Ιερώνυμος: «Δεν θα γίνει τίποτε αν δεν συναινέσουν η Ιεραρχία, η Σύνοδος και οι εφημέριοι»

Ιερώνυμος: «Δεν θα γίνει τίποτε αν δεν συναινέσουν η Ιεραρχία, η Σύνοδος και οι εφημέριοι»

Τι συζήτησαν στη συνάντησή τους ο Αρχιεπίσκοπος με την υφυπουργό  Κατερίνα Παπακώστα

ieronimos
«Δεν θα γίνει τίποτε αν δεν συναινέσουν η Ιεραρχία, η Σύνοδος και οι εφημέριοι» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος στη συνάντηση που είχε με την υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα.

Η υφυπουργός επισκέφθηκε σήμερα το πρωί τον Αρχιεπίσκοπο, για να του κατάθεσει τις προτάσεις της για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Η κ. Παπακώστα αναφέρθηκε στις άρρηκτες σχέσεις Πολιτείας-Εκκλησίας τονίζοντας πως η ίδια ως πρόεδρος της Νέας Ελληνικής Ορμής, αλλά και ως βουλευτής: «Χαιρέτισα την έναρξη του διαλόγου, ώστε να λυθούν ζητήματα που μας απασχολούν σχεδόν έναν αιώνα. Μπορούμε να συμπορευτούμε με διακριτούς ρόλους σεβόμενοι ο ένας τον ρόλο του άλλου».

Ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε ότι «δεν θα γίνει τίποτε αν δε συναινέσουν οι εφημέριοι -δε θελουμε με τίποτε να χάσουν τα δικαιώματα τους-, δεν θα γινει τίποτε αν δεν το δεχτεί η Σύνοδος, η Ιεραρχία, η Πολιτεία».

Μίλησαν, επίσης, για τα νέα καθήκοντα της υφυπουργού η οποία δήλωσε πως καταβάλλουν μία σημαντική προσπάθεια οι Έλληνες να είναι και να αισθάνονται ασφαλείς».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης