Κουτσούμπας: Ετοιμάζονται άλλοι «μπαλαντέρ» για ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ

Κουτσούμπας: Ετοιμάζονται άλλοι «μπαλαντέρ» για ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ

Ο ΓΓ του ΚΚΕ δεν βλέπει άμεσα συγκυβέρνηση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ αλλά επισημαίνει ότι το Κίνημα Αλλαγής, με ή χωρίς το ΠΟΤΑΜΙ, ετοιμάζεται να κολλήσει στα δύο κόμματα για να εξασφαλιστεί όταν χρειαστεί η κυβερνητική πλειοψηφία

koutsoumpas__1_
«Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ βαδίζουν στον ίδιο δρόμο. Υπόσχονται τη συνέχεια του κράτους και την ανάπτυξη του κεφαλαίου» δήλωσε σήμερα ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι... είναι πλέον ξινισμένη η σούπα του παλιού δικομματισμού - διπολισμού.

«Και το ΠΑΣΟΚ παλιότερα εμφανιζόταν ως εχθρός της δεξιάς... Το 1981 βγήκε με πιο αριστερά συνθήματα και πιο ριζοσπαστικά από τον ΣΥΡΙΖΑ και τελικά έκανε την κωλοτούμπα» υπογράμμισε σε άλλο σημείο της συνέντευξης που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό 24/7 σημειώνοντας με έμφαση ότι η πολιτική της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν διαφορές σε σχέση με τα ματωμένα πλεονάσματα για τα οποία έχει δεσμευθεί η χώρα μέχρι το 2060.

Μιλώντας για τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, ο ΓΓ του ΚΚΕ εκτίμησε μάλιστα ότι άμεσα δεν πρόκειται να υπάρξει συγκυβέρνηση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο όπως υπογράμμισε με έμφαση «ετοιμάζονται άλλοι μπαλαντέρ» και έδειξε το Κίνημα Αλλαγής το οποίο όπως επεσήμανε θα συνεργαστεί είτε με τη ΝΔ είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ για να εξασφαλιστεί όταν χρειαστεί η κυβερνητική πλειοψηφία.

Διαβάστε το συγκεκριμένο απόσπασμα από τις δηλώσεις του Δημήτρη Κουτσούμπα:

Δημ/φος: Να επιστρέψουμε στην εσωτερική πολιτική, κ. Κουτσούμπα. Η ΝΔ, με βάση τις δημοσκοπήσεις, που είναι και το μοναδικό εργαλείο πολιτικής ανάλυσης που έχουμε, δείχνει να ισχυροποιείται. Και τα στελέχη της μας λένε ότι πιστεύουν ότι ήρθε η ώρα πια να ηγεμονεύσουν οι ιδέες της δεξιάς, να περάσουμε και σε μια αλλαγή επί του αξιακού - ιδεολογικού πλαισίου στη χώρα, να υπάρξει μια στρατηγική ήττα της αριστεράς, των ιδεών της αριστεράς. Ελαττωματικές είναι οι ιδέες της αριστεράς είπε ο κ. Βορίδης και πρέπει να εξαφανιστούν. Σας προβληματίζει όλο αυτό;

Κουτσούμπας: Αυτό που πρέπει να απασχολήσει τον ελληνικό λαό είναι να απαντήσει στο ερώτημα: Πόσο διαφορετικά μπορεί να χειριστεί για παράδειγμα μία κυβέρνηση της ΝΔ ή μία κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τις δεσμεύσεις για τα ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το ‘60; Τους μνημονιακούς νόμους που παραμένουν, τις ιδιωτικοποιήσεις, την υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας για 100 χρόνια, τις δεσμεύσεις του ΝΑΤΟ -αυτά που λέγαμε πριν κλπ.- όταν και οι μεν και οι δε και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ ορκίζονται στον ίδιο δρόμο; Ορκίζονται ακριβώς σε αυτά. Έχουν ψηφίσει τα περισσότερα μαζί και οι δυο μιλάνε για «τη συνέχεια του κράτους» και οι δυο υπηρετούν την καπιταλιστική ανάπτυξη, που έχει στο επίκεντρο την κερδοφορία των λίγων, άρα εκ του αποτελέσματος -και του τι έκαναν αυτά τα χρόνια που κυβέρνησαν είτε ο ΣΥΡΙΖΑ είτε η ΝΔ, μόνοι τους ή σε συνεργασία ο μεν με τους ΑΝΕΛ ο άλλος με το ΠΑΣΟΚ ή άλλους- προκύπτει μία από τα ίδια, ανεξάρτητα από επιμέρους διαφορές που έχουν σε επιμέρους ζητήματα, γιατί διαφορές υπάρχουν.

Και να σας πω και κάτι σε αυτό που με ρωτάτε: Είναι ξινισμένη πλέον η σούπα του παλιού δικομματισμού - διπολισμού επίσης. Και το ΠΑΣΟΚ παλιότερα εμφανιζόταν ως εχθρός της δεξιάς και έλεγε παρόμοια εναντίον του ΚΚΕ με αυτά που λέει κι ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, μέχρι και αυτοί έφτασαν να συγκυβερνούν με τη ΝΔ. Τα ίδια -ακούστε με και περιμένετε λίγα χρονάκια και θα το δούμε και στην Ελλάδα, το είδαμε στην Ευρώπη- θα κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαιώνοντας την πλήρη μετάλλαξή του.

Δημ/φος: Μπορεί να συγκυβερνήσει με τη ΝΔ;

Κουτσούμπας: Μα σε όλη την Ευρώπη η σοσιαλδημοκρατία με τα φιλελεύθερα κόμματα συγκυβερνούν, είτε ευκαιριακά, όταν δεν υπάρχει πλειοψηφία, είτε πιο μόνιμα, με προγράμματα και σχέδια για την οικονομία και την κοινωνία, είτε κατά περίσταση. Είναι στην αντιπολίτευση ο ένας και στη συμπολίτευση ο άλλος και συνεργάζονται σε επιμέρους. Δεν συμβαίνει αυτό;

Κλείσιμο
Όπως μεταλλάχτηκε το ΠΑΣΟΚ. Κοιτάξτε να δείτε το ΠΑΣΟΚ βγήκε στην κυβέρνηση, το θυμόσαστε πολύ καλά, κάποιοι παλιότεροι σε ηλικία το θυμούνται ακόμα καλύτερα, ότι το ΠΑΣΟΚ βγήκε με πιο αριστερά συνθήματα και πιο ριζοσπαστικά από τον ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα το 1981. Το ΠΑΣΟΚ έλεγε «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο», «Έξω οι αμερικάνικες βάσεις», «Στις 18 σοσιαλισμό» και όλα αυτά και το ψήφισε ο κόσμος και βγήκε. Και τι έκανε; Έκανε επίσης μια σταδιακή -με πιο αργούς βέβαια ρυθμούς- την ίδια μεγάλη κωλοτούμπα και πήγε εκεί που ήταν να πάει από την αρχή. Γιατί στο μυαλό τους αυτό είχαν. Το ίδιο και ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, μια κοροϊδία.

Δημ/φος: Άρα προβλέπετε συγκυβέρνηση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ;

Κουτσούμπας: Άμεσα δεν θα συμβεί αυτό. Προς το παρόν ετοιμάζονται άλλοι «μπαλαντέρ», είναι το Κίνημα Αλλαγής για παράδειγμα, με το Ποτάμι ή χωρίς το Ποτάμι, να κολλήσει, είτε στη ΝΔ αν δεν έχει κυβερνητική πλειοψηφία, είτε να κολλήσει στον ΣΥΡΙΖΑ, αν επίσης κι αυτός δεν έχει κυβερνητική πλειοψηφία. Το παίζει και σε δυο ταμπλό, γι’ αυτό γίνεται και αυτή η διαμάχη και οι αντιθέσεις κλπ... Διότι από το Κίνημα Αλλαγής, από το ΠΑΣΟΚ δηλαδή, για να μην ξεχνιόμαστε τώρα, έχει ουσιαστικά πάρει δυνάμεις και έχει πάρει τη θέση του κατά πλειοψηφία αυτή τη στιγμή, απ’ ό,τι φαίνεται, ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβερνητικό κόμμα. Άρα λοιπόν αυτή θα είναι η ουσία.

Δημ/φος: Άρα προβλέπετε και αναδιάρθρωση του κομματικού συστήματος όπως το γνωρίσαμε ως τώρα;

Κουτσούμπας: Μα ήδη προχωράει η αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος. Έχει ξεφτίσει όλο που υπήρχε στο παρελθόν.

Και, βεβαίως, όσο για τη ΝΔ κι αυτά που λέει για την αριστερά. Κοιτάξτε να δείτε, κατ' αρχάς χρεώνει στον ΣΥΡΙΖΑ ένα πράγμα που δεν είναι. Παίζει το παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Βορίδης και άλλοι της ΝΔ -δεν ξέρω πρέπει προφανώς να είναι και η επίσημη γραμμή της ΝΔ- ουσιαστικά παίζουν το παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που δυσφήμησε -λέμε εμείς κι αυτή είναι η αλήθεια- και την αριστερά και τους ηρωικούς αγώνες του λαού μας. Αυτός ξέπλυνε όλα όσα εκπροσωπούσε η ΝΔ από τα γεννοφάσκιά της, την ΕΕ, την ΕΟΚ πριν, το ΝΑΤΟ, τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό. Ποιος έφερε το ξήλωμα της απεργίας; Ήταν πάγιο αίτημα της ΝΔ και του μεγάλου κεφαλαίου. Ποιος συγκυβέρνησε με αντιδραστικές, με συντηρητικές δυνάμεις, όπως είναι οι ΑΝΕΛ, ο κ. Καμμένος;

Άρα λοιπόν το ζήτημα είναι λαϊκή - κοινωνική συμμαχία για την πρόοδο και την ανατροπή όλων αυτών. Αυτή είναι η λύση για τον ελληνικό λαό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης