής μπορείς να πολιτογραφηθείς με νέα ιθαγένεια οικειοθελώς. Δεν τους απαγορεύει κανένας να αυτοπροσδιορισθούν. Αυτοί οι ελάχιστοι σλάβοι που υπάρχουν στην χώρα μας, εθνική συνείδηση απέκτησαν τις τελευταίες δεκαετίες, λόγο του ιδιώματος ομιλίας, όπου χρησιμοποιούνται για να εξυπηρετούν πολιτικά παιχνίδια γειτονικών χωρών! Οι ανθρωπολόγοι αν τους κάνουν DNA test, θα διαπιστώσουν καταγωγή απο χίλιες καρυδιές καρύδια, βέβαια το ίδιο ισχύει και για τους Έλληνες. Η διαφορά αυτής της ομάδας σλάβων με τους αυτόχθονες Έλληνες της Κωνσταντινούπολης είναι ότι πρίν μερικές δεκαετίες στην Τουρκία ήταν μιά αναγνωρισμένη μειονότητα 300 χιλιάδων ψυχών και σήμερα έμειναν 1500.

τρεις δεκατρεείς

Έχουν δίκιο , είναι 6000, είναι μειονότητα. Εδώ έχουμε μειονότητα με λιγότερους, με τον εξής ένα -δυο άντε τρεις ,Τζέϊσον , Αντιγόνη, και το κανονικό του όνομα , να με συχωρέσει που δεν το θυμάμαι. Ζητάνε δικαιώματα όπως και ο δικός , είναι δίκαιο ,να γίνει πράξη.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

summit_ar

Το βέτο της Γαλλίας στην έναρξη διαπραγματεύσεων με Τίρανα και Σκόπια - Ο κίνδυνος του decoupling - Οι κυρώσεις στην Τουρκία για την Συρία και την κυπριακή ΑΟΖ και το μεταναστευτικό - Οι συζητήσεις για το Brexit - Το απόγευμα στις Βρυξέλλες ο Μητσοτάκης για το πρώτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που συμμετέχει ως πρωθυπουργός

kerameos_mainn

Πρυτάνεις, ΟΛΜΕ και σύνδεσμος κολεγίων θα προσέλθουν σήμερα στην αρμόδια επιτροπή της βουλής για να καταθέσουν τις απόψεις τους για το σχέδιο νόμου και τις αλλαγές που φέρνει

4923538

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στη λειτουργία της νέας πλατφόρμας του κόμματος η οποία όπως είπε θα συμβάλλει στη συγκρότηση μιας μεγάλης προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης - Νέα σφοδρή επίθεση στη ΝΔ 

11