Βαρβιτσιώτης: Συνεχίζεται ο διεθνής διασυρμός της χώρας για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Βαρβιτσιώτης: Συνεχίζεται ο διεθνής διασυρμός της χώρας για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Ο τομεάρχης της ΝΔ επισημαίνει το νέο, ντροπιαστικό δημοσίευμα του αμερικανικού περιοδικού Newsweek για τη Μόρια και δίνει στη δημοσιότητα τον «κατάλογο της ντροπής» με τα επικριτικά δημοσιεύματα για τη χώρα μας στα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία όλου του κόσμου

cc332c5316b3
"Ο διεθνής διασυρμός της Ελλάδας για τις απάνθρωπες συνθήκες που επικρατούν στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης των νησιών μας, συνεχίζεται", αναφέρει σε δήλωση του ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μετά και το νέο, ντροπιαστικό δημοσίευμα του αμερικανικού περιοδικού Newsweek για τη Μόρια.

"Αυτή τη φορά, γνωστό αμερικανικό περιοδικό κάνει λόγο για 'βιασμούς μικρών παιδιών και για συνθήκες φόβου' εντός του hot-spot της Μόριας. Πρόκειται για ένα ακόμη δημοσίευμα το οποίο προστίθεται στον μακρύ κατάλογο επικριτικών αναφορών του διεθνούς τύπου για την Ελλάδα. Αυτός ο κατάλογος της ντροπής -μόνο το τελευταίο διάστημα- αριθμεί είκοσι άρθρα από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία όλου του κόσμου", υπογραμμίζει ο τομεάρχης της Ν.Δ. και προσθέτει:

"Και το χειρότερο είναι ότι, την ίδια ώρα, η Κυβέρνηση συνεχίζει να κρύβεται. Αρνείται να απαντήσει τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό, για τα μέτρα που προτίθεται, επιτέλους, να λάβει προκειμένου να αποσυμφορήσει τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, να ομαλοποιήσει τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων που διαμένουν εκεί, αλλά και να διασφαλίσει την τάξη εντός και εκτός των χώρων υποδοχής και ταυτοποίησης.

Προειδοποιούμε για πολλοστή φορά την απερχόμενη Κυβέρνηση να δράσει. Είναι αδιανόητο να λαμβάνει στήριξη 1,6 δις ευρωπαϊκών και διεθνών πόρων και να έχει δημιουργήσει κολαστήρια όπως το hot spot της Μόριας. Ας συνειδητοποιήσουν, επιτέλους, οι υπεύθυνοι, ότι η παρουσία τους θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των προσφύγων που διαμένουν στη χώρα αλλά και βλάπτει την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό".

Παρατίθεται κατάλογος με τα ντροπιαστικά για την Ελλάδα δημοσιεύματα που απασχόλησαν τον διεθνή τύπο, μόνο τον τελευταίο ενάμιση μήνα:

Παρατίθεται κατάλογος με τα ντροπιαστικά για την Ελλάδα δημοσιεύματα που απασχόλησαν τον διεθνή τύπο, μόνο τον τελευταίο ενάμιση μήνα:

1. BBC: Παιδιά προσφύγων αποπειρώνται να αυτοκτονήσουν στη Μόρια (28.08.18)

2. The Guardian: Η Ελλάδα έχει τα μέσα να βοηθήσει τους πρόσφυγες, αλλά έχει τη θέληση; (13.09.18)

3. Al Jazeera+: Παιδιά βιάζονται. Μένουν σε στενούς χώρους. Χωρίς τουαλέτες. Μπορεί κανείς αιτών ασύλου να επιβιώσει στη Μόρια; (12.09.18)

4. Euronews.gr: Δραματικό SOS από Μόρια (19.09.18)

5. Euronews (English): Μόρια:Πλησιάζει το σημείο έκρηξης (19.09.18)

6. The National: Ευρωπαϊκή Μεταναστευτική Κρίση: Μόρια, ο μεγαλύτερος καταυλισμός της Ελλάδας (03.10.18)

7. The New York Times: "Καλύτερα να πνιγόμασταν", Ένας ελληνικός προσφυγικός καταυλισμός που πάσχει από επιδημία μιζέριας (02.10.18)

8. Deutsche Welle: Τρόμος στη Μόρια (30.09.18)

9. AFP: Οι μετανάστες ετοιμάζονται για το χειμώνα σε συνθήκες συνωστισμού στα hot-spots των ελληνικών νησιών (28.09.18)

10. Bjgplife.com: Μόρια: Μια ντροπιαστική ανθρωπιστική κρίση

11. Ara.cat: Μόρια: Μια κόλαση (13.10.18)

12. Reliefweb.int: Αύξηση προσπαθειών αυτοκτονίας και αυτοτραυματισμών μεταξύ των προσφυγόπουλων που ζουν στη Μόρια (17.09.18)

13. Valigiablu.it: Μόρια το προσφυγικό στρατόπεδο στην Ελλάδα, όπου τα μικρά παιδιά προσπαθούν να "πάρουν" τη δική τους ζωή (06.10.18)

14. Deutsche Welle: Σώστε τα παιδιά στη Μόρια (21.09.18)

15. ΤΑΖ: Ακόμη και 6χρονα παιδιά σκέφτονται να αυτοκτονήσουν στη Μόρια (19.09.18)

16. The Guardian: Βαθύ ψυχολογικό τραύμα για τα παιδιά που διαμένου στον προσφυγικό καταυλισμό της Μόριας (03.10.18)

17. Zeit: Συνωστισμός προσφύγων στη Μόρια (09.10.18)

18. Newsweek: Οικογένειες ζουν στο φόβο. Παιδιά βιώνουν σεξουαλική κακοποίηση (13.10.18)

19. Npr.org: Φωτιά ξεσπά κοντά στο σπίτι χιλιάδων προσφύγων (Μόρια) (23.10.18)

20. Channelnewsasia.com: Η Ελλάδα δεσμεύεται να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών στους προσφυγικούς καταυλισμούς των νησιών (19.09.18)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης