Λυκούδης στο ΘΕΜΑ 104,6: Είμαι θετικός στη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά δεν αγνοώ το ζήτημα της γλώσσας και ταυτότητας

Λυκούδης στο ΘΕΜΑ 104,6: Είμαι θετικός στη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά δεν αγνοώ το ζήτημα της γλώσσας και ταυτότητας

«Όπως η κυβέρνηση προσδοκά να έχει συμπαράσταση στην πρωτοβουλία της τότε προσδοκώ να έχω μια στήριξη για τη δική μου κατεύθυνση»

likoud-sthema
Τους προβληματισμούς του με τους χειρισμούς του Ζόραν Ζάεφ όσον αφορά τα όσα αναφέρονται στη Συμφωνία των Πρεσπών για τη «μακεδονική" γλώσσα και ταυτότητα εξέφρασε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Λυκούδης.

«Ο Ζάεφ θολώνει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Από την πρώτη στιγμή είχα τοποθετηθεί θετικά στο βασικό άξονα που ήταν η ονομασία. Οι γείτονες κάνουν κακή διαχείριση στο ζήτημα της ταυτότητας και της γλώσσας. Εγώ είμαι θετικός στη συμφωνία αλλα δεν μπορώ να αγνοήσω τα ζητήματα. Το γεγονός ότι τίθενται από τον Ζάεφ είναι ένα θέμα που δεν μπορεί κανείς να το αγνοήσει, ούτε η κυβέρνηση» είπε ο κ. Λυκούδης.

Κάλεσε, μάλιστα, την κυβέρνηση «να ζητηθούν πρόσθετες εξηγήσεις».

«Αν κάτι που είναι θετικό στη βασική του κατεύθυνση αλλά όλα τα άλλα τα διαχειρίζονται επικίνδυνα οι γείτονες πρέπει να πούμε σιγά, να δούμε τι γίνεται».

«Εμένα προσδοκία μου ήταν να παραμένει σε θετική κατεύθυνση η συμφωνία. Όπως η κυβέρνηση προσδοκά να έχει συμπαράσταση στην πρωτοβουλία της τότε προσδοκώ να έχω μια στήριξη για τη δική μου κατεύθυνση» πρόσθεσε ο κ. Λυκούδης.

Διατύπωσε, τέλος, την άποψη ότι «πάντα πίστευα ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία γιατί δεν έχει κλονιστεί εσωτερικά και δεν έχει αντίδραση στο πεζοδρόμιο».

Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης