Η Ξεπαπαδέα επιβεβαιώνει: Ήταν και στον Αρτεμίου και στο υπ. Δικαιοσύνης

thema_main1

Η γραμματέας Διαφθοράς κυρία Αναστασία Ξεπαπαδέα απαντά στο πρωτοσέλιδο του Πρώτου Θέματος ότι είναι νόμιμο και ηθικό να εκπροσωπεί το γραφείο Αρτεμίου και ταυτόχρονα να εργάζεται και στο υπ. Δικαιοσύνης ως διευθύντρια του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης - Σάλος από τις αποκαλύψεις της εφημερίδας - Το Πρώτο Θέμα απαντά: Το πόσο νόμιμα ήταν όλα αυτά τα οποία έκαναν ο Αρτεμίου και ο Πετσίτης  θα αποδειχθεί όταν ανοίξουν οι λογαριασμοί τους που ερευνώνται, το ηθικό ας το κρίνουν οι πολίτες


Σάλο έχει προκαλέσει η νέα αποκάλυψη του Πρώτου Θέματος  για την ταυτόχρονη παρουσία της κυρίας Αναστασίας Ξεπαπαδέα ως διευθύντριας του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης και ως εκπροσώπου της νομικής εταιρείας του Κύπριου δικηγόρου Αρτέμη Αρτεμίου .   
Με επιστολή της η κυρία Ξεπαπαδέα επιβεβαιώνει ότι υπήρξε πληρεξούσια δικηγόρος της κυπριακής εταιρείας και και ισχυρίζεται ότι αυτό δεν είναι μεμπτό, νομικώς ή ηθικώς.
Όπως αποκαλύπτει το «Πρώτο Θέμα», η Νατάσα Ξεπαπαδέα, σημερινή γενική γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς και διορισμένη από τον Ιούνιο του 2015 ως διευθύντρια του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, εμφανίζεται ως πληρεξούσια δικηγόρος το 2016, το 2017 και το 2018 της κυπριακής εταιρείας Hi-Med Solutions Ltd με έδρα. Ο κ. Αρτεμίου είναι το πρόσωπο με το οποίο είχε συνταξιδέψει στη Βενεζουέλα το 2013 ο σημερινός υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής κ. Νίκος Παππάς, ενώ βρίσκεται και στο επίκεντρο της μεγάλης έρευνας των ελληνικών και κυπριακών αρχών για εταιρείες οι οποίες εμπλέκονται σε εμβάσματα που τροφοδοτούσαν μεταξύ άλλων και τον τραπεζικό λογαριασμό του συμμαθητή του Νίκου Παππά, Μανώλη Πετσίτη.

Η ανακοίνωση του Πρώτου Θέματος

Σε απάντηση της κυρίας Ξεπαπαδέα, το Πρώτο Θέμα εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:
«Η γενική γραμματέας Διαφθοράς κυρία Αναστασία Ξεπαπαδέα επιβεβαίωσε πλήρως το δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος ότι λειτουργούσε ως εκπρόσωπος του νομικού γραφείου του Αρτεμίου και μιας κυπριακής εταιρείας αγνώστου ιδιοκτήτη.
Όλα αυτά τα έκανε το 2016, 2017, 2018, ενώ ήταν ταυτοχρόνως διορισμένη διευθύντρια (στην αρχή) και ειδική συνεργάτις (μετά) από το 2015 στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης.
Ήταν δηλαδή, κυβερνητικό στέλεχος (και μάλιστα από το 2018 προήχθη και σε γενική γραμματέα Καταπολέμησης της Διαφθοράς) και ταυτόχρονα εξυπηρετούσε νομικά και τον δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου. Το 2018 μάλιστα αντιδίκησε και με το Δημόσιο, «παραστάθηκε» κατά την νομική ορολογία εναντίον του Δημοσίου και υπέρ του γραφείου του Αρτεμίου και μίας αγνώστων στοιχείων κυπριακής εταιρείας, ενώ ήταν δημόσια λειτουργός και μάλιστα στο υπουργείο Δικαιοσύνης.
Τώρα ο κ. Αρτεμίου των Panama Papers εθεάθη πρώτα στη Βενεζουέλα με τον κ. Νίκο Παππά, μετά στο Μέγαρο Μαξίμου, έπειτα μάθαμε ότι έχει φορολογικό εκπρόσωπο τον κ. Μανώλη Πετσίτη στην Ελλάδα και τώρα πληροφορηθήκαμε ότι για τις νομικές του δουλειές χρησιμοποιεί ένα στέλεχος του υπουργείου Δικαιοσύνης, την κυρία Ξεπαπαδέα.

Πόσο τυχαίο είναι όλο αυτό το σκηνικό, το κρίνει ο καθένας.

Υ.Γ. Το πόσο νόμιμα ήταν όλα αυτά τα οποία έκαναν ο Αρτεμίου και ο Πετσίτης  θα αποδειχθεί όταν ανοίξουν οι λογαριασμοί τους που ερευνώνται από τις ελληνικές και κυπριακές Αρχές καθώς και των δεκάδων κυπριακών εταιρειών που έχουν αυτοί στήσει. Το πόσο ηθικό πάντως είναι να δουλεύετε για ένα δικηγόρο σαν τον Αρτεμίου και ταυτοχρόνως να υπηρετείτε την κυβέρνηση από το υπουργείο Δικαιοσύνης αφήστε το καλύτερα στην κρίση των πολιτών.» 

Η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Καταπολέμησης της Διαφθοράς

«Στην ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Καταπολέμησης της Διαφθοράς αναφέρονται τα εξής:
«Η Γενική Γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς κα. Αναστασία Ξεπαπαδέα έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ως πρώτη απάντηση στο συκοφαντικό δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος και σε όσους άκριτα το αναπαράγουν: Δεν είναι ούτε νόμιμο, ούτε ηθικό να επιχειρείται η σπίλωση και ο στιγματισμός μου, ως μέσο για την επίτευξη πολιτικών σκοπιμοτήτων. Ο συντάκτης και οι εμπνευστές της απίθανης κατασκευής θα κληθούν να λογοδοτήσουν αρμοδίως για το συκοφαντικό δημοσίευμα που μετατρέπει σε «σκάνδαλο» την κατά νόμον εκπροσώπηση ενός νομικού προσώπου από τον πληρεξούσιο δικηγόρο του. Δεν μπήκαν καν στον κόπο να ζητήσουν την άποψή μου πριν με συκοφαντήσουν, καθώς ήδη γνώριζαν ότι ουδέν (ηθικώς ή νομικώς) μεμπτόν υφίσταται σε βάρος μου. Όμως, ακόμη και η παραπληροφόρηση έχει ως όριο την ηθική και το νόμο για τα οποία δήθεν κόπτεται ο συντάκτης του δημοσιεύματος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ

protothema_2
business_stories_2
car_in_2
gala_in_2
lexiko_in_2
stavrolexo_in_2
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (69)

Sam

Το θέμα είναι ότι δεν θα έπρεπε να επιτρέπεται σε κρατικούς λειτουργούς να κατέχουν και άλλες θέσεις ,,ειδικά και με αντικρουόμενα συμφέροντα..δηλαδή εμείς δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε την δουλειά μας και αυτοί έχουν τρία και τέσσερα πόστα,,,θα μας τρελάνουν με το ποσό ικανοί ειναι και τα προλαβαίνουν όλα,,,αλλά μάλλον έτσι ειναι όταν τελικά δεν κανείς τίποτα και απλά πληρώνεσαι,,,αθάνατη Ελλάδα,,,

Παλιός Δικηγόρος

Η Κα Ξεπαπαδέα λέει ότι η εκπροσώπηση ενός νομικού προσώπου από δικηγόρο είναι νόμιμη και ηθική. Όχι, Κα Ξεπαπαδέα. Νόμιμη ναι είναι, όμως αν είναι ηθική ή όχι εξαρτάται από το τι νομικό πρόσωπο είναι και ποια δραστηριότητα ασκεί, την οποία δραστηριότητα βοηθεί με την εκπροσώπησή της. Αλλιώς η εκπροσώπηση από δικηγόρο μιάς εταιρείας του βαρώνου των ναρκωτικών Εσκομπάρ, που και αυτή είναι νόμιμη, δεν φαντάζομαι ότι θα ισχυρισθεί ότι είναι και ηθική. Έτσι δεν είναι Κα Συνάδελφος; Θα πείτε βέβαια: η εταιρεία που εκπροσώπησα δεν ήταν του Εσκομπάρ αλλά του Αρτεμίου. Αυτό ακριβώς είπε και το δημοσίευμα, τελεία και παύλα. Την εκτίμηση της εκπροσώπησης αυτής ως ηθικής ή όχι (με την έννοια και της κοινής ηθικής, αλλά και της ειδικώτερης ηθικής της Πολιτικής (ναι, έχει και η Πολιτική την ηθική της) έχει το δικαίωμα να την κάνει και η ίδια για τον εαυτό της αλλά και εγώ και οιοσδήποτε άλλος, και αποτελεί την πεμπτουσία της ελευθερίας κάθε ατόμου να σκέπτεται και να εκφράζεται. Το σημαντικώτατο και θλιβερότατο σ’αυτή την υπόθεση είναι όμως αλλού: Είναι στην απειλή της Κυρίας ότι ο συντάκτης και οι εμπνευστές (εδώ μυρίζει KGB) της απίθανης κατασκευής ΘΑ ΚΛΗΘΟΥΝ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΑΡΜΟΔΙΩΣ, δηλαδή στα ελληνικά δικαστήρια, τα οποία υπάγονται στο Υπουργείο Δικαιοσύνης όπου η Κυρία αυτή έχει κρισιμότατη θέση. Αν η Κα Ξεπαπαδέα καταθέσει μήνυση κατά οιουδήποτε γι αυτό το δημοσίευμα, πρέπει το ίδιο δευτερόλεπτο να υπογράψει και την παραίτησή της από το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Διαφορετικά θα φέρει την ευθύνη ότι συμμετέχει σε μία προσπάθεια κατατρομοκράτησης κάθε αντίθετης από την κυβερνητική πολιτική γνώμης και επίθεση τύπου Μαδούρο στις ελευθερίες μας.

ΝΙΚΟΣ

Ευτυχώς τους έμεινε το ηθικό πλεονέκτημα. Κουρελού σαν την κυβέρνηση τους.

ΤΕΛΑΜΩΝ

ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ . ΔΗΛΑΔΗ Η ΞΕΠΑΠΑΔΕΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥ ,ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΣΙΠΡΑ ΤΟ ΘΕΩΡΕΙ ΝΟΜΙΜΟ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ..

Meister

Εν τω μεταξύ δεν νιώθουν και τιποτα επιλήψιμο. Πλήρης νομιμοποίηση της λαμογιάς και αναισθησία. Θα πέσει πολυ γέλιο με την πτώση του Καθεστώτος.

ΓΡΑΜΑΤΕΑΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

Η ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΥΣ?

ΝΙΚΟΣ

Να δεις που ο Παππάς δεν θα ξέρει τίποτα πάλι.

@

Αυτά είναι γνωστά εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα . Βγαίνουν στη φόρα τώρα γιατί τούτο εξυπηρετεί α)τον αποπροσανατολισμό των πολιτών έναντι της συγκλίσεως πολιτικών κατευθύνσεων και β)τις επερχόμενες ακόμη χειρότερες δυσμενείς καταστάσεις σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο .

αποβράσματα

Συριζαίοι.Εσείς θα τελειώνατε λαμόγια το παλιο?

ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!

Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΕΙΠΕ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.

Οκ

Αυτα τα αηδιαστικα, τα διαπλεκομενα κολλητιλικια πανε την χωρα πισω.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης