Λαφαζάνης: Να σταματήσει τώρα το απάνθρωπο «τσουνάμι» αποκοπών ηλεκτρικού ρεύματος

4517211

Ο επικεφαλής της ΛΑΕ καταγγέλλει «τρομοκρατία και εκβιασμούς» νοικοκυριών, επαγγελματιών και επιχειρήσεων που αδυνατούν να πληρώσουν τις οφειλές τους

"Αν οι Τράπεζες, με την κυβέρνηση Τσίπρα, την ΕΚΤ και την ΕΕ σε ρόλο θεματοφύλακα της ληστείας τους, αρπάζουν απάνθρωπα με αθρόους πλειστηριασμούς σπίτια και λαϊκές περιουσίες, τον ίδια και χειρότερο, ίσως, απάνθρωπο και σε πολλές περιπτώσεις «δολοφονικό» ρόλο ακολουθούν όλο και περισσότερο, ενόψει και ιδιωτικοποίησης, η ΔΕΗ αλλά και οι υπόλοιπες ιδιωτικές εταιρείες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος" δηλώνει ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενοτητας Πανος Λαφαζανης.

Καταγγέλει δε ότι "Το τελευταίο διάστημα η ΔΕΗ και οι ιδιωτικές εταιρείες ηλεκτρισμού έχουν επιδοθεί σε ένα βάρβαρο και άπονο «τσουνάμι» αποκοπών ηλεκτρικού ρεύματος, αφού πρώτα τρομοκρατούν και εκβιάζουν νοικοκυριά, επαγγελματίες, εμπόρους και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που αδυνατούν να πληρώσουν τις οφειλές τους".

"Είναι τραγικό" συνεχίζει ο κ. Λαφαζάνης "ότι η ΔΕΗ, αντί να διευκολύνει τους οφειλέτες να πληρώσουν τους φουσκωμένους με χίλια δυο πρόσθετα άσχετα βάρη, λογαριασμούς, έχει επιβάλει ένα δυσβάστακτο καθεστώςδήθεν ρυθμίσεων των οφειλών με μεγάλες προκαταβολές και ελάχιστες δόσεις και προαπαιτούμενο την κανονική αποπληρωμή των τρεχουσών υποχρεώσεων". Και προσθέτει:

"Είναι προφανές, ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο η μεγάλη πλειονότητατων οφειλετών δεν μπορεί να μπει στη ρύθμιση και αν μπει την χάνει όταν καθυστερήσει να πληρώσει έστω και μία δόση.

Καλούμε την κυβέρνηση και τις διοικήσεις της ΔΕΗ και των άλλων εταιρειών να τερματίσουν αμέσως αυτό το καθεστώς βαρβαρότητας και εξόντωσης νοικοκυριών, επαγγελματιών και επιχειρήσεων.

Καλούμε κυβέρνηση και εταιρείες ηλεκτρισμού να εφαρμόσουν ρυθμίσεις αποπληρωμής χωρίς προκαταβολές και με ευάριθμες δόσεις, ώστε να δώσουν την ευκαιρία σε όσους έχουν χαμηλά έως ανύπαρκτα εισοδήματα να ενταχθούν και να προσπαθήσουν.

Ειδικά για πολίτες, νοικοκυριά και μικρές δραστηριότητες που αποδεδειγμένα έχουν πολύ μικρά ή ανύπαρκτα εισοδήματα, πρέπει να υπάρξει δυνατότητα για μια μεγάλη περίοδο χάριτοςστην εξόφληση των λογαριασμών, προκειμένου να δοθεί στους ανθρώπους ευκαιρία να ανασάνουν οικονομικά.

Αυτήν την ώρα για όσους πραγματικά δεν έχουν να πληρώσουν τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, ισχύει πέρα για πέρα ο κανόνας: «Δεν έχω, δεν πληρώνω» και κανένας δεν έχει δικαίωμα να τους κόψει το ρεύμα, όταν μάλιστα δεν τους διευκολύνει πραγματικά στην αποπληρωμή του.

Σήμερα όσοι δεν έχουν και γι’ αυτό δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού, αντί να αγωνιούν, να φοβούνταιή και να ζουν υπομονετικά και απάνθρωπα σε σπίτι χωρίς καν φως, θα πρέπει να ενεργοποιηθούν και να αντιδράσουν μεμονωμένα και συλλογικά με στόχο ένα μεγάλο κίνημα κατά της ενεργειακής φτώχειας και εξαθλίωσης, για να προασπίσουν τη ζωή τους και την αξιοπρέπειά τους.

Η Λαϊκή Ενότητα το επόμενο διάστημα θα αναλάβει πρωτοβουλίες δράσης ενάντια στις αποκοπές ηλεκτρικού ρεύματος και για την ανάπτυξη ενός κινήματος «Δεν έχω, δεν πληρώνω, αντιδρώ, αγωνίζομαι».

ΣΧΟΛΙΑ (4)

Μαριος

Και ποίος θα πληρώσει τα εκατομμύρια των συσωρευμένων λογαριασμών.Ο Λαφαζάνης ή οι φορολογούμενοι;

Βαλεντίνη

Τελικά Λαφαζάνη ψυχούλα είσαι, για όλους νοιάζεσαι και το λέω αληθινά !!!!! Αλλά , μη στεναχωριέσαι ρε αδερφέ , όλους τους προστατεύει ο Πινόκιο , άστο, ξέρει εκείνος!!!!!!!! Λίγο δεν μπορούσε να σου μοιάσει....

Κατσαπλιαδες...

Έλα ρε Παναγιώτη αφού ξέρεις ότι στη Σοβιετικη Ένωση 19 ώρες την ημέρα δεν είχαν ρεύμα κ εσύ σκας για 5-6 ώρες!!! Ήθελες κ δραχμή κακομοιρη.... Τράβα κάνε καμια υπόκλιση!!!

Λαφαζανοκοπρίτης

Θέλω τζάμπα σπίτι νερό ρεύμα. Όχι στους φόρους τα τέλη τα διόδια. Δουλέψτε κορόιδα για να την περνώ μπέικα

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

georgoulis_main

Μετά τα «όχι» από τον Π. Γιαννάκη, τον Γ. Καπουτζίδη, πρωτοκλασσάτα στελέχη όπως ο Ν. Φίλης, ο Γ. Δραγασάκης, η Έφη Αχτσιόγλου το ψηφοδέλτιο του κυβερνώντος κόμματος κλείνει με τον ηθοποιό Αλέξη Γεωργούλη - Και ο Ρος Ντέιλι στο ευρωψηφοδέλτιο

52