Βενιζέλος στον «Θέμα 104,6»: Προβληματική νομικά και ιστορικά η συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου

Βενιζέλος στον «Θέμα 104,6»: Προβληματική νομικά και ιστορικά η συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου

«Σίγουρα αυτό που δεν έγινε, είναι ένα βήμα για τον διαχωρισμό των σχέσεων Πολιτείας – Εκκλησίας», αναφέρει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Evaggelos-Venizelos
Προβληματικό νομικά και ιστορικά, χαρακτηρίζει το κομμάτι της συμφωνίας Τσίπρα – Ιερώνυμου που αφορά την εκκλησιαστική περιουσία, μιλώντας στον «Θέμα 104,6» και τον Γιάννη Πρετεντέρη, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Συμφωνία δεν υπάρχει, είναι μια δήλωση προθέσεων και από ανθρώπους που δεν έχουν αρμοδιότητα. Πρέπει να αποφασίσει η σύνοδος της ιεραρχίας και η Βουλή», αναφέρει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
 
Η συμφωνία αυτή όπως αναφέρει «πρακτικά, δημοσιονομικά δεν έχει κανένα αποτέλεσμα. Γιατί το κόστος μένει το ίδιο. Αυτό που δημιουργείται είναι αναταραχή και αβεβαιότητα για τους κληρικούς».

«Είναι εύλογη η αναταραχή και η ανασφάλεια που υπάρχει στις τάξεις του κλήρου», σημειώνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Έχει όπως αναφέρει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, «στοιχεία προφανώς επικοινωνιακά και έχει στοιχεία που αποτελούν μια νίκη της εκκλησίας σε σχέση με την περιουσία της. Σίγουρα αυτό που δεν έγινε είναι ένα βήμα για τον διαχωρισμό».

Κλείσιμο
Αναφερόμενος στην συνταγματική αναθεώρηση, τόνισε ότι «δεν συντρέχουν οι λόγοι για να γίνει».

«Η αναθεώρηση έχει χρησιμοποιηθεί από τον κύριο Τσίπρα ως ένα μικρό καρότο, όταν το χρειάζεται. Τώρα ρίχνεται αυτό ως κάρβουνο καθ οδόν προς τις εκλογές. Δεν υπάρχει ένα κλίμα πολιτικού πολιτισμού που χρειάζεται για να προχωρήσει», ανέφερε.

Μιλώντας για το κομμάτι που αφορά στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ανέφερε: «Η αποσύνδεση με την διάλυση της Βουλής για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας έπρεπε να έχει γίνει πολλά χρόνια τώρα. Είμαι υπέρ της λύσης, της έμμεσης εκλογής, είτε με απλή πλειοψηφία, είτε με την συμμετοχή για παράδειγμα δημάρχων στην διαδικασία».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης