Συνταγματική αναθεώρηση και συμφωνία Πρεσπών στο επίκεντρο της διάσκεψης των προέδρων της Βουλής

Συνταγματική αναθεώρηση και συμφωνία Πρεσπών στο επίκεντρο της διάσκεψης των προέδρων της Βουλής

Ο Νίκος Βούτσης παρουσίασε τον γενικό οδικό χάρτη έως τον ερχόμενο Μάρτιο – Απρίλιο που ξεκινά η προεκλογική περίοδος για ευρωεκλογές, περιφερειακές και δημοτικές εκλογές

voylh--diask-thumb-large
Συνταγματική αναθεώρηση, συμφωνία Πρεσπών και ολίγες προσλήψεις είχε το μενού της πρώτης «μεταμνημονιακής» Διάσκεψης των Προέδρων του κοινοβουλίου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης παρουσίασε τον γενικό οδικό χάρτη έως τον ερχόμενο Μάρτιο – Απρίλιο που ξεκινά η προεκλογική περίοδος για ευρωεκλογές, περιφερειακές και δημοτικές εκλογές.

Μεταξύ άλλων το κοινοβουλευτικό πινάκιο περιλαμβάνει την ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2019 τον ερχόμενο Δεκέμβριο, την έναρξη των εργασιών για την συνταγματική αναθεώρηση και την κύρωση της Συμφωνίας για την ονομασία των Σκοπίων.

Επίσης, ο κ. Βούτσης ενημέρωσε τα μέλη της Διάσκεψης πως θα παραπέμψει στην επιτροπή Κανονισμού της Βουλής το ζήτημα της πρόσληψης 17 υπαλλήλων για την κάλυψη κενών οργανικών θέσεων. Η αρμόδια επιτροπή θα αποφασίσει ποιες υπηρεσίες έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη για προσωπικό που θα προσληφθεί με διαγωνισμό ΑΣΕΠ. Ο ίδιος υπενθύμισε ότι επι θητείας του δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη αν και οι κενές θέσεις ξεπερνούν τις 300.

Να σημειωθεί ότι η τέταρτη σύνοδος που εισήλθε η Βουλή είναι και η τελευταία καθώς τον Σεπτέμβριο του 2019 λήγει ο χρόνος που δικαιούται συνταγματικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης