Βενιζέλος για deal Τσίπρα-Ιερώνυμου: Έσκασε η φούσκα και αποκαλύφθηκαν οι σκοποί τους...

venizelos_constitution

Επισήμανε πως η κυβέρνηση με τις υποσχέσεις περι 10.000 προσλήψεων αποπειράθηκε να εξαπατήσει την κοινή γνώμη και χαρακτήρισε το σχέδιο συμφωνίας «αντάλλαγμα προκειμένου να μην υπάρξουν αντιρρήσεις της Εκκλησίας για τη συζητούμενη πιθανή τροποποίηση του άρθρου 3»

Ως συναλλαγή που επιχείρησε να εξασφαλίσει την σιωπή της ιεραρχίας στη συνταγματική αναθεώρηση των άρθρων που καθορίζουν τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας  χαρακτήρισε τη συμφωνία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Πρόκειται για αντάλλαγμα προκειμένου να μην υπάρξουν αντιρρήσεις της Εκκλησίας για τη συζητούμενη πιθανή τροποποίηση του άρθρου 3» είπε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής επιτροπής για την Συνταγματική Αναθεώρηση.

Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε μάλιστα πως η κυβέρνηση με τις υποσχέσεις περι 10.000 προσλήψεων αποπειράθηκε να εξαπατήσει την κοινή γνώμη. «Έχω ακούσει τις θεωρίες, περί διοικητικών δημοσίων υπαλλήλων. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν συνδέονται με όρους δημοσίου δικαίου με τον φορέα τους. Αλλιώς γιατί οι ιερείς συνταξιοδοτούνται με πολιτική σύνταξη; Άνθρακες ο θησαυρός. Κολοσσιαία φούσκα η οποία διατάραξε την κατάσταση στις σχέσεις Κράτους -Εκκλησίας αλλά και στην κοινωνία.  Τώρα που έσκασε η φούσκα και πήγαν όλοι στα μεγέθη τους και αποκαλύφθηκαν οι σκοποί τους μπορούμε να συζητήσουμε πιο ήρεμα για το άρθρο 3» ανέφερε.

Παράλληλα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος υποστήριξε πως υπάρχει παρερμηνεία του  όρου «επικρατούσα» θρησκεία ακόμα και  από το Συμβούλιο της Επικρατείας υποστηρίζοντας ότι ο όρος επικρατούσα θρησκεία δεν νοείται να περιορίζει τις διατάξεις του άρθρου 13 του Συντάγματος περί θρησκευτικής ελευθερίας.  Τέλος επανέλαβε την πρότασή του για πλήρη διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας εξηγώντας πως η λύση μπορεί να βρεθεί με την ένταξη μιας  ερμηνευτικής δήλωσης κάτω από το άρθρο 3 η οποία θα υπογραμμίζει πως το άρθρο 3 δεν θεμελιώνει αποκλίσεις από τη θρησκευτική ελευθερία και το άρθρο 13.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

είπε ο γάδαρος τον πετεινό

ενώ η δική σου φούσκα, ο "έκτακτος φόρος" ΕΝΦΙΑ που οι άλλοι τενεκέδες θα καταργούσαν, καλά κρατεί.

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΒΕΓΓΕΛΑΡΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΥΤΟΣ Ο ΗΛΙΘΙΟΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΓΡΑΨΕΙ,ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΕΦΑΛΑ ΤΟΥ.ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Λευθέρης

Μεγάλε έγραψες !!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

pompeo-katrougkalos

Ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο και ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγαλος ξεκίνησαν σήμερα το Στρατηγικό Διάλογο ΗΠΑ-Ελλάδας στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ - Σύμφωνα με το ανακοινωθέν του Στέιτ Ντιπάρτμεντ συζητήθηκαν θέματα περιφερειακής ενέργειας για Βαλκάνια και Ανατολική Μεσόγειο, αμυνας, ασφάλειας,  τρομοκρατία, εμπόριο, επενδύσεις, ενέργεια

bryjelestsipras

«Τη θέσπιση φόρου επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών και επί των μεγάλων εταιρειών του Διαδικτύου» πρότεινε σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ ο Έλληνας πρωθυπουργός κατά τη συζήτηση του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου 2021-2027 της ΕΕ

3
main_kammenos_panos

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ισχυρίστηκε ότι οι δημοσιογράφοι του καναλιού αρνήθηκαν να δώσουν τον λόγο στην υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, «προκειμένου να διαψεύσει ότι προτίθεται να ψηφίσει υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών»

13
bartholomaios

Σε ομιλία του προς τα μέλη της ρωσόφωνης παροικίας της πόλης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε την ενόχλησή του για την απόφαση της Εκκλησίας της Ρωσίας, να διακόψει την ευχαριστιακή Κοινωνία με το Οικουμενικό Πατριαρχείο

2