Υπόθεση Πετσίτη: Σφίγγει ο κλοιός στο Μαξίμου από τις αποκαλύψεις για τον «Μανόλο»

petsitis

Η κυβέρνηση ζει με την αγωνία της επόμενης «βόμβας» – Η υπόθεση Πετσίτη στο «μικροσκόπιο» της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας

Το σύνδρομο του Βιετνάμ απειλεί το Μέγαρο Μαξίμου καθώς το πρωθυπουργικό επιτελείο παρακολουθεί τις καταιγιστικές αποκαλύψεις της υπόθεσης Πετσίτη και παράλληλα ακολουθεί αμήχανα βήματα περιμένοντας να σκάσει η επόμενη αποκαλυπτική «βόμβα».

Για την ώρα τα δημοσιεύματα που δείχνουν πως ο περίφημος πλέον «Μανόλο» εκτελούσε ειδικές αποστολές συγκεκριμένων offshore την περίοδο που αποτελούσε μέλος του στενού πυρήνα του Μεγάρου Μαξίμου έχουν ενεργοποιήσει το σύνολο των θεσμικών ερευνητικών εργαλείων δημιουργώντας ασφυκτικό νομικό κλοιό για την κυβέρνηση.

Μετά τις έρευνες που έχει ξεκινήσει η Δικαιοσύνη και η Αρχή για την αντιμετώπιση του «μαύρου» χρήματος η πλειοψηφία της Βουλής αναγκάστηκε να αποδεχθεί το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας και να θέσει την όζουσα υπόθεση Πετσίτη υπό το «μικροσκόπιο» της επιτροπής θεσμών και Διαφάνειας.

Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνεια η πρόεδρος της Αρχής για το μαύρο χρήμα

Η πρόεδρος της επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου παρά την αρχική απόπειρα να ταυτίσει τις αποκαλύψεις για τον ρόλο του περίφημου πλέον «Μανόλο» με fake news αποδέχθηκε με σχετική ευκολία το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για κλήτευση της προέδρου της Ανεξάρτητης Αρχής για το «βρώμικο» χρήμα Αννας Ζαΐρη προκειμένου να ενημερώσει για την πορεία των ερευνών και κυρίως να απαντήσει για τις βαρύτατες καταγγελίες ανώτατου υπαλλήλου που υποστηρίζει ότι εξαναγκάστηκε σε παραίτηση λόγω των «ενοχλητικών».

Είναι δε αξιοσημείωτο πως η κυρία Χριστοδουλοπούλου διεύρυνε τον κατάλογο των υπό ακρόαση προσώπων χωρίς να το αιτηθεί η μειοψηφία βάζοντας στον σχετικό κατάλογο και το στέλεχος της ανεξάρτητης αρχής που διεξήγαγε τις έρευνες αλλά και τον πρώην πρόεδρο της ΔΕΠΑ Θεόδωρο Κιτσάκη.

Έκθετος ο Νίκος Παππάς από τα νέα στοιχεία

Την ώρα πάντως που η κοινοβουλευτική επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας αποφάσιζε να ερευνήσει την υπόθεση, στο φως της δημοσιότητας ήλθαν νέα στοιχεία για τις σχέσεις του Μανώλη Πετσίτη με τους Κύπριους δικηγόρους με τις offshore που δείχνουν ότι ο «κουβαλητής της τσάντας του Νίκου Παππά» - όπως τον χαρακτήρισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου - ήταν φορολογικός εκπρόσωπός τους στις 23 Δεκεμβρίου 2014, πριν, δηλαδή, τις εκλογές του 2015.

Η αποκάλυψη αυτή εκθέτει τον Νίκο Παππά, στενός συνεργάτης του οποίου ήταν ο Μανώλης Πετσίτης, καθώς ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής την Τρίτη υποστήριξε ότι ο «Μανόλο» μεταπήδησε στον ιδιωτικό τομέα στις αρχές του 2016. Ο Νίκος Παππάς, δηλαδή, υποστήριξε ότι ο Μανώλης Πετσίτης εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα αφού σταμάτησε τη συνεργασία του με τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ τα έγγραφα που έρχονται σήμερα στο φως της δημοσιότητας αποκαλύπτουν ότι ο «Μανόλο» εργαζόταν παράλληλα και για τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής και για τους ιδιώτες δικηγόρους από την Κύπρο. Υπενθυμίζεται, δε, ότι ο Μανώλης Πετσίτης ήταν ένας από αυτούς που στοιχημάτιζαν με τον Αλέξη Τσίπρα για το αποτέλεσμα των εκλογών - ήταν, δηλαδή, στη στενή ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ - την ώρα που ταυτοχρόνως εκπροσωπούσε φορολογικά στην Ελλάδα τους Κύπριους δικηγόρους του Λαυρεντιάδη.

«Ο συγκεκριμένος άνθρωπος εργάστηκε από τις δεύτερες εκλογές του 2015, αρχές 2016 στον ιδιωτικό τομέα και μάλιστα σε εταιρείες με τις οποίες η κυβέρνηση είχε μπει σε τροχιά σύγκρουσης. Αυτή είναι η αλήθεια. Πέραν τούτου ουδέν» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς στο ραδιόφωνο του news247.

Τι δείχνουν τα στοιχεία

Ωστόσο σύμφωνα με τα έγγραφα από τις ελληνικές φορολογικές αρχές που παρουσιάζει το newsbomb.gr δείχνουν ότι ο Μανώλης Πετσίτης έγινε φορολογικός εκπρόσωπος των δικηγόρων Σωτηράκη Παναγιώτου και Λάμπρου Πιερή, που ήταν και προβεβλημένο στέλεχος του ΑΚΕΛ, στις 23 Δεκεμβρίου 2014, 33 ημέρες, δηλαδή, πριν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές του 2015. Ξεκίνησε να συνεργάζεται με τους δικηγόρους του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, δηλαδή, λίγες εβδομάδες πριν «εγκατασταθεί στο Μαξίμου.

Στα έγγραφα φαίνεται, επίσης, ότι ο Μανώλης Πετσίτης δήλωσε το σπίτι του στην Καισαριανή ως την επαγγελματική τους έδρα.

Σημειώνεται ότι οι δύο δικηγόροι «τυγχάνουν» στελέχη της δικηγορικής φίρμας του Αρτέμη Αρτεμίου, με τον οποίο ο κ. Παππάς είχε μεταβεί το 2013 στη Βενεζουέλα για λόγους που δεν έχουν επαρκώς αποσαφηνιστεί, ενώ και οι τρεις - Παναγιώτου, Πιερής και Αρτεμίου συνεργάζονται με το ΑΚΕΛ.

Η αποκάλυψη αυτή καταρρίπτει την επιχείρηση «ψόφιος κοριός» από την κυβέρνηση για το πρόσωπο του Μανώλη Πετσίτη μετά και την αποκάλυψη από το Πρώτο ΘΕΜΑ ότι ο «Μανόλο του Παππά» ήταν στο Μαξίμου και το βράδυ του δημοψηφίσματος».

Επαναλαμβάνει ο Κιτσάκος τα περί «Πετσίτης από το Μαξίμου»

Την ίδια στιγμή ο πρώην διευθύνοντας σύμβουλος της ΔΕΠΑ, Θεόδωρος Κιτσάκος, επανέλαβε σε συνέντευξη του αυτό που είχε δηλώσει εξαρχής, όταν ήρθε στο φως η αμαρτωλή υπόθεση της ΔΕΠΑ, ότι ο Μανώλης Πετσίτης μπαινόβγαινε στα γραφεία της εταιρείας ως ο άνθρωπος του Μαξίμου.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κύριος Κιτσάκος, ο Μανώλης Πετσίτης ήταν από το παρελθόν γνωστός στη ΔΕΠΑ, όπου και όταν την επισκεπτόταν, γινόταν δεκτός ως «ο κύριος Πετσίτης από το Μαξίμου». Ειδικότερα, ο Θεόδωρος Κιτσάκος, που διώκεται για απιστία, σχετικά με τα χρέη της λιπασματοβιομηχανίας Λαυρεντιάδη προς την ΔΕΠΑ, θυμάται τον Μανώλη Πετσίτη και στο Μέγαρο Μαξίμου. «Εγώ τον είδα στο Μαξίμου, τον έχω δει στο Μαξίμου. Δεν είναι ότι μιλάμε για ένα ιδεατό θέμα. Τώρα ο καθένας τι έκανε εκεί μέσα που αναφερόταν κλπ, λεπτομέρειες δεν μπορώ να σας πω γιατί δεν ήταν δουλειά μου να το ψάξω», λέει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την ίδια εκείνη την περίοδο ο παιδικός φίλος του Νίκου Παππά, λάμβανε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από την λιπασματοβιομηχανία του κ. Λαυρεντιάδη, η οποία με τη σειρά της χρωστούσε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στη ΔΕΠΑ.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (6)

ChrisΑΚ

Χαστούκι σβουριχτό θα φαν τα φιλαράκια συριζαίοι. Τι μετέφερε το Αεροπλάνο από την Βενεζουέλα και αμέσως μετά ο Τσίπρας για άλλη μια φορά πήγε κόντρα στη ΕΕ να ψηφίσει υπέρ ?Γουάρδο? Τροχοβαλίτσα του υπουργού της Βενεζουέλας προς ένα δήθεν "κενό δωμάτιο". Αυτή η διαδρομή αεροπλάνο-"κενό δωμάτιο", υπάρχει σε Βίντεο του αεροδρομίου και σύντομα στις οθόνες. Τροχοβαλίτσα με πακέτα και χρυσάφια.

Χρηστος

Ο καθένας από τους συριζαιους έχει από 5 σαν αυτόν.... Οι ενδιάμεσοι αχυράνθρωποι στις συμφωνίες τους... Απλά αυτός ήταν χαζός και την προμήθεια του την έδειχνε στην Ελλάδα.. Γελάνε και οι πέτρες που ο παππας διάλεξε τον συγκεκριμένο τενεκέ...

ELENI

Ολοι η παρεα ΤΣΙΠΡΑ δεν ειδαν δεν ακουσαν δεν ξερουν τιποτα ΟΧΙ εγω ΞΕΡΩ??? ΜΙΛΑΜΕ Οπως παντα εκτος χρονου και τοπου Ο ενας πιο αχρηστος απο τον αλλον..

Συριζαίοι ΛΑΜΟΓΙΑ

σας το είπε ο Στέφανος Χίος, αφήστε τις εκλογές και ψάξτε για δικηγόρο.

ChrisΑΚ

Το αερόπλανο από την Βενεζουέλα, που προσγειώθηκε πρόσφατα στην Αθήνα, άδειασε πακέτα και χρυσάφι;;; Και μετά από το "αεροπλάνο" και πάλι ο Τσίπρας, μοναδικός στην ΕΕ δεν ψήφισε υπέρ του αρχηγού της αντιπολίτευσης. Είναι πολλά τα λεφτά και δεν κρύβονται εύκολα, μυρίζουν, High Corruption Risk.

Το τρίγωνο της μίζας...

Τσίπρας, Παππάς, Πετσίτης.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης