Γεννηματά για Μόρια: Λογοδοσία για κάθε ευρώ που δαπανάται από την κυβέρνηση, διεθνείς οργανισμούς και ΜΚΟ

Γεννηματά για Μόρια: Λογοδοσία για κάθε ευρώ που δαπανάται από την κυβέρνηση, διεθνείς οργανισμούς και ΜΚΟ

Ομιλία της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής στη Λέσβο – «Θυσιάζουν τα νησιά για πολιτικές σκοπιμότητες. Οφείλουμε να τους σταματήσουμε» τόνισε

fwfi
«Δε θέλουμε "Ευρώπη Φρούριο". Αλλά χρειαζόμαστε καλύτερη προστασία και διαχείριση των συνόρων μας που αποτελούν και εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης» διεμήνυσε η Φώφη Γεννηματά για το μείζον θέμα της μετανάστευσης.

Επισήμανε πως η Λέσβος έχει πληρώσει βαρύ οικονομικό και κοινωνικό τίμημα και ζήτησε άμεση αποσυμφόρηση των νησιών. «Η Μόρια μπορεί να φιλοξενήσει 3.100 ανθρώπους. Ούτε ένας παραπάνω δεν πρέπει να μένει στο νησί» είπε χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρθηκε στις ευθύνες της κυβέρνησης για τις απάνθρωπες συνθήκες στα στρατόπεδα υποδοχής των μεταναστών παρά την οικονομική βοήθεια που έχει δεχθεί η χώρα.

«Για κάθε ευρώ που δαπανάται, είτε από την κυβέρνηση είτε από διεθνείς οργανισμούς και ΜΚΟ θα πρέπει να υπάρχει λογοδοσία και διαφάνεια» προσέθεσε και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως με την προσφυγική πολιτική της κυβέρνησης εξυπηρέτησε συμφέροντα άλλων χωρών.

Είχε πυρά και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Η Νέα Δημοκρατία, παρά τις κορώνες, συναινεί. Κουβέντα δεν είπαν για την αποσυμφόρηση Τσίπρας και Μητσοτάκης, μπροστά στους Ευρωπαίους».

Για τα εθνικά θέματα: Η χώρα πορεύεται χωρίς πυξίδα, με μια Κυβέρνηση σε αποδρομή, που υποχωρεί σε διεθνείς πιέσεις και επιχειρεί άρον άρον και με πρόχειρο τρόπο να κλείσει θέματα.

Για την οικονομία: «Το αχρείαστο μνημόνιο Τσίπρα έληξε, τα προβλήματα όμως παραμένουν και ταλανίζουν τους Έλληνες. Οι Έλληνες γνωρίζουν τη σκληρή πραγματικότητα».

Για την κυβέρνηση: «Αυτή είναι η τελευταία Κυβέρνηση μιας ομάδας που καταπάτησε αρχές και αξίες. Μιας καιροσκοπικής ομάδας, χωρίς ιδεολογική ταυτότητα, μιας Κυβέρνησης με πρωτοφανή ανικανότητα και αναποτελεσματικότητα. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια κακή κυβέρνηση. Έχει υλοποιήσει τα τελευταία χρόνια πολύ σκληρές αντιλαϊκές πολιτικές. Έχει υποταχθεί στις εντολές, τις οδηγίες, τις κατευθύνσεις, των πιο συντηρητικών κύκλων της Ευρώπης. 

Για τον πρωθυπουργό: «Ο κ.Τσίπρας αποδείχθηκε ανίκανος να οδηγήσει στην ανάπτυξη και να δημιουργήσει ποιοτικές θέσεις εργασίας. Έχει μετατρέψει την κοινωνική πολιτική σε ελεημοσύνη με ψίχουλα».

Με αυτά τα δεδομένα η κυρία Γεννηματά αναφέρθηκε για μία ακόμη φορά στην ανάγκη στρατηγικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας πως δεν είναι λύση για τη χώρα η επιστροφή της Δεξιάς. Χαρακτήρισε το νέο δίπολο ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ παγίδα και ζήτησε να στηριχθούν τα ψηφοδέλτια του Κινήματος Αλλαγής:

Κλείσιμο
«Μας ρωτούν με ποιους θα πάτε; Δεν είναι δεδομένοι οι συσχετισμοί. Δεν υπάρχει δεδομένη κυβερνητική λύση πριν την ετυμηγορία του λαού. Καθαρές κουβέντες, καθαροί λογαριασμοί! Αντιστρέφουμε λοιπόν το ερώτημα. Θέλουν ενωμένους τους Έλληνες πάνω σε μια νέα κοινωνική εθνική συμφωνία;

Πάνω σε ένα νέο ριζοσπαστικό και προοδευτικό πλαίσιο αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που θα μας βγάλει με ασφάλεια στο ξέφωτο; Αν ναι και με όσους το εννοούν και το θέλουν εδώ είμαστε. Αν όχι εμείς δεν έχουμε την πείνα των κυβερνητικών αξιωμάτων. Δεν πρόκειται να συμμετέχουμε σε κυβέρνηση που θα συνεχίσει την ίδια αδιέξοδη συνταγή των φόρων και της διάλυσης της μεσαίας τάξης».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης