Το μήνυμα Μητσοτάκη στους «πρόθυμους»: Ψήφος σε Τσίπρα είναι ψήφος σε Συμφωνία των Πρεσπών

4682828

Ο πρόεδρος της ΝΔ, ξεκαθάρισε ότι  εφόσον δεν κυρωθεί από την παρούσα Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών τότε η διαπραγμάτευση θα γίνει από μηδενική βάση 

Για κακοστημένη θεατρική παράσταση και προσυμφωνημένο διαζύγιο προκειμένου να βολευτούν και οι δύο μίλησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξαπολύοντας δριμεία επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, τον Πάνο Καμμένο και τις τακτικές του.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, έστειλε μήνυμα στους «πρόθυμους» βουλευτές που θα στηρίξουν την κυβέρνηση ότι ψήφος στον Αλέξη Τσίπρα σημαίνει ψήφο στη Συμφωνία των Πρεσπών, και τους κάλεσε να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Τόνισε ότι εφόσον δεν κυρωθεί από την παρούσα βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών τότε η διαπραγμάτευση θα γίνει από μηδενική βάση από την κυβέρνηση της ΝΔ, και απάντησε κατηγορηματικά αρνητικά στην ερώτηση αν έχει δεχθεί πιέσεις από τη γερμανική πλευρά για να δεχθεί η ΝΔ τη Συμφωνία. 

Συνέντευξη Κυριάκου Μητσοτάκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑNT1

Για το κυβερνητικό διαζύγιο,  ο κ.Μητσοτάκης πρόσθεσε:

Τσίπρας και καμμένος βρίσκονται σε  απόλυτη συνεννόηση  για να βολευτούν και οι δύο: Ο ένας για να μην βάλει την υπογραφή του στη Συμφωνία των Πρεσπών και ο άλλος για να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης. Δανείζει βουλευτές για να αποσπάσει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή, ο κ.Τσίπρας», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.  Όχι δεν πιστεύω τον Καμμένο. Οι δυο των ΑΝΕΛ παραμένουν υπουργοί και οι δύο δεν διαγράφονται από τους ΑΝΕΛ, ώστε να μείνουν στη Βουλή. Είναι μία συνεννοημένη αποχώρηση. Είναι ένα σκηνοθετημένο διαζύγιο. Απλά πλέον συγχωνεύτηκαν και αποτελούν ένα. Βλέπουμε μία βαθιά έκπτωση στην πολιτική ζωή. 

Δεν υπάρχει νέα αρχή. Είναι ένα κακοστημένο θέατρο. Ο Καμμένος θα δώσει τη δυνατότητα να μείνει στην κυβέρνηση. Τώρα δανείζει τους βουλευτές του και δίνει τη δυνατότητα στον Τσίπρα, να αποσπάσει την ψήφο εμπιστοσύνης. Καλώ όλους τους βουλευτές να αναλογιστούν τις ευθύνες τους. Ψήφος εμπιστοσύνης στον Τσίπρα, σημαίνει ναι στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Τσίπρας είναι ταυτισμένος με το ψέμα, τον κυνισμό και την εθνική ταπείνωση.

Η ΝΔ είναι ένα μεγάλο κεντροδεξιό κόμμα. Κάθε φορά που η ΝΔ πετύχαινε μεγάλα ποσοστά, ήταν όταν η ΝΔ από κόμμα, γινόταν παράταξη. Αυτό θέλω να κάνω τις επόμενες ημέρες. Συναντώ πολύ κόσμο που μου λέει ότι δεν ψηφίζει ΝΔ, αλλά θα με εμπιστευτούν. Το διακύβευμα είναι να φύγει αυτή η κυβέρνηση.

Για ψήφο εμπιστοσύνης: 

Αν κρίνω από τις δηλώσεις αυτής της ετερόκλητης ομάδας των βουλευτών που ανακάλυψαν τη γοητεία του Τσίπρα, πιθανόν ο Τσίπρας να πετύχει τους 151 βουλευτές. Εύχομαι ο Τσίπρας να μην πάρει την ψήφο εμπιστοσύνης. Έχω άδικο που ζητώ από την αρχή εκλογές; Πιστεύω ότι τα πράγματα θα ήταν καλύτερα αν είχαν γίνει εκλογές. Εκπροσωπούμε ένα διαφορετικό ήθος και ύφος εξουσίας. Μέλημά μας πώς θα ξαναχτίσουμε τη μεσαία τάξη. Θεωρώ δύσκολο να ξεπεράσει τον σκόπελο των ευρωεκλογών. Εκλογές εντός του 2019 θα γίνουν. Τον φάγαμε τον γάιδαρο, ή την καμήλα, όπως έλεγε ο Τσίπρας. Είναι καλό να πάμε σε εκλογές το συντομότερο δυνατό. Κινήσεις όπως η πρόταση μομφής, δεν προαναγγέλλεται.

Για Πρέσπες: 

Ο Καμμένος είχε τη δυνατότητα να ρίξει την κυβέρνηση και δεν το έκανε. Κινείται μεταξύ γραφικότητας και τραγικότητας σε όλο το δημόσιο βίο του. Το όνομα Μακεδονία είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τα υπόλοιπα στοιχεία της συμφωνίας. Από εκεί ξεκινούν τα αλυτρωτικά σχέδια. Η θέση της ΝΔ είναι η ίδια από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Ουδέποτε εκείνος αναγνώρισε την ονομασία Μακεδονία, καθώς γνώριζε τους κινδύνους. Είναι η ίδια θέση, με του Κώστα Καραμανλή στο Βουκουρέστι. Η συμφωνία είναι γραμμένη με τέτοιο τρόπο που υπάρχει και η ταυτότητα και η εθνότητα. Προφανώς και θα καταψηφήσουμε τη συμφωνία. Αν έχουν προηγηθεί εκλογές, η βουλή δεν θα κυρώσει τη συμφωνία.

Για την επόμενη μέρα: 

Είναι χρέος μου να είμαι ρεαλιστής και έντιμος. Αν η συμφωνία κυρωθεί στη Βουλή και ταυτόχρονα η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, αυτό θα έχει γίνει. Όμως δεν θα έχουν μπει στην ΕΕ. Δεν θα πω ποτέ καλώς τον Μακεδόνα πρωθυπουργό. Η ένταξη στην ΕΕ θα εξαρτηθεί από τις σχέσεις καλής γειτονίας που θα δείξουν.

Αν δεν περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή: 
Αν η Συμφωνία δεν περάσει, τότε ξεκινάμε από την αρχή. Διαπραγματευόμαστε από την αρχή.

Για Μέρκελ και Σκόπια: 

Πρέπει να σας πω ότι ουδέποτε έχω δεχθεί πιέσεις για το θέμα της Συμφωνίας. Εξήγησα στο Λαϊκό Κόμμα τις θέσεις μας και τους λόγους που δεν είμαστε υπέρ. Τα ίδια λέω εντός, τα ίδια και εκτός.

Αν δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης, έχει νόημα να κάνει πρόταση μομφής;

Για να το ξεκαθαρίσω. Συνταγματικά, έχουμε τη δυνατότητα. Αυτή τη στιγμή όμως, έχουμε μπροστά μας τη συζητήση για την ψήφο εμπιστοσύνης. Επιμένω ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ζημιώνει τον τόπο και εύχομαι να μην εξασφαλίσει τους 151. Επιμένω να τους λέω κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, διότι παραμένουν πέντε υπουργοί των ΑΝΕΛ.

Για οικονομία: 

Ο Τσίπρας έκοψε το ΕΚΑΣ, αύξησε 29 φόρους, πολλούς έμμεσους και έκανε 17 παρεμβάσεις, που μείωσε το εισόδημα των συνταξιούχων. Ο Τσίπρας τους τιμώρησε. Η ελληνική κοινωνία είναι πολύ πιο ώριμη και το να δίνουμε κάποιο συγκυριακό επίδομα, μία φορά τα Χριστούγεννα, δίνει λύση. Εμείς λέμε για νέο μείγμα. Μείωση των φόρων και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Οι συνταξιούχοι θέλουν να μην είναι τα εγγόνια τους εξαρτημένα από τα 100 ευρώ τους, αλλά να βρουν δουλειές.

Με ποιους τρόπους θα ενισχυθούν οι τάξεις που επλήγησαν στην κρίση;

Μιλάω για ευνομία, για πρότυπα σχολεία... Είναι μέτρα που ευνοούν τους πλούσιους; Όταν μιλάμε για τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης και την αντιμετώπιση των μακροχρόνια ανέργων, με σχέδιο, να δώσουμε τη δυνατότητα σε αυτούς τους ανθρώπους, να επιστρέψουμε στην παραγωγική διαδικασία, θέλουμε να κάνουμε καλύτερη τη ζωή τους.

Για ΕΝΦΙΑ: 

Ο ΕΝΦΙΑ ξεκίνησε νωρίτερα από τη ΝΔ, με άλλη ονομασία. Εγώ δεν είπα ότι θα καταργήσω τον ΕΝΦΙΑ. Είπα ότι θα μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε βάθος διετίας. Αυτό μπορούμε να κάνουμε, τόσο αντέχει η οικονομία σύμφωνα με τις μελέτες μας.

Η ΝΔ πόσο μείωσε τις συντάξεις και τους μισθούς; Για τη γενικότερη δυσπιστία στο πολιτικό σύστημα...

Αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά την πολιτική και την οικονομία με τον Τσίπρα. Θέλω να πείσω τους καχύποπτους πολίτες ότι μπορούμε καλύτερα και πολλές από τις δεσμεύσεις, στο πλαίσιο της καλής εμπιστοσύνης με τους εταίρους μας, να διαπραγματευτούμε. Δεν θα πω ότι θα καταργήσω τα πλεονάσματα. Ξέρω την Ευρώπη. Μετά από έναν χρόνο, ή παραπάνω, μπορούμε να συζητήσουμε. Κανείς έξω δεν μου έχει πει ότι αυτό που λέω, είναι παράλογο. Λέω έξω αυτό που βλέπω, περιγραφώ όσα βλέπω. Προτεραιότητα άμεση η μείωση του κόστους δανεισμού.

Για νόμο Κατρούγκαλου και χρηματοδότηση της πολιτικής του...

Μετά από έναν χρόνο, μπορούμε να συζητήσουμε τους εταίρους τα πλεονάσματα. Για τα χρήματα... Η κυβέρνηση έδωσε φέτος 700 εκατ. ως επίδομα. Το κόστος μισθοδοσίας στο Δημόσιο αυξήθηκε κατά 2 δισ. από το 2015. Αυτό θα συγκρατηθεί. Δεν πρόκειται να προχωρήσουμε στον αθρόο αριθμό προσλήψεων που υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα γίνουν απολύσεις και το ξεκαθαρίζω. Όμως έχουμε τη δυνατότητα να περιορίσουμε το Κράτος. Με όλες αυτές τις στρατιές των μετακλητών υπαλλήλων. Ο Τσιπρας έτσι έλεγε σε δημοσιογράφο και τελικά προσέλαβε τον ίδιο δημοσιογράφο που του το έλεγε. Υπάρχουν δυνατότητες να εντοπιστεί και να περιοριστεί η φοροδιαφυγή. Μείωση φορολογίας και κίνητρα για ηλεκτρονικές συνδιαλλαγές. Όταν σε μία κοινωνία, η επιβάρυνση της φορολογίας και των εισφορών είναι τόσο μεγάλη, χρειάζονται αλλαγές.

Για επενδύσεις...

Εμείς πιστεύουμε στις ιδιωτικές επενδύσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πιστεύει. Ξέρουμε ποια είναι τα εμπόδια στις επενδύσεις. Χρειάζονται γενναίες τομές. Η χώρα πρέπει να κερδίσει αξιοπιστία. Αν δουν τις αλλαγές, θα έρθουν οι επενδυτές. Η Ελλάδα μπορεί να κάνει τη μεγάλη αναπτυξιακή έκπληξη και μπορούμε να το πετύχουμε.

Για τις 15.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών 

Η Παιδεία χρειάζεται ενίσχυση, αλλά δεν μπορώ να δεσμευτώ σε αριθμό, αν δεν μελετήσουμε τις ανάγκες. Οι προσλήψεις στην Παιδεία, πρέπει να ξεκινήσουν από την ειδική αγωγή. Όταν μελετήσουμε τα κενά, θα δώσουμε πόσες προσλήψεις θα γίνουν. Προσλήψεις εκπαιδευτικών μέσω ΑΣΕΠ και μόνο. Προσλήψεις θα γίνουν εκεί που πραγματικά χρειάζονται, με διαγωνισμούς μέσω ΑΣΕΠ. 

Για δάνεια ΝΔ...

Πράγματι η ΝΔ έχει πολλά δάνεια, προϊόν άλλης εποχής και νοοτροπίας. Τι έκανα; Μείωσα κατά 70% το κόστος λειτουργίας του κόμματος και κάλεσα τους νεοδημοκράτες να μας στηρίξουν. Έχουμε σήμερα 155.000 μέλη, που δίνουν 12 ευρώ τον χρόνο. Χρησιμοποιούμε την κρατική επιχορήγηση για να εξυπηρετούμε τα δάνειά μας.

Με ποιους θα κυβερνήσει αν δεν είναι αυτοδύναμος;

Και αυτοδύναμος να είμαι, θα επιδιώξω ευρύτερες συνεργασίες. Δεν υπάρχουν δυνάμεις πιο δεξιά από τη ΝΔ που να μπουν στη Βουλή. Δεν αναφέρομαι βέβαια στη Χρυσή Αυγή. Είναι ένα χυδαίο, εκτός Δημοκρατίας κόμμα. Θέλω όσο πιο ισχυρή εντολή, για να εφαρμόσω το πρόγραμμά μου. Θα κυβερνήσω με τους καλύτερους. Θα αναζητήσουμε και στελέχη εκτός ΝΔ, για να πραγματοποιήσουμε το πρόγραμμά μας.

Για την Υγεία...

Στα μέσα Φεβρουαρίου θα παρουσιάσουμε αναλυτικά το πρόγραμμα για την Υγεία.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (19)

Οι αριστεροί γερμανοτσολιάδες...

και ο Μερκελόδουλος Τσίπρας τέλειωσαν για πάντα.

Όποιος δεν είναι...

Δ.Υ. , καθαρίστρια ή υπάλληλος της ΕΡΤ και ψηφίσει ΤΣΥΡΙΖΑ είναι εντελώς βλαμμένος.

Aμπεμπελελέκoυα

Ας υποθέσoυμε ότι είμαι πoλιτικός και έχω πάρει μια γερή μίζα 5 εκατoμμύρια ευρώ, με πάνε δικαστήριο και απ' έξω είναι καμία δεκαριά χιλιάδες κάφρoι και διαδηλώνουν για την αθωότnτα μου, ενώ στους καφεvέδες και στα σόσιαλ μήvτια χιλιάδες αvεγκέφαλοι είναι έτοιμοι να παίξoυν ξύλο για πάρτη μου... Evvοεiται ότι o nλi8ιos o MAKEΔΩΝ και n 82 ετών Aσπασία θα τρέξουν σωρηδόν στις κάλπες να με ψηφίσoυν. Οι περισσότεροι από αυτούς βγάζουν δεν βγάζoυν τον μήνα και χρωστάvε στις τράπεζες στην εφoρία στο ΤΕΒΕ... Πες τε μου εσείς, θα έχω άδικο αν τους θεωρώ μαk@kες; Οι συγκρίσεις με ιστoρικά παραδείγματα είναι απoλύτως θεμιτές.

!!!!!!!!!!!!

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΜΑΚΕΔΩΝ

Καλημέρα!!!!! ...μπράβο στον κ Μητσοτάκη!!! απέδειξε για μία φορά ακόμα την μεγάλη διαφορά που έχει με την τσογλαναρία....παρ'όλου που ο κ Χατζηνικολάου με τα γνωστά δημοσιογραφικά τερτίπια (διακοπές, δεν σου δίνουμε σημασία,παίζουμε με το κινητό σαν κανα μωρό κτλ)!!! ο Κυριάκος με την το ύφος και το ήθος του στάθηκε στο ύψος του και με έκανε να νιώσω ότι υπάρχει και καλλίτερη Ελλάδα!!!!!

Η ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ ΞΕΧΥΘΗΚΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

Η Ορεστιάδα έδειξε τον δρόμο για να ξεσηκωθούμε όλοι!

ΜΠΟΥΦΟΣ

ψηφιζα για πολλα χρονια ΠΑΣΟΚ μετα ΝΔ μετα παλι ΠΑΣΟΚ μετα ΝΔ μετα ΣΥΡΙΖΑ και τωρα θα ψηφισω ΝΔ δεν με ξεγελανε ευκολα εμενα.

Για να τα κανεις ολα αυτα ...

δεν εισαι καθαρος μπουφος , πιθανον να προερχεσαι απο διασταυρωση με ορνιο και λιγο απο γκιωνη .

ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΕΛΑΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΑΠΟ 14:00

ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟΥΣ__ ΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΞΥΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ_______ΠΟΥ ΣΤΕΓΑΖΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ .

ΜΠΑΑΑ!

Μυνημα στον κ. Μητσοτακη ΚΑΝΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ να πεσει ηκυβερνηση πριν ελθει η συμφωνια των Πρεσπων! Αν δεν το κανεις οσα λες ειναι ....¨φουμαρα""!!! ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ???????

Βασανιστής Μακρονήσου

Τρέμω εις την ιδέαν να ιδώ σήμερον τον αρχηγόν μας, της ένδοξης δεξιάς παρατάξεώς μας, να τρώει φάπες με το τσουβάλιον. Ο αφιλότιμος, υπόσχεται να εφαρμόσει αυτά τα οποία ήδη πράττει ο άσπονδος Συριζαίος σημερινός πρωθυπουργός. Μείωσιν ΕΝΦΙΑ, προσλήψεις εκπαιδευτικών, μείωσιν φόρων, συνεργασία με τους καλούς από άλλους πολιτικούς χώρους και άλλα παραμύθια. Κύριε Κούλη, μη μας βασανίζεις άλλο, please !

Εθναρχης

Κούλη το ίδιο πρόγραμμα έχετε. Να σε ψηφίσουμε για τη φάτσα σου;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης