Ζάεφ: Η συμφωνία των Πρεσπών διασφαλίζει την ειρήνη και τη σταθερότητα

zaev-pence

Ο Ζόραν Ζάεφ έκανε λόγο στο Twitter για μια «κρίσιμη ιστορική στιγμή για τη Δημοκρατία της Μακεδονίας. Ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς έλαβε μηνύματα αποφασιστικότητας στην επίτευξη της συμφωνίας Πρεσπών»

Τον Ζόραν Ζάεφ υποδέχθηκε στον Λευκό Οίκο ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς.

Οι δύο άντρες συνομίλησαν για αρκετή ώρα και στο επίκεντρο φυσικά των συζητήσεων ήταν η επίλυση του ονόματος και η συμφωνία των Πρεσπών.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Πενς ενημέρωσε μέσω Twitter ότι: «Καλωσορίσαμε τον Ζόραν Ζάεφ στον Λευκό Οίκο. Επιβεβαίωσε την ισχυρή υποστήριξη της ιστορικής συμφωνίας για την επίλυση του ονοματολογικού με την Ελλάδα. Η εφαρμογή της συμφωνίας θα προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια στην περιοχή».

Μέσω Twitter αναφέρθηκε και στη συνάντηση των δύο και ο πρόεδρος των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος έκανε λόγο για μια «κρίσιμη ιστορική στιγμή για τη Δημοκρατία της Μακεδονίας. Ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς έλαβε μηνύματα αποφασιστικότητας στην επίτευξη της συμφωνίας Πρεσπών» ενώ σε δεύτερη ανάρτησή του επισήμανε ότι η συμφωνία των Πρεσπών «διασφαλίζει την ειρήνη και τη σταθερότητα και την ευημερία των πολιτών μας».

GR

Πως η συμφωνια των Πρεσπων, διασφαλιζει την ειρηνη και τη σταθεροτητα, οταν δεν βασιζεται πανω στην ιστορικη αληθεια και οταν ο ελληνικος λαος δεν την αποδεχεται?

ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΠΕΝΣ ΕΙΝΑΙ ΣΚΡΑΠΑΣ

στην ιστορία, ρωτάει τον Ζάεφ που την ξέρει πολύ καλά: Ο Μέγας Αλέξανδρος που γεννήθηκε στα Σκόπια ή στη Σόφια? και του απαντάει ο Ζάεφ: Στη Σόφια γκαστρώθηκε η μάννα του, αλλά στα Σκόπια τον γέννησε.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θίγει την παθογένεια του συστήματος, η οποία εξελίσσεται ως άκρως επικίνδυνος διαβρωτικός μηχανισμός του κανόνα δικαίου, της αρχής της νομιμότητας και, εν τέλει, του Κράτους Δικαίου

orfanos1

Στην ομιλία του ο Γιώργος Ορφανός, δήλωσε αισιόδοξος «ότι η προσπάθεια του θα ευδοκιμήσει» και αναφερόμενος στα χρίσματα υποστήριξε ότι τα κομματικά όρια ξεπερνιούνται στην αυτοδιοίκηση

1963711-1