xepapadea-new1

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Θεόδωρος Παπαθεοδώρου ρωτά τον υπ. Δικαιοσύνης: Γιατί δεν ζητήσατε την παραίτηση της ΓΓ Καταπολέμησης Διαφθοράς και γιατί δεν στείλατε τα στοιχεία στις δικαστικές αρχές προς διερεύνηση; - ΝΔ για Ξεπαπαδέα: Έβαλαν τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα!

Στην Βουλή φέρνει το Κίνημα Αλλαγής την αποκάλυψη του Πρώτου Θέματος για τις περίεργες δραστηριότητες της γενικής γραμματεας κατα της Διαφθοράς Αναστασιας Ξεπαπαδεα η οποία εμφανίζεται και πληρεξούσιος Δικηγορος του Αρτεμη Αρτεμίου.

Όπως αποκάλυψε το ΘΕΜΑ η κυρία Ξεπαπαδέα η οποία από τον Ιούνιο του 2015 ήταν διορισμένη ως διευθύντρια του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, εμφανίζεται ως πληρεξούσια δικηγόρος το 2016, το 2017 και το 2018 της κυπριακής εταιρείας Hi-Med Solutions Ltd με έδρα τα γραφεία του Αρτεμίου στη Λευκωσία.

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδωρου τονίζει πως «η διαπλοκή στην ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης είναι πλέον αποδεδειγμένη. Η κα Αν. Ξεπαπαδέα, πληρεξούσιος Δικηγόρος του Αρτ. Αρτεμίου, υπήρξε ταυτόχρονα διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του Υπουργού Αναπληρωτή Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλου, στη συνέχεια ειδική συνεργάτης του και κατόπιν ορίσθηκε Γενική Γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς. Επομένως, η πολιτική ιδιότητά της και οι θέσεις που κατείχε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης διαπλέκονταν απολύτως με την άσκηση της επαγγελματικής δραστηριότητάς της, ιδιαίτερα σε υποθέσεις στις οποίες θα όφειλε να ελέγξει για διαφθορά πρόσωπα όπως ο εντολέας της κ. Αρτεμίου και ο κ. Μ. Πετσίτης».

«Το γεγονός ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Καλογήρου δεν έχει ζητήσει ακόμα την παραίτησή της αποδεικνύει ότι αυτή η διαπλεκόμενη σχέση αγγίζει τους πολιτικούς προστάτες του Αρτεμίου και του Πετσίτη στο Μέγαρο Μαξίμου» προσθέτει ο κ. Παπαθεοδώρου.

Επίσης ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ σε ερωτηση που κατεθεσε στο κοινοβούλιο ζητα εξηγήσεις απο τον υπουργό Δικαιοσύνης Μιχαλη Καλογηρου για τις «διαπλεκόμενες σχέσεις της Γ.Γ. για την Καταπολέμηση της διαφθοράς κας Ξεπαπαδέα».

«Η κα Αν. Ξεπαπαδέα, Γ.Γ. για την Καταπολέμηση Διαφθοράς, σε ανακοίνωσή της σχετικά με δημοσίευμα που την φέρει να εκπροσωπεί ως πληρεξούσια δικηγόρος το 2016, το 2017 και το 2018 την Κυπριακή εταιρεία Hi-Med Solutions Ltd, με έδρα τα γραφεία του Αρ. Αρτεμίου στη Λευκωσία, ουσιαστικά επιβεβαιώνει την παραπάνω σχέση, ισχυριζόμενη ότι μετατρέπεται σε "σκάνδαλο η κατά νόμον εκπροσώπηση ενός νομικού προσώπου από τον πληρεξούσιο δικηγόρο του". Η κα Ξεπαπαδέα φυσικά δεν ελέγχεται για τις πληρεξουσιότητες που αναλαμβάνει ως Δικηγόρος, αλλά γιατί, κατά τον ίδιο χρόνο, είχε διοριστεί από τις 10 Ιουνίου 2015 Διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλου, έγινε στη συνέχεια ειδική συνεργάτης του ίδιου σε θέματα διαφθοράς και από τον Απρίλιο του 2018 ορίσθηκε Γενική Γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς» τονίζει στην ερωτηση του και προσθετει:

«Επομένως, η πολιτική ιδιότητά της και οι θέσεις που κατείχε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης διαπλέκονταν απολύτως με την άσκηση της επαγγελματικής δραστηριότητάς της, ιδιαίτερα σε υποθέσεις στις οποίες θα όφειλε να ελέγξει για διαφθορά πρόσωπα όπως ο εντολέας της κ. Αρτεμίου και ο κ. Μ. Πετσίτης. Σήμερα, δε, είναι απαράδεκτο, αλλά και πολιτικά ύποπτο, το γεγονός ότι δεν έχει ζητηθεί ακόμα η παραίτηση της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου, όταν ο κ. Μ. Πετσίτης εμφανίζεται σε έγγραφα να είναι φορολογικός εκπρόσωπος των Κύπριων δικηγόρων Λ. Πιερή και Σ. Παναγιώτου, συνεργατών του Κύπριου δικηγόρου Α. Αρτεμίου, του εντολέα της κας Ξεπαπαδέα. Το συγκεκριμένο σκάνδαλο αγγίζει τη λειτουργία του Υπουργείου Δικαιοσύνης και συνδέεται με πολιτικά πρόσωπα του στενού πρωθυπουργικού περιβάλλοντος».

Ο κ. Παπαθεοδώρου ρωτά τελος:

1.Από πότε ήταν σε γνώση του η επαγγελματική δραστηριότητα της κας Αν. Ξεπαπαδέα, ως πληρεξούσιας Δικηγόρου του κ. Αρτεμίου;

2.Γιατί μετά τις αποκαλύψεις ο Υπουργός δε ζήτησε την παραίτηση της κας Αν. Ξεπαπαδέα και την παραπομπή των εν λόγω στοιχείων στις αρμόδιες δικαστικές αρχές προς διερεύνηση;».

Εξηγήσεις από τον Καλογήρου ζητά ο Χάρης Θεοχάρης της ΝΔ

Εξηγήσεις από τον υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου για την προβληματική δράση της κυρίας Αναστασίας Ξεπαπαδέα ζητά και η Νέα Δημοκρατία με ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή ο κ. Χάρης Θεοχάρης.

«H νυν γενική γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, σύμφωνα με το από 7/4/2019 δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», εμφανίζεται τα έτη 2016, 2017 και 2018 και καθόσον υπηρετούσε ως ειδική συνεργάτης στον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης ως πληρεξούσια δικηγόρος της κυπριακής εταιρείας Hi-Med Solutions Ltd με έδρα την νομική εταιρία του Αρτέμη Αρτεμίου στη Λευκωσία» τονίζει στο κείμενό του ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να προσθέσει «Η νυν γραμματέας διαφθοράς Κα Αναστασία Ξεπαπαδέα μάλιστα αντιδίκησε με το Ελληνικό Δημόσιο υπερασπιζόμενη την ανωτέρω κυπριακή εταιρεία η οποία είχε συνάψει συμφωνία με την ελληνική ανώνυμη εταιρία εμπορίας και αποθήκευσης φαρμακευτικών προϊόντων με την επωνυμία Φαρμαγορά, που ανήκε στην ανώνυμη φαρμακευτική εταιρία Alapis συμφερόντων Λαυρεντιάδη».

Ο ίδιος επισημαίνει ότι «από τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό το ηθικό, νομικό και πολιτικό ζήτημα που ανακύπτει καθώς δεν είναι συμβατό η διευθύντρια του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης και εν συνεχεία ειδική συνεργάτης του στο υπουργείο Δικαιοσύνης που διαχειρίζεται θέματα διαφθοράς, να εμφανίζεται ταυτόχρονα την ίδια περίοδο ως πληρεξούσια δικηγόρος εταιρίας που κινείται σε βάρος του ελληνικού δημοσίου» και ρωτά τον υπουργό «Ποια η θέση του Υπουργείου σας για το γεγονός ότι η Γενική Γραμματέας Καταπολέμησης της Διαφθοράς του υπουργείου σας τα έτη 2016, 2017 και 2018 η εμφανίζονταν ταυτόχρονα ως πληρεξούσια δικηγόρος κυπριακής εταιρείας που κινήθηκε σε βάρος του ελληνικού δημοσίου;

Είχε λάβει η κα Ξεπαπαδέα την εξαίρεση από την αναστολή του δικηγορικού λειτουργήματος όπως ορίζει η παρ. 8 του άρθρου 57 του Π.Δ. 63/2005 και αν ναι πότε και από ποιον αρμόδιο υπουργό; Παρακαλώ όπως κατατεθεί η σχετική πράξη εξαίρεσης. Προτίθεστε να ζητήσετε την άμεση παραίτηση της γενικής γραμματέως για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς;»


ΝΔ για Ξεπαπαδέα: Έβαλαν τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα!

«Γιατί δεν έχει αποπεμφθεί ήδη η κυρία Ξεπαπαδέα όταν αποδεικνύεται ότι διορίστηκε ως λύκος για να φυλάει τα πρόβατα;» διερωτάται ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μαστρογεωργίου σχολιάζοντας το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ για τη συνεργάτιδα του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

«Ένα 24ωρο μετά την αποκάλυψη ότι και η Γενική Γραμματέας κατά της Διαφθοράς Αναστασία Ξεπαπαδέα συνδέεται με το κύκλωμα Αρτεμίου-Πετσίτη-Παππά, η κυβέρνηση παριστάνει ότι δεν άκουσε» τονίζει ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μαστρογεωργίου και συνεχίζει:

«Ξαναρωτάμε λοιπόν ευθέως τον κ. Τζανακόπουλο:
 
Με ποια ιδιότητα μπαινόβγαινε ο κ. Πετσίτης στο Μαξίμου;
Ποια είναι η σχέση του Νίκου Παππά με τον Αρτέμη Αρτεμίου που έστελνε παράνομα χρήματα στον Μανώλη Πετσίτη;
Και γιατί δεν έχει αποπεμφθεί ήδη η κυρία Ξεπαπαδέα όταν αποδεικνύεται ότι διορίστηκε ως λύκος για να φυλάει τα πρόβατα;
 
Θα επανέλθουμε».
Δήλωση Γιάννη Μαστρογεωργίου για την υπόθεση Πετσίτη-Ξεπαπαδέα

Πλήθος αντιδράσεων για την υπόθεση

Η κυρία Ξεπαπαδέα, αν και από το 2015 ήταν στέλεχος του υπουργείου Δικαιοσύνης (διευθύντρια του γραφείου και ειδική σύμβουλος του τότε αναπληρωτή υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και αργότερα γενική γραμματέας Διαφθοράς), εργαζόταν παράλληλα και ως νομική εκπρόσωπος του Αρτέμη Αρτεμίου.

Με επιστολή της η κυρία Ξεπαπαδέα επιβεβαιώνει ότι υπήρξε πληρεξούσια δικηγόρος της κυπριακής εταιρείας και ισχυρίζεται ότι αυτό δεν είναι μεμπτό, νομικώς ή ηθικώς.

Όπως αποκαλύπτει το «Πρώτο Θέμα», η Νατάσα Ξεπαπαδέα, σημερινή γενική γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, εμφανίζεται ως πληρεξούσια δικηγόρος το 2016, το 2017 και το 2018 της κυπριακής εταιρείας Hi-Med Solutions Ltd του Αρτέμη Αρτεμίου, με έδρα την Κύπρο. Ο κ. Αρτεμίου είναι το πρόσωπο με το οποίο είχε συνταξιδέψει στη Βενεζουέλα το 2013 ο σημερινός υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, ενώ βρίσκεται και στο επίκεντρο της μεγάλης έρευνας των ελληνικών και κυπριακών αρχών για εταιρείες οι οποίες εμπλέκονται σε εμβάσματα που τροφοδοτούσαν μεταξύ άλλων και τον τραπεζικό λογαριασμό του συμμαθητή του Νίκου Παππά, Μανώλη Πετσίτη.

Ξεπαπαδέα: Ουδέν (ηθικώς ή νομικώς) μεμπτόν υφίσταται σε βάρος μου

Η Γενική Γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Αναστασία Ξεπαπαδέα έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ως πρώτη απάντηση στο συκοφαντικό δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος και σε όσους άκριτα το αναπαράγουν: Δεν είναι ούτε νόμιμο, ούτε ηθικό να επιχειρείται η σπίλωση και ο στιγματισμός μου, ως μέσο για την επίτευξη πολιτικών σκοπιμοτήτων. Ο συντάκτης και οι εμπνευστές της απίθανης κατασκευής θα κληθούν να λογοδοτήσουν αρμοδίως για το συκοφαντικό δημοσίευμα που μετατρέπει σε "σκάνδαλο" την κατά νόμον εκπροσώπηση ενός νομικού προσώπου από τον πληρεξούσιο δικηγόρο του. Δεν μπήκαν καν στον κόπο να ζητήσουν την άποψή μου πριν με συκοφαντήσουν, καθώς ήδη γνώριζαν ότι ουδέν (ηθικώς ή νομικώς) μεμπτόν υφίσταται σε βάρος μου. Όμως, ακόμη και η παραπληροφόρηση έχει ως όριο την ηθική και το νόμο για τα οποία δήθεν κόπτεται ο συντάκτης του δημοσιεύματος».


Πρώτο Θέμα: Αφήστε το καλύτερα στην κρίση των πολιτών

Σε απάντηση της κυρίας Ξεπαπαδέα, το Πρώτο Θέμα εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:
«Η γενική γραμματέας Διαφθοράς κυρία Αναστασία Ξεπαπαδέα επιβεβαίωσε πλήρως το δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος ότι λειτουργούσε ως εκπρόσωπος του νομικού γραφείου του Αρτεμίου και μιας κυπριακής εταιρείας αγνώστου ιδιοκτήτη.
Όλα αυτά τα έκανε το 2016, 2017, 2018, ενώ ήταν ταυτοχρόνως διορισμένη διευθύντρια (στην αρχή) και ειδική συνεργάτις (μετά) από το 2015 στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης.
Ήταν δηλαδή, κυβερνητικό στέλεχος (και μάλιστα από το 2018 προήχθη και σε γενική γραμματέα Καταπολέμησης της Διαφθοράς) και ταυτόχρονα εξυπηρετούσε νομικά και τον δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου. Το 2018 μάλιστα αντιδίκησε και με το Δημόσιο, «παραστάθηκε» κατά την νομική ορολογία εναντίον του Δημοσίου και υπέρ του γραφείου του Αρτεμίου και μίας αγνώστων στοιχείων κυπριακής εταιρείας, ενώ ήταν δημόσια λειτουργός και μάλιστα στο υπουργείο Δικαιοσύνης.
Τώρα ο κ. Αρτεμίου των Panama Papers εθεάθη πρώτα στη Βενεζουέλα με τον κ. Νίκο Παππά, μετά στο Μέγαρο Μαξίμου, έπειτα μάθαμε ότι έχει φορολογικό εκπρόσωπο τον κ. Μανώλη Πετσίτη στην Ελλάδα και τώρα πληροφορηθήκαμε ότι για τις νομικές του δουλειές χρησιμοποιεί ένα στέλεχος του υπουργείου Δικαιοσύνης, την κυρία Ξεπαπαδέα.

Πόσο τυχαίο είναι όλο αυτό το σκηνικό, το κρίνει ο καθένας.

Υ.Γ. Το πόσο νόμιμα ήταν όλα αυτά τα οποία έκαναν ο Αρτεμίου και ο Πετσίτης θα αποδειχθεί όταν ανοίξουν οι λογαριασμοί τους που ερευνώνται από τις ελληνικές και κυπριακές Αρχές καθώς και των δεκάδων κυπριακών εταιρειών που έχουν αυτοί στήσει. Το πόσο ηθικό πάντως είναι να δουλεύετε για ένα δικηγόρο σαν τον Αρτεμίου και ταυτοχρόνως να υπηρετείτε την κυβέρνηση από το υπουργείο Δικαιοσύνης αφήστε το καλύτερα στην κρίση των πολιτών».


Την αποκάλυψη του Πρώτου Θέματος για την Γενική Γραμματέα Καταπολέμησης Διαφθοράς, Νατάσας Ξεπαπαδέα και τα περί παράλληλης εκπροσώπησης του Αρτέμη Αρτεμίου σχολίασε με ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής.

«Όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την Γενική Γραμματέα καταπολέμησης της Διαφθοράς, δημιουργούν μια ακόμα γκρίζα εικόνα της περιόδου ΣΥΡΙΖΑ. Είναι αυτονόητο ότι δεν μπορεί να παραμένει σε μια τόσο ευαίσθητη θέση πρόσωπο που φέρεται να εμπλέκεται σε σκοτεινές υποθέσεις», ανέφερε το ΚΙΝΑΛ.

Η γραμματέας Διαφθοράς ήταν δικηγόρος σε δουλειες του Αρτεμίου

Συμπτώσεις που δίνουν την εντύπωση πλέον ότι παύουν να είναι συμπτώσεις. Ενα ακόμη πρόσωπο που βρίσκεται στην καρδιά της κυβερνητικής διαχείρισης και ειδικά σε θέματα διαφθοράς εμφανίζεται ως πληρεξούσια δικηγόρος του Κύπριου δικηγόρου Αρτέμη Αρτεμίου ενώ την ίδια περίοδο ήταν στέλεχος στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα, η κυρία Αναστασία Ξεπαπαδέα διορίστηκε από τις 10 Ιουνίου 2015 διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του τότε αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, μετέπειτα έγινε ειδική συνεργάτης του ίδιου σε θέματα διαφθοράς και τον Απρίλιο του 2018 προήχθη σε γενική γραμματέα για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς. Ολα αυτά τα χρόνια εμφανίζεται παράλληλα ως πληρεξούσια δικηγόρος σε υποθέσεις του γραφείου του Αρτέμη Αρτεμίου, που αφορούν κυπριακή εταιρεία με έδρα το γραφείο του στην Κύπρο... Συγκεκριμένα τις χρονιές 2016, 2017, 2018 η κυρία Ξεπαπαδέα εμφανίζεται ως πληρεξούσια δικηγόρος της εταιρείας HI-MED SOLUTIONS, η οποία είναι κυπριακή και έχει έδρα το περίφημο νομικό γραφείο Αρτεμίου, Πιερή και Συνεργάτες στην οδό Θεσσαλονίκης 5, στη Λευκωσία. Η κυρία Ξεπαπαδέα δεν γνώριζε την ειδίκευση του Αρτεμίου στη δημιουργία και διαχείριση offshore εταιρειών; Αλλωστε το όνομά του περιλαμβάνεται από το 2016 στα πρώτα στοιχεία που διέρρευσαν από τα Panama Papers. Θυμίζουμε ότι ο Αρτεμίου είναι ο δικηγόρος που έκανε το περιβόητο ταξίδι στη Βενεζουέλα μαζί με τον Νίκο Παππά το 2013.

Σήμερα ο Αρτεμίου βρίσκεται στο επίκεντρο μεγάλης έρευνας των ελληνικών και κυπριακών αρχών για τις εταιρείες που διαχειρίζεται με τους Λάμπρο Πιερή και Σωτηράκη Παναγιώτου, οι οποίες εμπλέκονται σε εμβάσματα που τροφοδοτούσαν, μεταξύ άλλων, και τον τραπεζικό λογαριασμό του συμμαθητή του Νίκου Παππά, Μανώλη Πετσίτη, όπως αποκάλυψε το «ΘΕΜΑ» στο φύλλο της προηγούμενης Κυριακής. Επιπλέον θυμίζουμε ότι τον Οκτώβριο του 2016 ο φωτογραφικός φακός είχε συλλάβει τον Αρτεμίου να βγαίνει από το Μέγαρο Μαξίμου. Τότε η κυβέρνηση επί δύο εβδομάδες δεν έβγαζε άχνα για τον σκοπό της επίσκεψης, μέχρι που ο ίδιος ο Κύπριος δικηγόρος παραδέχθηκε ότι βρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου για λογαριασμό πελάτη του. Τον Δεκέμβριο του 2018 το «ΘΕΜΑ» αποκάλυψε ότι από το 2014 ο Πετσίτης εκπροσωπεί φορολογικά στην Ελλάδα τους Αρτεμίου, Πιερή και Παναγιώτου.


case1


Η διαδρομή της Νατάσας Ξεπαπαδέα

Ας δούμε τώρα ποια είναι η κυρία Ξεπαπαδέα. Πρόκειται για δικηγόρο Αθηνών η οποία διορίστηκε διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του κ. Παπαγγελόπουλου από τις 10 Ιουνίου 2015 με βάση τη σχετική απόφαση της 25ης Ιουνίου 2015 του τότε προϊστάμενου υπουργού Νίκου Παρασκευόπουλου. Στις 28 Αυγούστου 2015 έληξε αυτοδίκαια η θητεία της στη συγκεκριμένη θέση για να ανανεωθεί στις 4 Σεπτεμβρίου 2015 και η σχετική απόφαση δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ της 15ης Σεπτεμβρίου 2015. Εκτοτε η θητεία της ανανεώνεται συνεχώς, καθώς με βάση το ΦΕΚ της 30ής Δεκεμβρίου 2015, η κυρία Ξεπαπαδέα απο διευθύντρια του πολιτικού γραφείου διορίζεται σε θέση ειδικής συνεργάτη του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης. Από αυτή τη θέση παραιτήθηκε στις 2 Μαΐου 2018, όταν διορίστηκε γενική γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς μετά την παραίτηση του δικηγόρου Κωνσταντίνου Χρήστου. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο βιογραφικό της που είναι αναρτημένο στο Διαδίκτυο, συνεργάζεται με το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, από το 2015, στον τομέα της καταπολέμησης της διαφθοράς έχοντας συμμετάσχει σε αρκετές νομοπαρασκευαστικές επιτροπές. Μάλιστα από τον Δεκέμβριο του 2018 το υπουργείο Δικαιοσύνης και η ίδια η Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς άρχισαν να προβάλλουν ιδιαίτερα το έργο της ανεξάρτητης αρχής. Η ίδια μιλώντας σε ημερίδα που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συνεργασία με το Ιδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), με θέμα «Εντάσσοντας την Ελλάδα στο πλαίσιο των πολιτικών του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου: Προτεραιότητες για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα», είχε πει ότι η «η διαφθορά υπονομεύει τους δημοκρατικούς θεσμούς και αποτρέπει την οικονομική ανάπτυξη» και πως η «η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να καταπολεμήσει τη διαφθορά».
case2
Tα φεκ του διορισμού στο υπουργείο δικαιοσύνηςΗ σύνδεση Αρτεμίου - Ξεπαπαδέα

Ας δούμε τώρα πώς συνδέεται η κυρία Ξεπαπαδέα με τον Αρτεμίου και μάλιστα σε μια υπόθεση που δεν αποκλείεται να αποτελέσει πολύ σύντομα αντικείμενο έρευνας από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές της Ελλάδας και της Κύπρου. Στις 31/10/2016 η νομική εταιρεία του Αρτεμίου και η κυρία Ξεπαπαδέα ως πληρεξούσια δικηγόρος της εταιρείας περιορισμένης ευθύνης με την επωνυμία HI-MED SOLUTIONS (CYPRUS) LTD, η οποία εδρεύει στην Αγλαντζιά της Λευκωσίας, επί της οδού Θεσσαλονίκης στον αριθμό 5, καταθέτουν ενώπιον του αρμόδιου δικαστηρίου κατασχετήριο εις χείρας του Ελληνικού Δημοσίου (ως τρίτου) κατά της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία Φαρμαγορά Ανώνυμη Εταιρεία Αποθήκευσης και Εμπορίας Φαρμακευτικών Προϊόντων που εδρεύει στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Η Φαρμαγορά είναι θυγατρική της Alapis Α.Ε. του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, η οποία δραστηριοποιείται στην αποθήκευση και εμπορία φαρμακευτικών και παραφαρμακευτικών σκευασμάτων με πολύ σημαντικό κύκλο εργασιών που μέχρι το 2012 ανερχόταν σε 13 εκατ. ευρώ ετησίως. Το 2013 η Alapis κηρύσσεται σε πτώχευση και μερικές μέρες μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης του πτωχευτικού δικαστηρίου της Αθήνας, ο εν λόγω επιχειρηματίας διορίζει στη Φαρμαγορά που έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη τρία πρόσωπα που είναι όλοι τους Κύπριοι υπήκοοι.

Επειδή η Φαρμαγορά είχε μεγάλο κύκλο εργασιών και σε μεγάλο ποσοστό εξήγαγε τα προϊόντα της, δικαιούνταν κατά την ημερομηνία πτώχευσης της Alapis μεγάλα χρηματικά ποσά, τα οποία υπολογίζονται σε πολλά εκατ. ευρώ και προέρχονταν από επιστροφές ΦΠΑ. Εναν μήνα μετά την εκλογή τους στο Δ.Σ. της Φαρμαγορά, τα τρία αυτά πρόσωπα συνάπτουν συμφωνία αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ για την εξαγορά ιατρικών μηχανημάτων από κυπριακή εταιρεία αγνώστων μέχρι στιγμής συμφερόντων που εδρεύει στο δικηγορικό γραφείο του Αρτέμη Αρτεμίου, όπως προκύπτει από την επίσημη ιστοσελίδα του έφορου εταιρειών της Κύπρου. Το όνομα της εταιρείας είναι HI-MED SOLUTIONS (CYPRUS) LTD. Οπως ήταν αναμενόμενο, η Φαρμαγορά δεν ανταποκρίθηκε στις συμβατικές της υποχρεώσεις -λόγω οικονομικής αδυναμίας δεν θα μπορούσε άλλωστε- αφού η μητρική εταιρεία είχε προηγουμένως κηρύξει πτώχευση και παύση πληρωμών. Ωστόσο η Φαρμαγορά που δεν μπορούσε να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της από τη σύμβαση της προμήθειας συνάπτει ιδιωτικό συμφωνητικό συμβιβασμού με την κυπριακή εταιρεία, την οποία εκπροσωπεί ο Αρτεμίου, ο οποίος προσφεύγει αμέσως στο Επαρχιακό Δικαστήριο της Λευκωσίας ως πληρεξούσιος δικηγόρος της προκειμένου να επικυρώσει δικαστικά τη συμφωνία, σύμφωνα με τους όρους της οποίας η Φαρμαγορά θα πλήρωνε στην κυπριακή εταιρεία το χρηματικό ποσό των 3,5 εκατ. ευρώ πλέον των δικαστικών εξόδων.

Πράγματι, το Επαρχιακό Δικαστήριο της Λευκωσίας διατάσσει στις 14/7/2016 τη Φαρμαγορά να καταβάλει 3,5 εκατ. ευρώ στον Αρτέμη Αρτεμίου ως πληρεξούσιο δικηγόρο της HI-MED SOLUTIONS (CYPRUS) LTD. Με αυτόν τον τρόπο ο Αρτεμίου μετέτρεψε το ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ της HI-MED και της Φαρμαγορά σε εκτελεστό δικαστικό τίτλο από τα κυπριακά δικαστήρια, τον οποίο ο Αρτεμίου αμέσως τον περιέβαλε με τον μανδύα της διεθνούς δικαιοδοσίας και τον κατέστησε εκτελεστό στον ευρωπαϊκό χώρο, άρα και στην Ελλάδα.

Η σφραγίδα της Ξεπαπαδέα

Με την απόφαση του κυπριακού δικαστηρίου στο χέρι, ο Αρτεμίου εξουσιοδοτεί τη δικηγόρο Αθηνών Αναστασία Ξεπαπαδέα, η οποία εκείνη την περίοδο ήταν και ειδική σύμβουλος του Δ. Παπαγγελόπουλου, να προχωρήσει σε κατάσχεση από το Ελληνικό Δημόσιο (ως τρίτου) των απαιτήσεων που έχει η Φαρμαγορά. Προκαλεί αν μη τι άλλο εντύπωση ότι η εντεταλμένη αιχμή του δόρατος κατά της διαφθοράς και τότε σύμβουλος στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης εμπλέκεται με την ιδιότητα της δικηγόρου σε μια πολύ περίεργη υπόθεση. Η τρίτη σελίδα του κατασχετηρίου εγγράφου που φέρνει στο φως το «ΘΕΜΑ» φέρει τη σφραγίδα και τη μονογραφή της Αναστασίας Ξεπαπαδέα δίπλα στη σφραγίδα θεώρησης της κυπριακής δικηγορικής εταιρείας Αρτεμίου, Πιερή και Συνεργάτες και στην επίσημη σφραγίδα της επικύρωσης του Επαρχιακού Δικαστηρίου της Λευκωσίας. Επικυρώνει επίσης και ένα δεύτερο έγγραφο του 2017, το οποίο αφορά τη συμφωνία αγοράς ιατρικών μηχανημάτων μεταξύ της HI-MED SOLUTIONS και της Φαρμαγορά. Θεωρημένο αντίγραφο αυτής της συμφωνίας έχει προσκομίσει στα ελληνικά δικαστήρια η κυρία Ξεπαπαδέα ως σχετικό αντίγραφο στον δικαστικό της αγώνα κατά του Ελληνικού Δημοσίου προκειμένου να αντικρούσει τους ισχυρισμούς του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο αρνούνταν επίμονα να παραδώσει τα χρήματα από την κατάσχεση που είχε επιβληθεί δυνάμει της υπαρ. 2280/2016 εκτελεστής απόφασης του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας.

Ωστόσο, η συνεργασία τους συνεχίζεται και το 2018 και μάλιστα σε υπόθεση με αντίδικο το Ελληνικό Δημόσιο. Στις 13/3/2018 η κυρία Ξεπαπαδέα εμφανίστηκε ως πληρεξούσια δικηγόρος της HI-MED SOLUTIONS με αντίδικο το Ελληνικό Δημόσιο, που εκπροσωπούσε μέσω του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους το υπουργείο Οικονομικών. Είναι τουλάχιστον αξιοσημείωτο πως ένα στέλεχος σε κρίσιμες πολιτικές θέσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης -και μάλιστα στον ευαίσθητο χώρο της καταπολέμησης της διαφθοράς- συνεργάζεται με δικηγορικές εταιρείες που εκπροσωπούν offshore αγνώστων συμφερόντων και ιδιοκτησίας. Εταιρείες δηλαδή που πολύ συχνά εμφανίζονται ως οχήματα φοροδιαφυγής την ίδια ώρα που από τις διαδοχικές θέσεις της ρητόρευε για τη μάχη που δίνει κατά της διαφθοράς. Ολα μπορεί να φαίνονται αλλά και να είναι νόμιμα. Είναι όμως και ηθικά;

ΣΧΟΛΙΑ (29)

ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ ΠΑΣΟΚ

ΕΚΕΙ ΣΤΗ ΝΔ ΑΣ ΜΗΝ ΜΙΛΑΝΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΑΛΙ ΑΚΟΥΓΑΜΕ ΤΟΝ ΒΟΡΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΤΩΝ ΚΛΕΦΤΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΦΛΩΡΟΥ ΜΗΛΙΩΝΗ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΑΜΑΡΑ. ΟΧΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΠΡΩΤΟΙ! ΜΟΝΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.

Navajo

Ωραία λογική ! Ας κλέβουν οι συριζαίοι λοιπόν για αλλά 36 χρόνια ώστε να ισοφαρίσουν τα 40 του ΠΑΣΟΚ & νδ. Αλήθεια ο πετσίτης είσαι?

ΤΕΛΑΜΩΝ

ΟΙ ΣΥΡΙΖΟΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΣΤΗΝΟΥΝ ΣΚΕΥΩΡΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΤΟΝ ΑΔΩΝΗ ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ .. ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΟΙΜΙΑ <<..ΟΠΟΙΟΣ ΣΚΑΒΕΙ ΤΟΝ ΛΑΚΟ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΠΕΦΤΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΜΕΣΑ ..>>

ΓΕΟ

ενας συριζαιος γραφει σχολια καθε λιγο για να νομιζουμε οτι ειναι πολλοι . αστο ρε φιλε μην παιδευεσαι , σε πηραμε χαμπαρι

Γιαννης ο μπιμικης

Πολλά σπυράκια έχει αυτή

Καταλαβαίνετε, πιστεύω...

Από τα σχόλια των πραιτοριανών του ΣΥΡΙΖΑ, ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ!!! μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας για το που βαδίζει αυτός ο τόπος, ΠΑΛΙ!!!

Βλάσης

ΠΑΣΟΚ σώσε μας

ΠΕΤΡΟΣ ΤΣΙΓΚΡΗΣ

ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ . ΝΑ ΣΑΣ ΕΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΕΥΘΕΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΡΗΣΙΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΔΙΚΟ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ.ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ.ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ.ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.

Οπλαρχηγός Μπαρμπαρουσης

Και μην ξεχνάτε: το ηθικό πλεονέκτημα της α(χ)ριστεράς πάνω από όλα...

Διάβασε...

...πότε ήταν η δικη της κυπριακής εταιρείας και πότε έγινε γραμματέας διαφθοράς. Αν ξέρεις να διαβάζεις...

Ακομα και ο καμπουρης

ειναι μπλεγμενος. Και υπαρχουν και κατι απλυτοι που η βρωμα τους περναει μεσω ιντερνετ μεχρι τα κομπιουτερ του κοσμου,που δεν βρισκουν λογια να υπερασπισθουν τα περιττωματα.

το κύκνειο άσμα τους

Θα φάει και πάλι τα μούτρα της η Νουδούλα με τις φαντασιώσεις της, τα κουτσουμπολιά και την προσπάθειά της να κάνει αντιπερισπασμό στα σκάνδαλα που τη βαρύνουν. Τα ίίδια και χειρότερα θα πάθει και η Φώφη του ΠΑΣΟΚ που και αυτή μαζί με τον Κούλη παρεούλα ζουν τους τελευταίους μήνες της αρχηγίας των κομμάτων τους που καταρρέουν εξαιτίας της άφρονος και κουτσομπολίστικης αντιπολίτευσής τους. Οι αφελείς ξεχνάνε ότι ο λαός σε τέτοιου είδους τεχνάσματά τους είναι πολύ σκληρός τιμωρός με την ψήφο του.....Ας ακούνε λοιπόν και ας ζουν το κύκνειο πολιτικό τους άσμα μέχρι τον Οκτώβριο.....

Τσυριζοτύφλακας

Μπράβο σύντροφε! Κι εγώ το λέω, οτι δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να έχει ο π.χ Αρχηγός της Αστυνομίας αναλάβει υπηρεσίες secutiry Αρχιμαφιόζου!!! Αλλο το ένα, άλλο το άλλο! Το ίδιο και με την συντρόφισα ΞελαμογιοΤσυριζοπαπαδέα! Οι δουλειές να ανοίγουνε, μωρέ!....

Σύριζα αλλαχ

Καρανικα αντε πιες κανένα μπαφο και τα ξαναλέμε

ΑΝΤΙ ΝΑ ΛΕΣ ΤΙΣ

ΓΝΩΣΤΕΣ ΣΟΥ ΜΠΟΥΡΔΕΣ.ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ.ΒΑΛΕ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ Ο,60 ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΕΝΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑΚΙ ΣΕ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟ.ΑΝΤΕ ΜΩΡΗ ΚΟΤΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΣΑΚΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΔΕΣ.ΧΑΡΙΖΩ ΚΑΙ 7 ΜΟΝΑΔΕΣ.ΤΟΛΜΑ

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

georgiadis

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων τόνισε πως «η επιτυχία στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων και αύξησης του ΑΕΠ (...) θα είναι επιτυχία της Ελλάδας και των παιδιών μας», στη διάρκεια παρουσίας του στο 8ο Διεθνές Συμπόσιο Θεσσαλονίκης,

5
pavlopoulos_mitsotakis

«Πρώτα υπάρχει ελευθερία και ύστερα υπάρχει η ανάγκη για την ειρήνη και αυτό το γνωρίζουν όλοι» τόνισε, μεταξύ άλλων,  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την Καρδαμύλη Μεσσηνίας, κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων της ανακαινισμένης οικίας που δώρισαν οι Patrick και Joan Leigh Fermor στο μουσείο Μπενάκη

12
ypoyrgeio_exoterikon_1

«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει τις σχετικές προσπάθειες των χωρών της περιοχής να εκπληρώσουν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις προκειμένου να ενταχθούν στην ευρύτερη ευρωπαϊκή οικογένεια» το μήνυμα του ελληνικού ΥΠΕΞ - Καμία ανάμιξη σε εσωτερικές υποθέσεις τρίτων χωρών, αναφέρουν διπλωματικές πηγές, με αφορμή τις εξελίξεις στα Σκόπια

29
kimpouropoulos_main

«Έρχομαι σε επαφή σε επαφή με εταιρείες που ασχολούνται και εξειδικεύονται σε σπάνιες ασθένειες, ώστε να ευαισθητοποιηθούν με το πρόβλημα πρόσβασης σε οικονομικά βιώσιμες θεραπείες», ανέφερε μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του

18