Στημένο διαζύγιο με «Πανο-προίκι»

kammenos_maximou_main1

Ο  Καμμένος «δίνει» 4 βουλευτές για να φτάσει ο Τσίπρας τους 151 στην ψήφο εμπιστοσύνης  - Δεν θέτει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας για 2, και δεν διαλύεται η κοινοβουλευτική του ομάδα αφού θα αριθμεί πέντε βουλευτές

Σε ένα στημένο διαζύγιο που αφήνει ευχαριστημένους και τους δύο πρώην κυβερνητικούς εταίρους οδήγησε το ραντεβού Τσίπρα - Καμμένου στο Μαξίμου: Οπως προκύπτει από τη συνέντευξη του Πάνου Καμμένου, τέσσερις βουλευτές του θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Τσίπρα, βοηθώντας να φτάσει τον μαγικό αριθμό «151».

Πρόκειται για τους Θανάση Παπαχριστόπουλο (που έχει ξεκαθαρίσει εδώ και καιρό τη θέση του), τον Κώστα Ζουράρι (που δήλωσε ότι δεν μπορεί να ρίξει για συνειδησιακούς λόγους αριστερή κυβέρνηση), την κ.Ελενα Κουντουρά (που δεν φαίνεται διατεθειμένη να αποχωρήσει από την κυβέρνηση) και τον κ.Βασίλη Κόκκαλη, που επίσης αναμένεται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης και να μην παραδώσει το χαρτοφυλάκειό του στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο κ.Καμμένος, έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι δεν θέτει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας για τους κ.Παπαχριστόπουλο και Ζουράρι, αλλά «θα διαγραφούν από τους ΑΝΕΛ», εκείνοι που δεν θα παραιτηθούν από την κυβέρνηση και θα ψηφίσουν ναι στην παροχή εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Μάλιστα, επιτέθηκε τόσο στην κ.Κουντουρά, λέγοντας ότι δεν μπορούσε να τη βρει γιατί ... είχε αφήσει το κινητό της στο αστυνομικό- φρουρό της, όσο και στον κ.Κόκκαλη, που «ενώ μιλήσαμε, πήρε το αεροπλάνο και πήγε στην Κίνα». 

Κάνοντας όμως αυτή τη διάκριση ανάμεσα στους τέσσερις βουλευτές του ο κ.Καμμένος συντηρεί τον δικό του μαγικό αριθμό που είναι το «5»: Οσοι βουλευτές, δηλαδή, χρειάζονται για να συγκροτείται κοινοβουλευτική ομάδα: Εκτός του κ.Καμμένου, μετέχουν η κ.Κόλλια Τσαρουχά, ο κ.Κώστας Κατσίκης, συν οι κ.Παπαχριστόπουλος και Ζουράρις, που δεν θα διαγραφούν. Πρώτα οι διασφαλίσεις, μετά η ... έξοδοςΟ κ. Τσίπρας… έδειξε την πόρτα εξόδου στον Πάνο Καμμένο, αφού πρώτα εξασφάλισε ότι, έστω και με οριακό τρόπο, θα καταφέρει να πάρει νέα ψήφο εμπιστοσύνης, υποβάλλοντας σχετική πρόταση στη Βουλή που θα συζητηθεί το τριήμερο 15 με 17 Ιανουαρίου.

Στην αντιπολίτευση θεωρούν ότι οι εξελίξεις που δρομολογούνται είναι προϊόν αλληλοεκβιασμών και οι δύο κυβερνητικοί εταίροι βρίσκονται σε «απόλυτη συνεννόηση», διευκολύνοντας ο ένας τους σχεδιασμούς του άλλου και κυρίως ο αρχηγός των ΑΝΕΛ που είδε τα στελέχη του να τον εγκαταλείπουν και να συντάσσονται με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Καμμένος, κατά τα φαινόμενα, εγκλωβίστηκε από τον πρωθυπουργό και υποχρεώθηκε σε πλήρη υπαναχώρηση, διευκολύνοντας με τη στάση του τόσο την ψήφιση των Πρεσπών όσο και την παράταση της παραμονής στην εξουσία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για χρονικό διάστημα που είναι αβέβαιο και πάντως με τον Μάιο να προβάλει ως πιθανότερος χρόνος για τις βουλευτικές κάλπες.

Κατά τη συνάντηση που είχαν οι δύο μέχρι πρότινος κυβερνητικοί εταίροι την Κυριακή το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Καμμένος υπέβαλε μεν την παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, αλλά το αίτημά του να αποσυρθούν και οι υπόλοιποι υπουργοί και υφυπουργοί που προέρχονται από τους ΑΝΕΛ απορρίφθηκε. Ο κ. Τσίπρας το άφησε στην ευχέρεια τους, κάτι που στην πραγματικότητα σημαίνει ότι τους διατηρεί στην κυβέρνησή του, διαλύοντας στην πράξη το κόμμα του Πάνου Καμμένου.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε αμέσως μετά και πριν μιλήσει δημόσια ο Πάνος Καμμένος την αντικατάστασή του από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, ο οποίος θα ορκιστεί νέος υπουργός Άμυνας. Και στόχος του είναι, όπως υποστήριξε να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης και η κυβέρνησή του να ολοκληρώσει την συνταγματική της θητεία.

Ο αρχηγός των ΑΝΕΛ από την πλευρά του είπε ότι το κόμμα του θα ταχθεί κατά της πρότασης εμπιστοσύνης (δίχως όμως να θέτει θέμα κομματικής πειθαρχίας) και θα διαγράψει όσα στελέχη του δεν αποχωρήσουν από την κυβέρνηση και προτιμήσουν να διατηρήσουν τις θέσεις τους σε αυτήν. Ο ίδιος επεφύλαξε θετικά λόγια για τον πρωθυπουργό δήλωσε ότι θα παραδώσει το υπουργείο την Τρίτη, αφού νωρίτερα - αύριο- κάνει απολογισμό του έργου του.

Με την πρωτοβουλία, πάντως, του πρωθυπουργού να στείλει αμέσως αίτημα στον πρόεδρο της Βουλής για την ανανέωση της εμπιστοσύνης του Κοινοβουλίου, «πάγωσε» και η τροπολογία για τα αντισταθμιστικά των F – 16, την οποία προωθούσε ο υπουργός Άμυνας και το τι μέλλει γενέσθαι θα αποφασιστεί πλέον από τον διάδοχό του ναύαρχο Αποστολάκη.

Αλέξης Τσίπρας: Θα ζητήσω ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή«Ο καθείς μπροστά στις ιστορικές του ευθύνες»

Σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός έσπευσε να προκαταλάβει τις εξελίξεις, λέγοντας ότι αν και το Σύνταγμα του δίνει τη δυνατότητα να αναζητεί «ad hoc πλειοψηφίες» και ο ίδιος είναι απόλυτα πεπεισμένος ότι αυτές τις πλειοψηφίες θα τις εύρισκε, αποφάσισε να ζητήσει την ανανέωση της εμπιστοσύνης της Εθνικής Αντιπροσωπείας στην κυβέρνηση του. Προκειμένου, όπως είπε, να προχωρήσουμε με απόλυτη πλειοψηφία, σε όλες αυτές τις κρίσιμες για την χώρα και την ελληνική κοινωνία επιλογές» και η κυβέρνηση του «να ολοκληρώσει τη συνταγματικά προβλεπόμενη θητεία της, ως τον Οκτώβριο του 2019».

Δίνοντας το στίγμα των επιδιώξεων του που είναι να στηριχθεί σε πλειοψηφία «κουρελού», υποστήριξε ότι «ο καθένας και η καθεμιά οφείλουμε στις κρίσιμες στιγμές να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας, απέναντι στον τόπο, απέναντι σε αυτό που πιστεύουμε βαθειά ως εθνικό συμφέρον. Πρώτος εγώ, τα μέλη της κυβέρνησης μου, αλλά βεβαίως και κάθε μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας». Και κατέληξε λέγοντας ότι με την πρωτοβουλία του «βρίσκεται ο καθείς μπροστά στις ιστορικές του ευθύνες».

ΝΔ: «Σκηνοθετημένο διαζύγιο»

Στην αξιωματική αντιπολίτευση θεωρούν ότι οι δύο κυβερνητικοί εταίροι είναι σε συνεννόηση. «Το θλιβερό δίδυμο Τσίπρα-Καμμένου παρουσίασε σήμερα, σε εθνική μετάδοση, το σκηνοθετημένο «διαζύγιό» του: Μία παράσταση που αποβλέπει στην κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, την παραμονή του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και την διατήρηση του κ. Καμμένου και των βουλευτών του για λίγο ακόμη στις καρέκλες τους», σχολίασε το γραφείο Τύπου της ΝΔ. 

Γι΄αυτό, άλλωστε και ο κ. Καμμένος δανείζει δύο βουλευτές του στον κ. Τσίπρα, ώστε να του δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης, χωρίς να τους διαγράψει από την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ», εξήγησαν αναφερόμενοι στους Θανάση Παπαχριστόπουλο και Κώστα Ζουράρι.

«Η αυλαία αυτής της κακόγουστης και επιζήμιας παράστασης πρέπει να πέσει», επισημαίνει η ΝΔ και καταλήγει: «Στην επικείμενη ψήφο εμπιστοσύνης όποιος βουλευτής στηρίξει τον κ. Τσίπρα, αναλαμβάνει την ευθύνη του απέναντι στην Ιστορία».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (329)

Με την σικέ κίνηση !!!

Αυτός τώρα νομίζει ότι κορόιδεψε τον Ελληνικό λαό ! Ούτε 1% δεν τον στηρίζει .....

Juventus

Μην ξεχνάμε τις τεράστιες ευθύνες που έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Που είναι χαμένος;;;;;; Τι λέει για το μπάχαλο αυτο;;;;;; Είναι δυνατόν τόσο σημαντικό εθνικό ζήτημα να περνάει με 150 κάτι; και μάλιστα με το 85% του λαού να διαφωνει; Θα μπορούσε να παραιτηθεί και να γίνει ήρωας......αλλά είναι εξαφανισμένος.Προκόπη....μετά το κάψιμο της Αθήνας μην "χρεωθεις" και αυτό.......ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ ΣΗΜΕΡΑ.

dj.

Φαρσοκωμωδία κανονικά να το χαίρεστε εσείς που τον ψηφίσατε και αυτόν και τους συριζαίους. Καταστρέψαν την Ελλάδα κανονικά ομως τέσσερα χρόνια πήγαν χαμένα για την οικονομία το μόνο που τους ένοιαζε ήταν να φτιάξουν τον κομματικό του στρατό και να βολέψουν τα παιδιά τους. Επενδύσεις μηδέν, ανάπτυξη μηδέν, δουλειές μηδέν, Ο Κουφοντίνας κόβει τις βόλτες του, φωτογραφικές διατάξεις για τον οποιοδήποτε τα χώνει στο κόμμα, όλοι οι άχρηστοι αφισοκολλητές έγιναν μετακλητοί στο Δημόσιο, η ερτ εχει τετραπλάσιο προσωπικό από τον αντ1, το ψέμα και το σανό πάει σύννεφο και τα σκοπιά έγιναν Μακεδονία. Αυτά είναι ένα συντομία τα κατόρθωμα του Αλέξη που θα έσκιζε τα μνημόνια και θα καταργούσε τον ενφια. Τα έχουν πάρει χοντρά από τους αμερικανούς για την σύμφωνια των πρεσπών, δεν είχαν κανένα απόλυτος λόγο να κάνουν κάτι τέτοιο, δεν ήταν στο προεκλογικό τους προγράμμα, ξέρουν ότι η πλειοψηφία είναι ενάντια και γι’ αυτό δεν κάνουνδημοψήφισμα, δεν ρώτησαν καν τα αλλά κόμματα για ένα τέτοιο σημαντικό θέμα ούτε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών ούτε τίποτα. Η προδοσία του αιώνα συντελέστηκε από αυτούς τους απαράδεκτους αυτούς τύπους. Βάλαμε δύστυχος ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥΣ να διαχειριστούν την χώρας μας!

τασος

να ρωτησω κατι απλο?γιατι δεν βγαινει ο μητσοτακης να δηλωσει οτι δεν δεχεται να υπαρχει η λεξη μακεδονια στο ονομα και να παρει 45 τοις εκατο στις εκλογες...

REC

Σας τα έλεγα εγώ ότι χωρίς Μουρίνιο και με Σόλσκιερ προπονητή η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα πηγαίνει 'τρένο'!

ΑΠΟΚΥΗΜΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ

με βούλα ΝΔ+ΠΑΣΟΚ που χρεοκόπησαν την πατρίδα μου !

χ

Παλιό το ποίημα, βρες κάτι άλλο.

Στα συγκυβερνώντα καθάρματα, (πλέον χωρίς καμμένο...), απομένουν...

Την 19-05-2019 θα διεξαχθεί ο 1ος γύρος των δημοτικών και των περιφερειακών εκλογών. Η ημερομηνία αυτή απέχει από σήμερα, (14-01-2019), εκατόν είκοσι τέσσερις, (124), ημέρες... Την 26-05-2019 θα διεξαχθεί ο 2ος γύρος των δημοτικών και των περιφερειακών εκλογών και οι ευρωεκλογές. Η ημερομηνία αυτή απέχει από σήμερα, (12-01-2019), εκατόν τριάντα μία, (131) ημέρες... Είναι ηλίου φαεινότερον ότι οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν την 19-05-2019, (ώστε ο χάρτης της Ελλάδας να μην έχει ήδη βαφτεί μπλε, λόγω των αναμενόμενων νικών της Νέας Δημοκρατίας στον 1ο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών). Επειδή οι εθνικές εκλογές διεξάγονται από υπηρεσιακή κυβέρνηση, (η οποία ορίζεται έναν, (1), περίπου μήνα προ της διεξαγωγής τους), στα καθάρματα απομένουν ενενήντα τέσσερις, (94), ημέρες ακόμη πραγματικής, (δηλαδή καταστροφικής...) διακυβέρνησης, της πατρίδας μας!!!

Τα πράγματα είναι απλά.

Στα συγκυβερνώντα καθάρματα, (πλέον χωρίς καμμένο...), απομένουν δύο, (2) επιλογές. Είτε διεξάγουν τις εθνικές εκλογές σε 4,5 μήνες περίπου, (τον Μάϊο 2019), είτε διεξάγουν τις εθνικές εκλογές σε 9 μήνες περίπου, (τον Οκτώβριο 2019). Στην πρώτη περίπτωση πηγαίνουν σε εθνικές εκλογές χωρίς να έχει καταγραφεί η συντριβή τους στις ευρωεκλογές. Στη δεύτερη περίπτωση πηγαίνουν σε εθνικές εκλογές έχοντας συντριβεί στις ευρωεκλογές, για να υποστούν πανωλεθρία, αλλά εξαντλώντας και το τελευταίο λεπτό άσκησης της εξουσίας. Σε κάθε περίπτωση η αποβολή τους από την εξουσία είναι δεδομένη.

ΓΙΑΝΝΗΣ

ΠΡΙΝ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΕΛΕΓΑ ΕΔΩ ΟΤΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ.ΕΜΕΙΝΑΝ ΑΛΛΑ 16.

Ούγκανοι

συριζοτρόλια και χρυσαυγίτες, αντάμα. Δήθεν βρίζονται, δήθεν μισιούνται, αλλά, θέλει η πουτ**α να κρυφτεί, κι η χαρά δεν την αφήνει. Και οι μεν και οι δε, έχοντας τον ολοκληρωτισμό ως βάση της ιδεολογίας τους, επιτίθενται, στο μόνο ενεπομείναν ρωμαλαίο κίνημα της αστικής τάξης. Τη Νέα Δημοκρατία. Κατά την μπολσεβίκικη τακτική, οι συριζαίοι διέλυσαν το Ποτάμι, διέσπασαν το ΚΙΝΑΛ και εξαέρωσαν τους ΑΝΕΛ. Αν καταφέρουν να διαλύσουν και τη ΝΔ, με ΝΟΒΑΡΤΙΣ και τίποτα άλλα έτσι δικαστοστημένα "σκάνδαλα", δικαίως ελπίζουν, ότι θα κάθονται στο σβέρκο μας για καμιά εκατοστί χρόνια. Η δε χρυσαυγή, κάνοντάς συνεχώς αβάντα στον σύριζα, πάλι με τις πλάτες των κυράδων του ΑΠ, θα καταφέρει και το 2019 να ξανακατέβει στις εκλογές. Όταν θα καταδικαστούν όλοι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, θα επιστρέψουν στο 1%, να κάνουν παρέα στο 4% του σύριζα. Αν και μάλλον ο Τσίπρας θα φτιάξει δικό του κόμμα, "σοσιαλδημοκρατικό", έτσι για να παραστήσει κάτι άλλο από αυτό που είναι.

Τι

Λες μωρέ; Άντε κούνα τπ κεφάλι σου

geo

ετσι ακριβως φιλε. ο νικολακης και η υπολοιπη ηγεσια της χα κανουν τουμπεκι 4 χρονια τωρα για να γλυτωσουν το τομαρι τους . αν δεν εβρισκαν βουλευτες οι συριζαιοι μεχρι και τις πρεσπες θα ψηφιζαν τα ρεμαλια . οπως με την θανου

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης