Ζάεφ: Η συμφωνία των Πρεσπών διασφαλίζει την ειρήνη και τη σταθερότητα

Ζάεφ: Η συμφωνία των Πρεσπών διασφαλίζει την ειρήνη και τη σταθερότητα

 Ο Ζόραν Ζάεφ έκανε λόγο στο Twitter για μια «κρίσιμη ιστορική στιγμή για τη Δημοκρατία της Μακεδονίας. Ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς έλαβε μηνύματα αποφασιστικότητας στην επίτευξη της συμφωνίας Πρεσπών»

zaev-pence
Τον Ζόραν Ζάεφ υποδέχθηκε στον Λευκό Οίκο ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς.

Οι δύο άντρες συνομίλησαν για αρκετή ώρα και στο επίκεντρο φυσικά των συζητήσεων ήταν η επίλυση του ονόματος και η συμφωνία των Πρεσπών.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Πενς ενημέρωσε μέσω Twitter ότι: «Καλωσορίσαμε τον Ζόραν Ζάεφ στον Λευκό Οίκο. Επιβεβαίωσε την ισχυρή υποστήριξη της ιστορικής συμφωνίας για την επίλυση του ονοματολογικού με την Ελλάδα. Η εφαρμογή της συμφωνίας θα προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια στην περιοχή».

Μέσω Twitter αναφέρθηκε και στη συνάντηση των δύο και ο πρόεδρος των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος έκανε λόγο για μια «κρίσιμη ιστορική στιγμή για τη Δημοκρατία της Μακεδονίας. Ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς έλαβε μηνύματα αποφασιστικότητας στην επίτευξη της συμφωνίας Πρεσπών» ενώ σε δεύτερη ανάρτησή του επισήμανε ότι η συμφωνία των Πρεσπών «διασφαλίζει την ειρήνη και τη σταθερότητα και την ευημερία των πολιτών μας».
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης