ΔΕΘ 2018: Πολιτική σύγκρουση σε όλα τα πεδία

ΔΕΘ 2018: Πολιτική σύγκρουση σε όλα τα πεδία

Στην ατζέντα οικονομία, εθνικά και καθημερινότητα – Εξαγγελίες Τσίπρα για παροχές – Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

tsipras_deth
Με την εκλογική σεζόν 2018- 2019 να κάνει τα πρώτα της βήματα, κυβέρνηση και αντιπολίτευση ανταγωνίζονται για να κερδίσουν μια καλή θέση στην αφετηρία. Ο Αλέξης Τσίπρας σχεδιάζει να ξεκινήσει σήμερα την πολιτική του αντεπίθεση, μετά το τέλος του μνημονίου.

Ο πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να πείσει την κοινή γνώμη ότι έχει πλέον τη δυνατότητα να αποφασίζει ο ίδιος την οικονομική πολιτική. Κυρίως, όμως, θέλει με συγκεκριμένες παροχές να απευθυνθεί στο εκλογικό κοινό του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη λίστα του πρωθυπουργού ξεχωρίζουν δύο μέτρα: η αναστολή της περικοπής των συντάξεων και οι αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς. Σε συνδυασμό με επιδόματα στα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα.

Η κυβέρνηση, η οποία βρέθηκε σε θέση άμυνας και απολογούμενη μετά την φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου, αναμένει και τις πρώτες δημοσκοπήσεις της περιόδου με την ελπίδα ότι θα της δώσουν τη δυνατότητα να ελπίζει.

Για παροχολογία κατηγορεί τον πρωθυπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την πλευρά του καταγγέλλει τον Αλέξη Τσίπρα για παροχολογία και ετοιμάζει το δικό του οικονομικό πρόγραμμα. Ο αρχηγός της ΝΔ θα δώσει έμφαση στη μείωση των φόρων και την ανάπτυξη, ως τη μόνη συνταγή που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση.

Στο πλαίσιο αυτό, θα ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση ότι περιορίστηκε επί τέσσερα χρόνια να εφαρμόζει τις εντολές των δανειστών απλά και μόνο για να απολαμβάνουν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ τα προνόμια της εξουσίας.

Ειδικότερα για τις εξαγγελίες Τσίπρα θα επισημάνει ότι οι παροχές αποτελούν απλά ένα μικρό μέρος των όσων έχει άδικα αφαιρέσει μέσω της υπεροφορολόγησης από την κοινωνία και πιο συγκεκριμένα τη μεσαία τάξη.

Σε ότι αφορά στα εθνικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να επικυρώσει τη συμφωνία με τα Σκόπια και θα κατηγορήσει τον Αλέξη Τσίπρα ότι πορεύεται χωρίς πυξίδα και στα υπόλοιπα θέματα της εξωτερικής πολιτικής (ελληνοτουρκικά, κυπριακό κοκ).

Ιδιαίτερο ρόλο στο κλίμα και τις εντυπώσεις θα παίξει και το σημερινό συλλαλητήριο για τη Μακεδονία. Η κυβέρνηση ελπίζει ότι ο κόσμος δε θα ανταποκριθεί. Αντίθετα, οι διοργανωτές πιστεύουν ότι θα είναι το μεγαλύτερο των τελευταίων ετών.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης