Παυλόπουλος: Κίνδυνος στην Ευρώπη τα λαϊκιστικά μορφώματα που αγγίζουν ξανά τα όρια του ναζισμού

pavlopoulos1

«Πρέπει να αναγνωρίσουμε, ποιες είναι οι συνέπειες «ιδεολογιών», που οδηγούν στον «απανθρωπισμό» και την «εξαγρίωση» και είναι πραγματικά κηρύγματα μίσους εναντίον του ανθρώπου» είπε ο κ. Παυλόπουλος

Τους κίνδυνους για την Ευρώπη και τον κόσμο από την επανεμφάνιση «λαϊκιστικών μορφωμάτων που αγγίζουν ξανά τα όρια του ναζισμού» και την ανάγκη «αποφασιστικής» και «αποτελεσματικής» αντιμετώπισης τους, από την Ε.Ε. και τους λαούς της, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, σε ομιλία του στις εκδηλώσεις για την 74η επέτειο του Ολοκαυτώματος του Χορτιάτη.

«Πρέπει να αναγνωρίσουμε, ποιες είναι οι συνέπειες «ιδεολογιών», που οδηγούν στον «απανθρωπισμό» και την «εξαγρίωση» και είναι πραγματικά κηρύγματα μίσους εναντίον του ανθρώπου» είπε ο κ. Παυλόπουλος. Πρόσθεσε, ότι είναι αδιανόητες «ιδεολογίες», όπως ο ναζισμός και αναφέρθηκε στο χρέος που έχει η Δημοκρατική Ευρώπη.

«Να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί τα μορφώματα του λαϊκισμού, που αγγίζουν ξανά τα όρια του ναζισμού, πριν αποδομήσουν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Και να αγωνιστούμε για την ενότητα της Ευρώπης για την εμβάθυνση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος και των θεμελίων του».

«Δεν πρέπει να πιστέψουμε ποτέ, ότι οι κίνδυνοι έχουν παρέλθει, ούτε στον τόπο μας, ούτε στην Ευρώπη μας, ούτε στον κόσμο ολόκληρο» συνέχισε ο κ. Παυλόπουλος, κάνοντας και μια σύντομη αναφορά στους πολέμους στην ευρύτερη περιοχή και στα προσφυγικά ρεύματα που δημιουργούν και ασκώντας εμμέσως και κριτική και σε χώρες, που αρνούνται να «πράξουν ότι τους αναλογεί». Αναφέρθηκε, επίσης, στον τρόπο που τα «εξαιρετικά επικίνδυνα» αυτά «μορφώματα» αξιοποιούν, παραπλανητικά, τη λαϊκή δυσφορία από πολιτικές που διευρύνουν τις κοινωνικές ανισότητες.

«Πρέπει να σταματήσουν πολιτικές που οδηγούν σε δραματικές ανισότητες. Πολιτικές που οδηγούν σε κατάρρευση το κοινωνικό κράτος. Πολιτικές που θέτουν σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή. Και αυτό είναι χρέος όλων μας στην Ευρώπη» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι η επέτειος του Ολοκαυτώματος του Χορτιάτη είναι ημέρα «μνήμης και διδαχής», μνήμης της ναζιστικής θηριωδίας και των θυμάτων της, αλλά και διδαχής διαρκούς «εγρήγορσης συνείδησης» ενάντια στην επανάληψη τέτοιων εγκλημάτων, σε όποια μορφή και υπό οποιαδήποτε «λεοντή» κι εάν εμφανιστούν «οι εχθροί της δημοκρατίας» στο μέλλον, στην Ευρώπη και τον κόσμο.

Ιδιαίτερα, ο κ. Παυλόπουλος εστίασε στην ανάγκη «υπεράσπισης του κοινωνικού κράτους δικαίου στο πλαίσιο της Ε.Ε.» και στην «εξάλειψη των αιτιών», ιδίως των «έντονων κοινωνικών ανισοτήτων» που γεννούν τέτοια φαινόμενα.

«Είναι καίριας, επομένως, σημασίας η υπεράσπιση του Κοινωνικού Κράτους Δικαίου στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης» συνέχισε ο κ. Παυλόπουλος και πρόσθεσε:

«Εμείς, μάλιστα, οι Έλληνες, που ζήσαμε πρόσφατα μια μεγάλη οικονομική -και όχι μόνο- κρίση, γνωρίζουμε καλά την αξία του Κοινωνικού Κράτους Δικαίου και είμαστε πρόθυμοι να το υπερασπισθούμε έναντι όσων βάλλουν κατά της αναγκαιότητάς του».

Ταυτόχρονα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε ότι στο πλαίσιο της «ιερής μνήμης» των θυμάτων του ναζισμού -μακριά από κάθε λογική αντεκδίκησης - αλλά και της ανάγκης μη επανάληψης ανάλογων θηριωδιών στο μέλλον, εντάσσονται και οι «νόμιμες αξιώσεις» της χώρας μας έναντι της Γερμανίας «για το κατοχικό δάνειο και τις εν γένει αποζημιώσεις της γερμανικής ναζιστικής κατοχής», που είναι «πάντα νομικώς ενεργές» και «δικαστικώς επιδιώξιμες». Θέση, που, όπως είπε ο κ. Παυλόπουλος είναι «κυριολεκτικώς εθνική και κατά συνέπεια, αδιαπραγμάτευτη».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στο ιστορικό της τραγωδίας, που είχε ως αποτέλεσμα την εξόντωση 147 κατοίκων του Χορτιάτη, μεταξύ αυτών 109 γυναικών και κοριτσιών, θανατώσεις με απάνθρωπο, με μαρτυρικό τρόπο. Άλλους τους εκτέλεσαν και τους μαχαίρωσαν, άλλους τους εγκλώβισαν και τους έκαψαν ζωντανούς, γυναίκες βιάστηκαν, ενώ όλος ο οικισμός κάηκε, περίπου τριακόσια σπίτια παραδόθηκαν στη φωτιά. Ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι το ολοκαύτωμα συντελέστηκε από «Γερμανούς στρατιώτες και άνδρες του Αποσπάσματος Καταδίωξης Ανταρτών του Φριτς Σούμπερτ («JagdkommandoSchubert»)», οι οποίοι κατέφτασαν με περίπου είκοσι καμιόνια στο Χορτιάτη - μετά από πυρά που δέχθηκαν, νωρίτερα το ίδιο πρωί από αντιστασιακή δύναμη του ΕΛΑΣ, δύο αυτοκίνητα, το ένα γερμανικό - στις 2 Σεπτεμβρίου του 1944 και περικύκλωσαν τον οικισμό.

«....Αφού συγκέντρωσαν, στην κεντρική πλατεία, τους κατοίκους που βρήκαν, άρχισαν να λεηλατούν και να πυρπολούν τα σπίτια. Κατόπιν, οδήγησαν πολλούς κατοίκους στο σπίτι του Ευάγγελου Νταμπούδη και τους έκαψαν ζωντανούς, ενώ όσους συνάντησαν μπροστά στο καφενείο της πλατείας τους έκλεισαν στον φούρνο του Στέφανου Γκουραμάνη. Κατά την μεταφορά τους, ένας από τους άνδρες του Σούμπερτ έπαιζε έναν χαρούμενο σκοπό στο βιολί! Αφού τους έκλεισαν στον φούρνο, οι άντρες του Σούμπερτ έστησαν ένα πολυβόλο και άρχισαν να τους πυροβολούν, από ένα παραθυράκι της πόρτας. Ύστερα, έβαλαν φωτιά για να κάψουν ζωντανούς όσους δεν είχαν σκοτωθεί από τις ριπές του πολυβόλου...».

Ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε ότι «η 74η επέτειος του Ολοκαυτώματος του Χορτιάτη, είναι ημέρα μνήμης και διδαχής», υπενθυμίζοντας ότι «το 1998, η σφαγή του Χορτιάτη αναγνωρίσθηκε ως «μαρτυρική», με το Προεδρικό Διάταγμα αρ. 399».

«Πριν απ' όλα, μνήμης του στυγερού εγκλήματος της ναζιστικής θηριωδίας και του μαρτυρικού τέλους των θυμάτων της» είπε ο κ. Παυλόπουλος και συνέχισε: «Αλλά και διδαχής. Με την έννοια ότι ο μαρτυρικός θάνατος τόσων ανθρώπινων ψυχών μας διδάσκει πως πρέπει να βρισκόμαστε σε διαρκή εγρήγορση συνείδησης, προκειμένου να μην τελεσθούν ξανά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

«Μέσα σε αυτό το πλαίσιο Ιερής Μνήμης -και μακριά από κάθε λογική αντεκδίκησης, που είναι παντελώς ξένη σ' εμάς, τους Έλληνες- εντάσσουμε και τις έναντι της Γερμανίας νόμιμες αξιώσεις μας για το κατοχικό δάνειο και τις εν γένει αποζημιώσεις της γερμανικής ναζιστικής κατοχής» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πρόσθεσε:

«Όπως έχω επανειλημμένως τονίσει, οι ως άνω αξιώσεις μας είναι πάντα νομικώς ενεργές -πράγμα που σημαίνει ότι δεν τίθεται κανένα θέμα παραγραφής- και δικαστικώς επιδιώξιμες. Και ο κοινός μας Ευρωπαϊκός Νομικός Πολιτισμός επιβάλλει την σχετική απόφαση να την λάβει αρμόδιο Δικαστικό Forum, με βάση το σύνολο του εφαρμοζόμενου εν προκειμένω Διεθνούς Δικαίου. Η θέση αυτή είναι, πλέον, κυριολεκτικώς Εθνική και, κατά συνέπεια, αδιαπραγμάτευτη».

Κατά την άφιξη του στο μνημείο των πεσόντων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατευθύνθηκε και συνομίλησε με μέλη αντιστασιακών οργανώσεων που βρισκόταν συγκεντρωμένοι στο σημείο της εκδήλωσης.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προσφώνησε ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτετζίδης. Μετά τον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι και αποδόθηκαν τιμές στα θύματα του ναζισμού.

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παραβρέθηκε στην επιμνημόσυνη δέηση που εψάλη στον Ι.Ν. του Αγίου Γεωργίου στο Χορτιάτη.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων αναχώρησε για τη μονή της Παναγίας της Χορταΐτισσας στον Χορτιάτη.

Στις εκδηλώσεις για την 74η επέτειο του ολοκαυτώματος του Χορτιάτη την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος, ενώ παραβρέθηκαν η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) Κατερίνα Νοτοπούλου, οι βουλευτές Γ. Αμανατίδης, Τ. Μηταφίδης, Δ. Μάρδας, Κ. Γκιουλέκας, Θ. Καράογλου, Σ. Αναστασιάδης, Γ. Αρβανιτίδης, ο πρώην υπουργός Ν. Παρασκευόπουλος, ο πρόεδρος της ΠΔΚΜ Λάζαρος Κυρίζογλου, ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης Δαβίδ Σαλτιέλ, δήμαρχοι του πολεοδομικού συγκροτήματος, ο διοικητής του Γ' ΣΣ, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, της εκκλησίας, φορέων, κ.α.

ΣΧΟΛΙΑ (48)

πέσ' τα κύριε Πρόεδρε!

Επιτέλους, κάποιος να πει μία σωστή κουβέντα! Αντί να βγουν και να τους ευχαριστήσουν, που τους προτιμούν ως χώρα προορισμού, όπως έκανε ο μέγας Πάκης, κάθονται και μιλάνε έτσι άσχημα για τα πάμφθηνα εργατικά χέρ... εεε, συγγνώμη, τα ταξικά αδέλφια μας ήθελα να πω, κάθονται και λένε τέτοια άσχημα πράγματα για μερικές δολοφονιούλες, μερικά μαχαιρώματα, κάτι ψιλοβιασμούληδες. Εντάξει ρε παιδιά, σιγά το πράγμα. Δεν μπορούνε, λένε οι ευρωπαίοι, να βγούνε το βράδυ έξω, φοβούνται. Με το κρύο που κάνει στην Ευρώπη το βράδυ, ευχαριστώ θα πρέπει να λέτε στα ταξικά σας αδέλφια, νοιάζονται για σας, να μην βγείτε έξω και αρπάξετε κανένα κρυολόγημα. Γι αυτό το κάνουν. Τέτοια αχαριστία πιά, προς τα ταξικά αδέλφια σας, που φέρνουν μαζί τον πολιτισμό τους και συντελούν στην ονειρική πολυπολιτισμική κοινωνία του μέλλοντος! Τέτοια αχαριστία πιά! Ευτυχώς που υπάρχουν και φωτισμένα μυαλά σαν τον Πάκη μας, να ακολουθήσετε το παράδειγμά του, παλιοξενοφοβικοί, παλιοακροδεξιοί ρατσιστές ευρωπαίοι, που δεν αγαπάτε το διαφορετικό, που δεν αγαπάτε και δεν αγκαλιάζετε τα μουσλίμια, τα ταξικά μας αδέλφια! Ντροπή σας! Πέσ' τα Πάκη γίγαντα!

Αναισθησία !

Όποιος είναι ευαίσθητος στα θύματα του ναζισμου , πρέπει να είναι ευαίσθητος και στα θύματα του κουμουνισμού ! Αλλιώς δεν διαβάζει σωστά την ιστορία , μεροληπτεί , κομματίζεται , υπηρετεί συμφέροντα , είναι δειλός και εν γένει , δεν είναι κατάλληλος για πρόεδρος δημοκρατικής χώρας ! Ειδικά στην Ελλάδα , που αθώοι υπέστησαν βασανιστήρια και φρικτούς θανάτους από τους αριστερούς στον εμφύλιο , ο πρόεδρος της δημοκρατίας θάπρεπε να είναι ακριβής και δίκαιος και να μην αποδίδει τη βία και το φασισμό μόνο στους ναζί, αλλά και στους σταλινικούς της αριστεράς του εμφυλίου !

Μη φοβού...Μαριάμ!!!!!

Μην φοβάσαι Πάκη μα στο Ελλαδιστάν η ακροδεξιά παράταξη άν και ψηφισμένη(!) παραμένει κατόπιν δικής σας παρέμβασης...βεβαίως..βεβαίως, ευνουχισμένη και φιμωμένη..συνεχώς καταδιωκόμενη!!!

Οποιος δεν ακουει, δεν μαθαινει

Θαυμαζω τον ΠτΔ! Τι ωραια που τα λεει! Καθε λεξη του ειναι μια απολαυση! Αλλα αυτο που δεν λεει ειναι οτι ολα αυτα τα "μορφωματα" οπως τα αποκαλει δεν ξεφυτρωσαν απο το τιποτα αλλα απο την ανικανοτητα, αδρανεια, ανεκτικότητα και φονικη αμελεια των κυβερνησεων σε ολη την Ευρωπη και επεται συνεχεια. Ειναι κατι σαν μια υπερβολικη αντιδραση εναντια στον λαθροεποικισμο, στην εγκληματικοτητα και στην κοινωνικη αδικεια. Και σχετικα με τις εορταστικες εκδηλωσεις μνημης οχι μονο στον Κορφιατη αλλα σε ολη τη χωρα, καλο θα ηταν να αρχισουμε το ψαξιμο και το διαβασμα χωρις, επαναλαμβανω: χωρις ην λυσωδη προκαταλαειψη αλλα με βασει επιστημονικα και ιστορικα στοιχεια. Και επειδη ειμαι σιγουρος οτι τα ξερει και ο κ. ΠτΔ αλλα τα αποσιωπα, με κανει εξαλλο. Υπαρχει ομως και μια αλλη πτυχή για τις θηριωδιες των ναζι. Εφαρμόζοντας τα αρθρα της Συμβασης της Χαγης περι Χερσαιου Πολεμου 1907, οι ναζι εξαντλησαν ολες τις δυνατοτητες που τους εδινε, τις υπερέβησαν και κατεληξαν στα εγκληματα. Για να μη μακρηγορώ: συμφωνα με αυτη τη συμβαση, πολιτες που κανουν ενοπλη αντισταση ενατια σε τακτικο στρατο δεν θεωρουνται στρατιωτες αλλα μελη συμμοριων και ο κατακτητης απαλλάσσεται απο την μεταχειρηση τους σαν αιχμαλωτους πολεμου που πρεπει να τους μεταχειριζεται σαν δικο της προσωπικο και με λιγα λογια μπορει να τους κανει 'ο,τι θελει'. Ενοπλη αντισταση μπορει να κανουν μονο τμηματα με στρατιωτικη δομη, με επωνυμο αρχηγο που διακρίνονται απο ατακτους φορωντας ομοιομορφες στολες. Ο κατακτητης ειχε το δικαιωμα να προβαινει σε λελογισμενα αντιποινα κατα του αστικου πληθυσμου Ειχε το δικαιωμα να απαιτησει το κατεχομενο κρατος να πληρωνει τα εξοδα της κατοχης του! Για τα σημερινα δεδομενα απιστευτα και ομως αληθινα. Η Συμβαση αυτη καταργηθηκε μολις το 1974. Λαμβανωντας υπ' οψιν ολ' αυτα και υποθετωντας οτι οι Ελληνες αντιστασιακοι μαλλον δεν την γνωριζαν, αρχιζουν να φαινονται υπο αλλο φως τα εγκληματα των ναζι. Οχι πως υπαρχει δικαιολογια. Πιστευω πως μια αντισταση θα επρεπε να συνυπολογιζε ολες αυτες τις παραμετρους. Ετσι θα ειχαμε αποφυγει τις σφαγες, τα ολοκαυτωματα και τις μαζικες εκτελεσεις απο τους εγκληματιες ναζι. Τα λεω αυτα γιατι συμφωνα με το Υπουργείο Αμυνας της Γερμανιας και τα στοιχεια που διαθετει, στην Ελλαδα σκοτωθηκαν απο την αντισταση 376 Γερμανοι αξιωματικοι και στρατιωτες ενω δολοφονηθηκαν και εκτελεστηκαν πανω απο 56.000 Ελληνες κατα την διαρκεια της κατοχης. Για τυχον “Ελληναρες” που θα αμφισβητησουν αυτα, λεω μονο ενα: Ψαξε, διαβασε, σκεψου και μετα μιλα.

...

Αν δεν υπάρχει δικαιολογία, γιατί έγραψες τόσα πολλά για να τους δικαιολογήσεις;

@ ...

Φιλτατε αυτα που εγραψα λεγονται αγγλιστι "facts". Πιστευεις οτι το ποσοστο των Ελληνων που εχει ιδεα ειναι πανω απο 0,5%; Τα εγραψα και μαλιστα πολυ περιληπτικα με την ελπιδα οτι θα κεντρισω την προσοχη μερικων που ενδιαφερονται να ψαξουν, να μαθουν και να σκεφτουν.

Άμε

να κόψεις καμμιά κορδέλα.Μόνο μπιτσομπαρα δεν έχεις εγκαινιάσει ακόμα γιά να βγάλεις τόν παχυλότατο μισθό σου.

πολιά κεφαλή-ανωγειανή κουζουλάδα

Για μια θέση στα δημόσια πράγματα ξεπουλάτε από τη μια ό,τι μπορεί να ξεπουληθεί και από την άλλη μας παραδίδετε και ηθικοπλαστικά διδάγματα. Τρομάρα σας, κανάγιες...

Ο

Πακης ο γλιτσας!!!!

WC SYRIZA

OI ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΑΠΛΑ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΙΑ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΓΕΛΟΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΠΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΠΑΝΤΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ !! ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ !! ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΛΟΙΠΟΝ ΕΣΥ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΜΕΤΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΟΠΩΣ ΣΕ ΔΙΑΤΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ .KAI ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΕΣΕΝΑ ΟΤΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΕΣΥ ΠΡΟΕΔΡΕ ?

Danai

Ο γελοίος σοσιαλοδημοκράτης ευρωλελές Παυλόπουλος δεν καταλαβαίνει ότι το πολιτικό κλίμα στην Ευρώπη αλλάζει και ότι οι γηγενείς κουράστηκαν απο τον ορθοπολιτικό φασισμό και πλέον αντιδρούν ανοιχτά. Οπως επίσης δεν καταλαβαίνει ότι και οι συνθήκες και τα σύνορα αλλάζουν πάντα με πόλεμο όπως και κάθε άλλος εκμαυλισμένος νεοέλληνας που ονειρεύεται ευρωστρατούς να προστατεύουν την Ελλάδα απο τους Τούρκους. Στο ίδιο μήκος κύματος με την μαριονέτα των Συριζανέλ κινείται βέβαια και ο κομψός Αβραμόπουλος με τις πρόσφατες δηλώσεις του για το μεταναστευτικό ( οι λάθρο δεν είναι επικίνδυνοι και είναι χρέος μας να τους βοηθούμε να αποβιβάζονται να τους φροντίζουμε και να τους αφήνουμε να μας τον φοράνε οικονομικώς και γιατί οχι και πρακτικώς, χωρίς πολλές αντιρρήσεις που βλάπτουν το ευρωπαικό όραμα. Ο Κυριάκος στην ίδια γραμμή ενα χρόνο τώρα έχει επισκεφτεί ΜΚΟ, έχει παίξει ποδοσφαιρο με τους αθίγγανους μετά τις δηλώσεις Δαβάκη και όλες του οι δηλώσεις μιλούν για αλλήλεγγυη και καταπολέμηση του ρατσιζμού. Αλλωστε τώρα πια λεφτά δεν υπάρχουν και οι επιδοτούμενοι ψήφοι είναι επένδυση και για τους αχρηστερούς και για τους νεοταξίτες ελιτιστές ψευτοδεξιούς. Το μόνο φασιστικό μόρφωμα είναι αυτός και οι ομοιδεάτες του και οχι οι γερμανοί μεσήλικες πολίτες που έκαναν πορεία με τις φωτογραφίες των θύματων των λαθροεποικιστών.

Αυτα

Μου αρεσει που καποιοι επικρινουν την Ελισαβετ και το θεσμο της βασιλειας οταν τουτο εδω το ανδρεικελο και καθε ΠτΔ τελευταια, εχει τερματισει τον ορο «ρομποτακι με κασετα». Οπου και αν σταθει οπου και αν βρεθει, τα ιδια και τα ιδια, με το ιδιο μονοτονο υφος, χωρις καμια διαθεσης στα πραγματικα, καθημερινα προβληματα. Τουλαχιστον η Ελισαβετ εχει και καμποσες εκατονταδες φιλανθρωπικες οργανωσεις που βοηθουν πραγματικα τον κοσμο...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

nea-dimokratia-emvlima

«Δεν εξηγείται αλλιώς ότι ψεύδεται δημοσίως ισχυριζόμενος ότι τάχα ο ΣΥΡΙΖΑ, και όχι η Νέα Δημοκρατία, έδωσε πρόσβαση και στους ανασφάλιστους πολίτες στα νοσοκομεία», αναφέρει η Πειραιώς 

22
4721601

Επίθεση του υπουργού Υγείας στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή την παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον τομέα της υγείας

7
stamatis_malelis

«Υπάρχουν στελέχη, υψηλά και μεσαία τα οποία βρέθηκαν στο ΣΥΡΙΖΑ, έχουν απογοητευτεί, περιθωριοποιήθηκαν και θέλουν να επιστρέψουν στο ΚΙΝΑΛ», ανέφερε ο γραμματέας επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ, Σταμάτης Μαλέλης

8
4724763

Πρόληψη μέσα από ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων, βελτίωση των συνθηκών παροχής υπηρεσιών υγείας αποτελούν βασικούς άξονες του προγράμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την Υγεία που παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

87
lakopoulos_ar

Ο συντονιστής του ΚΙΔΗΣΟ επισημαίνει πως ο Γιώργος Λακόπουλος υπήρξε συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού και ότι χολώθηκε όταν δεν πήρε ό,τι προσδοκούσε - «Γράφει από την οπτική γωνία που του επιβάλλει το συμφέρον του» προσθέτει

51