Γεννηματά από Βρυξέλλες: Να δοθεί ένα τέλος στη ντροπή της Μόριας

Γεννηματά από Βρυξέλλες: Να δοθεί ένα τέλος στη ντροπή της Μόριας

Με τον επίτροπο Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, Χρήστο Στυλιανίδη, συναντήθηκε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, στις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται για την προ-σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών

GENNIMATA_STYLIANIDHS
Η κυρία Γεννηματά και ο κ. Στυλιανίδης συζήτησαν τη δυσμενή κατάσταση που επικρατεί στα νησιά του βορείου Αιγαίου, όπου βρίσκονται πρόσφυγες, ειδικότερα στη Μόρια της Λέσβου, και τις άμεσες ανθρωπιστικές ενέργειες που πρέπει να γίνουν.

«Η Ευρώπη οφείλει τώρα να δράσει. Να δοθεί τέλος στην ντροπή της Μόριας. Να γίνει πράξη, επιτέλους, μία κοινή ευρωπαϊκή πολιτική για τη μετανάστευση στη βάση της αλληλεγγύης. Πρότεινα να δημιουργηθεί ένας αποκεντρωμένος οργανισμός για τη συνεργασία, τη στήριξη των νησιών και των συνοριακών περιοχών της Ένωσης με έδρα τη Μυτιλήνη. Για να αντιμετωπιστούν τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που δημιουργούνται. Για να μην επιτρέψουμε στην Ακροδεξιά να εκμεταλλευθεί τις δυσκολίες» δήλωσε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής μετά τη συνάντηση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης