Τσακαλώτος: Ούτε ο Τσίπρας είναι Πολάκης, ούτε ο Πολάκης Τσίπρας – Είμαστε συλλογικότητα

Τσακαλώτος: Ούτε ο Τσίπρας είναι Πολάκης, ούτε ο Πολάκης Τσίπρας – Είμαστε συλλογικότητα

Ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε «αυτογκόλ» την πρόταση της ΝΔ για τον Παύλο Πολάκη και εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ για τον Μάνφρεντ Βέμπερ και στο ΚΙΝΑΛ για τον Πέδρο Σάντσεθ


4799715
Επίθεση στη ΝΔ για την υποστήριξη που παρέχει στον Μάνφρεντ Βέμπερ εξαπέλυσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στη Βουλή. Παράλληλα, παρείχε πλήρη κάλυψη στον Αλέξη Τσίπρα και τον Παύλο Πολάκη χαρακτηρίζοντας «αυτογκόλ» την πρόταση της ΝΔ, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος είχε αναφέρει ότι ο αναπληρωτής υπουργός ξεπέρασε τις κόκκινες γραμμές με την επίθεση στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο.  

«Καθώς φτάνουμε στο 2021 όλοι μας θα έχουμε τους αγαπημένους μας φιλέλληνες άλλος τον Λόρδο Βύρωνα άλλος τον Ζιλ Ντασέν ή Γκρας. Καταλαβαίνω από την ΝΔ στο πάνθεον των φιλελλήνων θέλουν να βάλουν τον Βέμπερ».

«Πριν τελειώσουμε την συνέντευξη τύπου ο Βέμπερ είπε ότι το πρόγραμμα που ανακοινώσαμε ήταν ανεύθυνο. Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για σαχλαμάρες Τσακαλώτου.

«Η Ειδική Αγωγή και οι νέοι δάσκαλοι που διορίζουμε είναι σαχλαμάρες; Το ΦΠΑ στην ενέργεια είναι σαχλαμάρα; Οι νέοι εργαζόμενοι για τους οποίους το κράτος θα πληρώνει μέρος των εισφορών θα είναι σαχλαμάρες;» 

«Το πιο ενδιαφέρον για την ανάρτηση του κ. Βέμπερ ήταν το δεύτερο κομμάτι. Είπε ό κ. Βέμπερ ότι επειδή υπάρχουν ανόητοι δεν πρέπει να έχουμε ευρωπαϊκό σταθεροποιητικό σύστημα για την αντιμετώπιση ανισοτήτων. Εσείς στη ΝΔ τι λετε;»

«Στα επόμενα 10 χρόνια πως θα υπάρξει σύγκλιση Νότου και Βορρά; Γιατί δεν το στηρίζετε; Γιατί το ΕΛΚ υποστηρίζει την λιτότητα ακόμα και μετά την κρίση. Τι θα πείτε στον λαό στις ευρωεκλογές; Υποστηρίξτε μας για να υποστηρίξουμε την λιτότητα και το ΕΛΚ; »

Κλείσιμο
«Ας μιλήσουμε και με τα μεσαία στρώματα. Σας έχω πει πόσο μειώθηκε το εισόδημα των μεσαίων την περίοδο 2010 – 2015. Μειώθηκε περίπου 3 – 5 χιλ ευρώ το χρόνο ενώ επι δικών μας ημερών αυξήθηκε έστω και λίγο.»

«Γιατί στην Γαλλία οι ρεπουμπλικάνοι έχασαν 12%. Γιατί το ισπανικό λαϊκό κόμμα πήρε 16% στις πρόσφατες εκλογές που είναι χαμηλότερο ιστορικό; Η απάντηση είναι ο νεοφιλελευθερισμός και η λιτότητα. Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι δεν υπάρχει νεοφιλελευθερισμός. Είπα όμως να κάνω μια έρευνα. Βγήκα από την αίθουσα και ρώτησα τον Βορίδη. Αν σας κεράσω 3 ουίσκι είσαι έτοιμος να απαρνηθείς τον νεοφιλελευθερισμό; Μου απάντησε ποτέ τον ποτών. Εμείς είμαστε νεοφιλελεύθεροι. Μπράβο σας που το παραδέχεστε και δεν εξαγοράζεστε κι όλας.»

«Στην Ιταλία τα τελευταία 20 χρόνια δεν έχει αυξηθεί καθόλου το εισόδημα των μεσαίων ανθρώπων. Στην Γερμανία το μερίδιο μεσαίων τάξεων έχει πέσει 10 μονάδες τα τελευταία 10 χρόνια. Αυτό συμβαίνει γιατι΄δεν υπάρχουν συλλογικές συμβάσεις κ.α.»

«Το πρόβλημα των μεσαίων στρωμάτων είναι στέγασης.Γιατί οι αριστεροί έχουμε τον καημό με την ανισότητα; Γιατί όσοι  έχουν χρήματα μετατρέπουν την περιουσία τους σε πολιτική ισχύ με εξαγορά ΜΜΕ κ.α.»

«Είχαμε σχέδιο από το 2017 για την αντιμετώπιση ανισοτήτων και αυτό πρέπει να βάλει η αριστερά ως κεντρικό σύνθημα. Αυτό έκανε και ο Σάντσεθ.»

«Η αριστερά δεν είναι αποκλεισμένοι. Νιώθουμε τόσο απομονωμένοι όσο η 15χρονη Σουηδέζα που κατηγόρησε τους πολιτικούς γιατί δεν παίρνουν αποφάσεις για την κλιματική αλλαγή. Είπε ότι οι πλούσιοι του Βορρά κάνουν την ζημιά και οι φτωχοί του νότου θα πληρώσουν.»

«Εμείς είμαστε έτοιμοι να μειώσουμε από τώρα την λιτότητα για το 2020 μειώνοντας τον στόχο του 3,5% για αυτό ανακοινώσαμε πακέτο μέτρων 1%. Την χτίσαμε την αξιοπιστία μας και τώρα βάλαμε τον ειδικό λογαριασμό και ανακοινώσαμε τα μέτρα. Είναι και ποιοτική η διαφορά. Η μείωση δεν έγινε με ανταλλαγή νεοφιλελεύθερων μέτρων. Μας λέει ο κ. Μητσοτάκης να τον ψηφίσουν για να είναι μέρος του μεγαλύτερου μπλοκ της ευρωβουλής. Δεν μου λέτε; Το 2010 – 14 που θα είχε πάει το ΑΕΠ αν δεν είχατε την στήριξη του ΕΛΚ; Πως θα χρηματοδοτήσετε το πρόγραμμά σας; Εμείς ότι ανακοινώσαμε έχομε και την χρηματοδότηση.»

«Φθάνοντας στο τέλος σας λέω ότι αυτό που είπε ο Μητσοτάκης για τον πρωθυπουργό και την χούντα με στεναχώρησε γιατί δεν το αξίζει κανείς από τους δύο. Δεν θα συνεχίσω σε αυτά. Έχουμε μπροστά μας το κόμμα των αυτογκόλ. Θα πω όμως κάτι για την άποψη ότι ο Πολάκης είναι Τσίπρας και ο Τσίπρας είναι Πολάκης. Όμως δεν έχετε καταλάβει ότι ούτε ο Τσίπρας, ούτε ο Πολάκης ούτε η Αχτσιόγλου είναι ΣΥΡΙΖΑ. Είμαστε μια συλλογικότητα. Τίποτα δεν θα κάναμε χωρίς υποστήριξη Αλέξη Τσίπρα. Τίποτα δεν θα κάναμε χωρίς τους δεκάδες χιλιάδες συριζαίους και στις πέτρινες μέρες όταν ήμασταν στο 3% ούτε το 2015-16-17. Δεν καταλαβαίνετε τίποτα για τις συλλογικότητες. Είστε αδύνατοι γιατί ποτέ δεν θα το καταλάβετε.»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης