Ερντογάν: Προχωράμε σε νέες γεωτρήσεις στη Μεσόγειο

Ερντογάν: Προχωράμε σε νέες γεωτρήσεις στη Μεσόγειο

«Οι γεωτρήσεις θα γίνουν με το σκάφος Yavuz» εξήγγειλε ο Τούρκος πρόεδρος - Η δήλωσή του έρχεται λίγα 24ωρα μετά την ανακοίνωση για μεγάλο κοίτασμα φυσικού αερίου στο οικόπεδο 10 της Κυπριακής ΑΟΖ

erdogan_rize_art
Την πρόθεση της Τουρκίας να προχωρήσει σε νέες γεωτρήσεις στη Μεσόγειο ανακοίνωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε συγκέντρωση του κόματός του στην πόλη Ριζέ στη βορειοανατολική Τουρκία, από την οποία και κατάγεται.

Όπως είπε ο Τούρκος πρόεδρος «παραλάβαμε το νέο μας σκάφος Yavuz που θα ξεκινήσει γεωτρήσεις στη Μεσόγειο».

Η ανακοίνωση Ερντογάν είναι η πρώτη - έμμεση - αντίδραση της Τουρκίας στην ανακοίνωση για τον εντοπισμό του μεγάλου κοιτάσματος φυσικού αερίου στην Κυπριακή ΑΟΖ μετά την επιτυχή κατάληξη της γεώτρησης «Γλαύκος 1» των διεθνών κολοσσών Exxon Mobil -Qatar Petroleum στο «οικόπεδο 10» που οδηγεί σε κοίτασμα φυσικού αερίου έως 8 τρισ. κυβικά πόδια.

Η ExxonMobil, μετά την ανακάλυψη του Γλαύκου, εμφανίστηκε, μάλιστα, «ζεστή» να συνεχίσει γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, κάνοντας μάλιστα λόγο για νέα γεώτρηση το 2020.

Σύμφωνα με τις επίσημες προκαταρκτικές εκτιμήσεις η υπολογιζόμενη αξία του κοιτάσματος κυμαίνεται από $30 δισ. έως $40 δισ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης