Νέα Υόρκη: Συνάντηση ΥΠΕΞ Ελλάδας-Βρετανίας-Τουρκίας για το Κυπριακό

Νέα Υόρκη: Συνάντηση ΥΠΕΞ Ελλάδας-Βρετανίας-Τουρκίας για το Κυπριακό

Η άτυπη συνάντηση ορίστηκε με πρωτοβουλία του υπουργού εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, μετά από συνεννόηση με τον Κύπριο ομόλογό του, Νίκο Χριστοδουλίδη

kotzias-xristodoylidis
Άτυπη συνάντηση των τριών εγγυητριών δυνάμεων της κυπριακής ανεξαρτησίας (Ελλάδα, Τουρκία, Βρετανία), θα πραγματοποιηθεί αύριο στη Νέα Υόρκη στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με το ΡΙΚ, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σε επίπεδο υπουργών εξωτερικών.

Η άτυπη συνάντηση ορίστηκε με πρωτοβουλία του υπουργού εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, μετά από συνεννόηση με τον Κύπριο υπουργό εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη.

Στόχος είναι σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΡΙΚ, να γίνει αποσαφήνιση των προθέσεων της Άγκυρας για τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό.

Σημειώνεται πως αύριο ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα συναντηθεί με τον Ρώσο υπουργό εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ενώ παράλληλα ο Νίκος Χριστοδουλίδης θα έχει συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό εξωτερικών των ΗΠΑ Γουές Μίτσελ.

Την Πέμπτη, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα συναντηθεί με τους πρεσβευτές των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, ενώ για την Παρασκευή έχει προγραμματιστεί η συνάντηση του Κύπριου Προέδρου με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης