Κύπρος: Δεν θα πάει στον φιλικό αγώνα Νέας Σαλαμίνας - Magusa ο Ακιντζί

must

Μόνο αν διεξαχθεί σε ουδέτερη ζώνη, σε αντίθετη  περίπτωση θα απέχει από το γήπεδο

Ο εκπρόσωπος του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Μπαρίς Μπουρτζιού σε γραπτή του δήλωση αναφέρει ότι αν ο φιλικός αγώνας μεταξύ της τουρκοκυπριακής ποδοσφαιρικής ομάδας MTG και της ελληνοκυπριακής Νέας Σαλαμίνας πραγματοποιηθεί στην" ουδέτερη ζώνη"(νεκρή ζώνη), τότε ο Μουσταφά Ακιντζί θα τον παρακολουθήσει.

Ωστόσο σε περίπτωση που ο αγώνας διεξαχθεί στο έδαφος που ελέγχεται από την Κυπριακή Δημοκρατία, ο κ. Ακιντζί, όπως ανέφερε ο Μπουρτζιού δεν θα παρακολουθήσει τον αγώνα.

Σύμφωνα με τον κ. Μπουρτζιού, αντιπροσωπεία του διεθνούς οργανισμού Peace and Sport επισκέφθηκε τον Ακιντζί στις 29 Ιανουαρίου και του είπαν ότι επιθυμούν να προσκαλέσουν τον ίδιο και τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στον αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων, που θα διεξαχθεί στην ουδέτερη ζώνη της Πύλας. Ο κ. Ακιντζί, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, απάντησε ότι θα παρευρεθεί μόνο μόνο αν οι δύο πλευρές τύχουν της ίδια αντιμετώπισης.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του κ.Μπουρτζιού, όταν ο κ. Ακιντζί πληροφορήθηκε ότι ο αγώνας θα γινόταν σε γήπεδο στο έδαφος που ελέγχεται από την ελληνοκυπριακή πλευρά, ζήτησε ο αγώνας να γίνει στην ουδέτερη ζώνη όπως προγραμματιζόταν αρχικά.
Στη συνέχεια, προστίθεται, ο οργανισμός Peace and Sport ενημέρωσε ότι ο αγώνας θα διεξαγόταν στο γήπεδο μεταξύ των δύο σχολείων στην Πύλα και σε αυτό συμφώνησαν οι δύο κοινοτάρχες και οι δύο ομάδες. Στην περίπτωση αυτή, αναφέρεται, ο κ. Ακντζί ενημέρωσε ότι θα παρακολουθήσει τον αγώνα.
Σε σημερινή τηλεφωνική επικοινωνία Προέδρου Αναστασιάδη – Ακιντζί, αναφέρεται επίσης, έγινε κατανοητό ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν είχε αντίρρηση να διεξαχθεί ο αγώνας στην νεκρή ζώνη.

Μετά από όλες αυτές εξελίξεις, αναφέρεται στην ανακοίνωση, ξεκίνησαν προσπάθειες για να διεξαχθεί ο αγώνας στο έδαφος που ελέγχεται από την ελληνοκυπριακή πλευρά. Σε τέτοια περίπτωση, διευκρινίζεται, ο κ. Ακιντζί δεν θα παρευρεθεί στον αγώνα.

Αναφέρεται παράλληλα ότι στην περίπτωση που – όπως έγινε στο παρελθόν με πολιτιστικά γεγονότα- πραγματοποιηθεί ένα αθλητικό γεγονός στον «βορά» και ένα στον «νότο», θα αξιολογήσει το θέμα με καλή διάθεση και είναι έτοιμος να έχει θετική προσέγγιση.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

gavroglou_pafilis_main_again

Εν μέσω αντεγκλήσεων και αντιπαραθέσεων «πέρασε» το περίφημο νομοσχέδιο Γαβρόγλου για την Παιδεία - Το κλίμα ωστόσο παραμένει τεταμένο, καθώς από το υπουργείο Παιδείας δόθηκε απάντηση σε παραπολιτικό της εφημερίδας «Ριζοσπάστης»

4724392

Για ολοκληρωτική εγκατάλειψη των Εξαρχείων από το δήμο έκανε λόγο ο υποψήφιος δήμαρχος με τον ΣΥΡΙΖΑ- Υποστήριξε ότι η Αθήνα δεν είναι ανασφαλής πόλη και πρόσθεσε ότι είναι υποψήφιος δήμαρχος και όχι υπουργός Προστασίας του Πολίτη

georgoulismain1

Ο ηθοποιός και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ-1 ότι «λόγω της ενασχόλησής του με τα κοινά στη Λάρισα, βρισκόταν σε συζητήσεις με τη ΝΔ για τη συμμετοχή του στις ευρωεκλογές» - Δεν του έγινε πρόταση, κατεβαίνει τελικά με τον ΣΥΡΙΖΑ 

47