Τζανακόπουλος: Η πλειοψηφία του λαού θα είναι στο πλάι μας

tzana

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε σε κομματική συγκέντρωση στο Χαϊδάρι για τις επερχόμενες εκλογές, για τα 3,5 χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, έκανε μία αποτίμηση του κυβερνητικού έργου και επανέλαβε τις δεσμεύσεις Τσίπρα που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ

Η 21η Αυγούστου ήταν μια ιστορική μέρα για τη χώρα και τον ελληνικό λαό , μετά από 8 χρόνια κατάφερε να βγει από τη μνημονιακή επιτροπεία τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας σε κομματική εκδήλωση στο Χαϊδάρι με τίτλο «Στην Ελλάδα τώρα μπορούμε να ανοίξουμε το δικό μας δρόμο».

Ο κ Τζανακόπουλος κάνοντας μια αναδρομή στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η κυβέρνηση αναλαμβάνοντας το 2015 και ενώ είχαν περάσει πέντε πολύ δύσκολα χρόνια τόνισε μεταξύ άλλων το γεγονός ότι το 25% του ΑΕΠ να έχει χαθεί, τις χαμένες θέσεις εργασίας και τα όσα τελικά είχαν αποτυπωθεί στην κοινωνία μετά από δύο προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής.

«Αισθανόμαστε δικαιωμένοι που δεν εγκαταλείψαμε» είπε και σημείωσε πως κάποιοι επέλεξαν να κρατήσουν καθαρές τις ψυχές τους όμως αυτό δεν μπορεί να αλλάξει τη ρότα της ιστορίας, κάτι που όμως με επιμονή η κυβέρνηση το έκανε πράξη παρά τις δυσκολίες.

Ο υπουργός Επικρατείας έκανε εκτενή αναφορά στα όσα πέτυχε στα 3,5 χρόνια διακυβέρνησης ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας πως ήδη από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση αντιμετώπισε την ανθρωπιστική κρίση , έτσι ώστε να μην λιποθυμούν τα παιδιά στα σχολεία. «Σήμερα έχουμε ένα δίχτυ προστασίας έτσι ώστε να μην φτάνουμε σε τραγικές καταστάσεις» δήλωσε. «Πριν από 2 χρόνια περάσαμε τη ρύθμιση για 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστους συμπολίτες μας ώστε να έχουν πρόσβαση στη δημόσια υγεία» είπε και υπογράμμισε πως ήδη έχουν διαγραφεί 30 εκατομμύρια από οφειλές συμπολιτών μας προς τα δημόσια νοσοκομεία.

Ακολούθως ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος αναφερόμενος στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης επιτέθηκε στη ΝΔ, με αφορμή όσα δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, όπου ανακοίνωσε την αύξηση του προϋπολογισμού για το ΚΕΑ αλλά απέκρυψε ότι θα καταργηθούν όλα τα αλλά επιδόματα όπως επιθυμεί το Δ.Ν.Τ.

Ο υπουργός Επικρατείας έκανε επίσης εκτενή αναφορά στις νομοθετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης για την επαναρύθμιση της αγοράς εργασίας. «Όταν αναλάβαμε τη διακυβέρνηση παραλάβαμε την αδήλωτη εργασία στο 20%, σήμερα είναι στο 12% και βαίνει μειούμενη», δήλωσε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε τη διαφορά της κυβέρνησης με τη ΝΔ για το πως αντιλαμβάνονται την εργασία.

Μάλιστα υπενθύμισε την αποκατάσταση των απολυμένων σχολικών φυλακών και άλλων εργαζομένων που είχαν χάσει τη δουλειά τους κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

«Ανοίξαμε την ΕΡΤ, που σήμερα βάλλεται από τους ίδιους που την έκλεισαν επειδή δεν τους «λιβάνιζε» και αυτό μας υπενθυμίζει τις πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ» είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος προσθέτοντας πως αυτή η επίθεση κατά της κρατικής τηλεόρασης αποτελεί και « μια εικόνα από το μέλλον που μας δείχνει τι σκοπεύει να κάνει η ΝΔ εάν ο μη γένοιτο γίνει κυβέρνηση»

Ο υπουργός Επικράτειας υπογράμμισε τη διαχωριστική γραμμή του προγράμματος της κυβέρνησης με εκείνο της ΝΔ, λέγοντας χαρακτηριστικά «το δικό μας πρόγραμμα είναι η δίκαιη ανάπτυξη που βάζει την εργασία στο επίκεντρο». Μάλιστα ο κ. Τζανακόπουλος καυτηρίασε την κυρίαρχη ιδέα για τα εργασιακά που εφαρμόζεται στην Ευρώπη που οδηγεί σε καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων , τόσο στα μισθολογικά , τα συνδικαλιστικά αλλά και στα ζήτημα των ωρών απασχόλησης . «Εμείς λέμε το ακριβώς αντίθετο , στη δίκη μας αντίληψη τα θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων είναι στο επίκεντρο» είπε μεταξύ άλλων αναπτύσσοντας την κυβερνητική πολιτική.

Υπογράμμισε πως το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού αλλά και η επέκταση των συμβάσεων εργασίας είναι τα πρώτα βήματα για την επαναρύθμιση των εργασιακών σχέσεων.

Ο υπουργός Επικρατείας σταχυολογώντας τους πυλώνες της κυβερνητικής πολιτικής τόνισε την ανάκτηση της εργασίας, τη συγκρότηση ενός νέου και κοινωνικού κράτους, την εμβάθυνση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την δημοκρατία.

Ο κ.Τζανακόπουλος υπενθύμισε πως η κυβέρνηση δρομολογεί την καταβολή των αναδρομικών σε γιατρούς , πανεπιστημιακούς και ενστόλους. Καθώς και τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% στις λαϊκές περιουσίες αλλά και τη μείωση των εισφορών σε ελεύθερους επαγγελματίες με μεσαία εισοδήματα που είχαν επιβαρυνθεί δυσανάλογα, από το 20% στο 13.3%

Ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος τόνισε ότι για πρώτη φορά η χώρα αποκτά στεγαστική πολιτική και αναφέρθηκε στην επιδότηση ενοικίου, ενώ υπενθύμισε πως αναμένεται να προχωρήσουν και οι προσλήψεις 3000 εργαζομένων για το πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι» και την ειδική αγωγή.

Καταλήγοντας ο Δημήτρης Τζανακόπουλος επιτέθηκε εκ νέου στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας πως έχει προεξοφλήσει την πολιτική του , εκείνη του Δ.Ν.Τ ενώ του καταλόγισε και Ακροδεξιά στροφή.

«Είμαστε διαφορετικοί έχουμε επιδείξει έργο, έχουμε ταξικό πρόσημο και είμαι σίγουρος ότι η πλειοψηφία του λαού θα είναι στο πλάι μας» είπε κλείνοντας την ομιλία του ο υπουργός Επικρατείας.

ΣΧΟΛΙΑ (23)

ΝΙΚΟΣ

Τόσο πλάι σας που θα τρώτε τις φάπες και τις ροχάλες με μια κίνηση. Αει σιχτίρ κοπρόσκυλο.

gklam Mykonos

ΣΥΜΦΩΝΩ !! Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΛΑ'Ι' ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΦΤΥΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ .

Puffin

Το μυαλό σου και μιά λίρα.........

ΝΙΚΟΣ

αν τολμας καραγκιοζη κανε εκλογες για να το διαπιστωσεις

@

Αυτοι που ειναι μαζι σας απλα δεν ειναι ελληνες...

Εγώ τον πιστεύω

Αφου το λέει ο πουθενατζης ο Τζανακοπουλος,η σημαιοκουνιστρα των γκέι παρειντ, ετσι θα ναι

Citizen

Θα το δείς την επόμενη τψν εκλογών ;)

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΜΟΝΟ ΜΕΡΑΡΧΙΕΣ ΜΠΑΤΣΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ .ΑΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ Τ0Ο ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΕΛΕΛΕΓΑΝ ΚΑΝΤΕ ΝΤΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ 46.

Q

Γιατι ειχατε και ποτε την πλειοψηφια του λαου με το μερος σας για την εχετε και στις εκλογες? Ειστε μια κυβερνηση του 20%... μια παρανομη κυβερνηση που αντιπροσωπευει μια ισχνη μειοψηφια. Το οτι φαντασιωνεστε ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣ ΛΑΟΥΣ αυτο δεν φερνει και την πλειοψηφια με το μερος σας. Και ειδικα μετα απο 3.5 χρονια κολλημενοι στην καρεκλα, χαιδευονται αναρχοεγκληματιες, αγκαλιαζοντας τρομοκρατες, ναρκωμανεις και λοατκιδες... με δυο μνημονια πεσμενοι στα τεσσερα, απειρα ψεμματα, ξεπουλημα της Μακεδονιας και ξυλο σε αυτους που διαμαρτυρονταν... με 120 νεκρους απο ομολογημενη απραξια σας, μην περιμενετε και παρα πολλα. Παλι την μειοψηφια θα εκπροσωπειτε και αυτη τη φορα μικροτερη του 20%. Εκτος και αν εχετε στο προγραμμα καποια πολυ χοντρη νοθεια... που ειναι και το πιο πιθανο.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΛΘΕΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΣΑΣ ΑΓΑΠΗΣΟΥΜΕ

ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tsipras_atr

Προβληματισμός στην Κουμουνδούρου για τις ανοιχτές εκδηλώσεις του κόμματος - «Αφήστε τις ίσες αποστάσεις και συμπορευτείτε μαζί μας», είπε στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος της ΝΔ από την Πάτρα - Κορυφώνονται οι περιοδείες των πολιτικών αρχηγών

4777753

Η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και εκ νέου υποψήφια παρουσίασε το νέο βιβλίο της με τίτλο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός και Κυκλική Οικονομία στην ΕΕ: Ευκαιρίες για δουλειές και ποιότητα ζωής»