Τσακαλώτος: Τσαλακώθηκα, αλλά δεν μ' ενοχλεί που είμαι ο μακροβιότερος μνημονιακός υπουργός Οικονομικών

Τσακαλώτος: Τσαλακώθηκα, αλλά δεν μ' ενοχλεί που είμαι ο μακροβιότερος μνημονιακός υπουργός Οικονομικών

Τα λαϊκά εισοδήματα έχουν αύξηση, υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών 

sakalotos_main1
Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος βρίσκεται αυτή την ώρα στο βήμα της Βουλής στη συζήτηση επί του προϋπολογισμού του 2019. 
Ξεκινώντας την ομιλία του ο κ.Τσακαλώτος αναφέρθηκε σε μια σειρά διαρθρωτικών προβλημάτων της χώρας, για να πει απευθυνόμενος στη ΝΔ ότι πολλά προβλήματα θα τα  βρει μπροστά της, όποια στρατηγική κι αν ακολουθήσει. 
Συνέχισε απαντώντας σε σημεία των ομιλιών από την πλευρά της αντιπολίτευσης, παραθέτοντας σειρά στοιχείων για να πει μεταξύ άλλων ότι η παιδική φτώχεια μειώθηκε κατά 2,1 μονάδες. Εχουμε μειώσει και τον δείκτη των ανισοτήτων. Πάμε στο μέλλον. Να δούμε ποιο είναι το αποτέλεσμα της μη μείωσης των συντάξεων.  Αύξηση του εισοδήματος έχουν τα λαϊκά εισοδήματα. 





«Δυσκολεύτηκα, τσαλακώθηκα αλλά δεν με ενοχλεί που είμαι ο μακροβιότερος μνημονιακός υπουργός Οικονομικών» παραδέχθηκε ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος για να υποστηρίξει ότι άξιζε ο κόπος καθώς η χώρα βγήκε από τα μνημόνια.

Ο υπουργός Οικονομικών θεωρώντας ότι τα μέτρα που εισηγήθηκε για την αύξηση της φορολογίας και εξακολουθούν να ισχύουν έχουν ξεχαστεί είπε ότι παρέμεινε στην θέση του παρά το γεγονός ότι θα μπορούσε να επιλέξει μια άλλη θέση «σιγουράτζα. Όπως διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας». Υπογράμμισε δε ότι τα τέσσερα τελευταία χρόνια ήταν ιδιαίτερα δύσκολα για τον ίδιο καθώς οι διαπραγματεύσεις ήταν επίπονες.

«Μας είπαν ότι είμαστε η μακροβιότερη μνημονιακή κυβέρνηση και άρα είμαι ο μακροβιότερος μνημονιακός υπουργός. Δυσκολεύτηκα τσαλακώθηκα αλλά δεν με ενοχλεί που είμαι ο μακροβιότερος μνημονιακός υπουργός. Θα με ενοχλούσε αν μαζί με την διαπραγματευτική ομάδα, τον κ. Χουλιαράκη, την κα Παπανάτσιου, τον κ. Αλεξιάδη, τον κ. Χαρίτση, κ. Λιάκο κα δεν είχαμε πάντα στο μπροστινό μέρος κεφαλιού μας τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων» ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος συγκινημένος για να προσθέσει «Θα με ενοχλούσε αν από τους πρώτους μήνες αποφασίζαμε ότι η πολιτική δεν μπορεί να δώσει λύση και ψάχναμε κάποιον τεχνοκράτη. Θα με ενοχλούσε αν μετά από 2 χρόνια ζητούσα από Αλέξη να μου δώσει μια δουλειά σιγουράντζα. Για παράδειγμα λέω διοικητής της ΤτΕ. Θα με ενοχλούσε αν δεν είχαμε βγάλει με ΑΝΕΛ την χώρα από το μνημόνια. Αλλά την βγάλαμε. Είναι δύσκολο να εξηγήσουμε τις δυσκολίες. Να είσαι σε διαπραγμάτευση και να παίζεται όχι το δικό μας μέλλον αλλά ολόκληρης κοινωνία. Είναι δύσκολο να σας πω πόση δουλειά χρειάστηκε για την ακύρωση της περικοπής των συντάξεων».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης