Βόζεμπεργκ για προσφυγικό: Πληθαίνουν οι φωνές για αδιαφανή τρόπο διαχείρισης των ευρωπαϊκών κονδυλίων

vozembergk1

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ επισημαίνει ότι οι εικόνες ντροπής στα κέντρα υποδοχής, εκτός ότι προσβάλλουν κάθε έννοια ανθρώπινης αξιοπρέπειας και διασύρουν διεθνώς τη χώρα, καταμαρτυρούν ότι τα χρήματα αυτά δεν έχουν δαπανηθεί σωστά

Νέα κατεπείγουσα ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ε.Λ.Κ. κυρία Ελίζα Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη, με αφορμή το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα όλο και πληθαίνουν οι φωνές, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και στο εσωτερικό της χώρας, για αδιαφανή τρόπο διαχείρισης των ευρωπαϊκών κονδυλίων για το προσφυγικό από την ελληνική Κυβέρνηση.

Η κυρία Βόζεμπεργκ στην ερώτησή της υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα αποτελεί μείζονα δικαιούχο των ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων, έχοντας λάβει από την αρχή της μεταναστευτικής κρίσης 1,6 δις ευρώ για την υλοποίηση δράσεων με σκοπό την αποτελεσματική διαχείριση του προσφυγικού. Ωστόσο, επισημαίνει ότι οι εικόνες ντροπής στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης, εκτός ότι προσβάλλουν κάθε έννοια ανθρώπινης αξιοπρέπειας και διασύρουν διεθνώς τη χώρα, καταμαρτυρούν ότι τα χρήματα αυτά δεν έχουν δαπανηθεί σωστά από τις ελληνικές Αρχές.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής ρωτά εάν έχει αποδώσει η ελληνική Κυβέρνηση πλήρη, εμπεριστατωμένο και λεπτομερή λογαριασμό για τον τρόπο αξιοποίησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων καθώς και πόσα χρήματα δαπανήθηκαν για τη βελτίωση των συνθηκών στις δομές φιλοξενίας.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως ακολούθως:

«H Ελλάδα από την αρχή της μεταναστευτικής κρίσης αποτελεί μείζονα δικαιούχο των ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων για το προσφυγικό, ώστε να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που δημιουργούν οι μεταναστευτικές αφίξεις στη χώρα μας και να μπορέσει να διαχειριστεί αποτελεσματικά την κρίσιμη κατάσταση. Συγκεκριμένα, ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν κατ’ επανάληψη υπογραμμίσει ότι οι ελληνικές Αρχές έχουν λάβει το πολύ σημαντικό ποσό της τάξης του 1,6 δις ευρώ για υλοποίηση δράσεων στους τομείς της υποδοχής, του ασύλου καθώς και της επιστροφής, της διαχείρισης των συνόρων και της πρόληψης του εγκλήματος.

Ωστόσο, οι πρόσφατες εικόνες ντροπής στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης, που προσβάλλουν κάθε έννοια ανθρώπινης αξιοπρέπειας και διασύρουν διεθνώς τη χώρα καταμαρτυρούν ότι τα χρήματα αυτά δεν έχουν δαπανηθεί σωστά από τις ελληνικές αρχές. Παράλληλα, τόσο σε ευρωπαϊκό επίπεδο όσο και στο εσωτερικό της χώρας πληθαίνουν οι φωνές για αδιαφανή τρόπο διαχείρισης και κατασπατάληση των ευρωπαϊκών κονδυλίων για το προσφυγικό. Σύμφωνα με τα παραπάνω ερωτάται η Επιτροπή:

- Είναι ικανοποιημένη με τη διαχείριση και τον ρυθμό απορρόφησης των ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων για το προσφυγικό από την Ελλάδα;

- Έχουν αποδώσει οι ελληνικές Αρχές πλήρη, εμπεριστατωμένο και λεπτομερή λογαριασμό για τον τρόπο αξιοποίησης των διατιθέμενων κονδυλίων που λαμβάνουν από την Ε.Ε.;

- Στο πλαίσιο των δαπανών υπήρξε μέριμνα από τις ελληνικές Αρχές ώστε τα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης προσφύγων στα νησιά να πληρούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές σωστής λειτουργίας;».

ΣΧΟΛΙΑ (4)

zervos

Μα τι θηλυκό είσαι βρε Ελιζα; κάθε φορά που σε βλέπω ταραχίζομαι...

Ζήνα

Φαγώθηκαν τα χρήματα πατριώτες, είπαμε αριστεροί κυβερνάνε και έχουν και αυτοί στομάχι. Άπλωσαν όμως το παιχνίδι με τις ΜΚΟ, οπότε τρώνε και νεολαίοι της αριστεράς.

noldor

Αυτή κλαίει γιατί δεν κάνει την διαχείριση το κόμμα της...

Σ

Να σε πάει μη σου κόψουν τη μάσα ε;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

AD36469C56E9505D2CE67D16E371D84D

«Η Πολιτεία μεριμνά για τη διασπορά του μακεδονικού λαού» αναφέρει στην τέταρτη τροπολογία και διευκρινίζει ότι «η ΠΓΔΜ δεν θα αναμειγνύεται στα κυριαρχικά δικαιώματα άλλων κρατών και στις εσωτερικές τους υποθέσεις»

4650008

Με επιστολή της η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά απαντάει στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση με αφορμή την άρνηση του τελευταίου για τη σύσταση Ειδικής Επιτροπής της Βουλής για τις σχέσεις Εκκλησίας- Κράτους