Καμμένος εναντίον Ντιμιτρόφ: Η δήλωσή του ότι είναι «Μακεδόνας» εξοργίζει τους Έλληνες και δυναμιτίζει την προσπάθεια λύσης

Καμμένος εναντίον Ντιμιτρόφ: Η δήλωσή του ότι είναι «Μακεδόνας» εξοργίζει τους Έλληνες και δυναμιτίζει την προσπάθεια λύσης

Ανεξάρτητα από το δημοψήφισμα και τις συνταγματικές αλλαγές στα Σκόπια τον τελικό λόγο θα έχει ο ελληνικός λαός, είπε ο Πάνος Καμμένος από τη Βιέννη όπου βρίσκεται για την άτυπη σύνοδο των υπουργών Άμυνας της ΕΕ

panos-kammenos
«Η αναφορά σε 'μακεδονικό έθνος' είναι αντίθετη σε κάθε συμφωνία» τόνισε ο Πάνος Καμμένος σε παρέμβασή του στην άτυπη Σύνοδο με τους ομολόγους του της Ε.Ε., στη Βιέννη, στηλιτεύοντας τις «προκλητικές δηλώσεις Σκοπιανών αξιωματούχων» που δυναμιτίζουν τις διμερείς σχέσεις. 

Μάλιστα, ο υπουργός Άμυνας διεμήνυσε ότι «τον τελικό λόγο»,ανεξάρτητα από το δημοψήφισμα στα Σκόπια, θα έχει ο ελληνικός λαός.

Ειδικότερα, ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι «οι Σκοπιανοί αξιωματούχοι, ο ίδιος ο πρωθυπουργός τους και ο υπουργός Εξωτερικών, με προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας δυναμιτίζουν οποιαδήποτε προσπάθεια εξεύρεσης λύσης».

«Το μόνο που καταφέρνουν είναι να εξοργίζουν τον ελληνικό λαό, ο οποίος θα έχει τον τελικό λόγο, ανεξάρτητα από το δημοψήφισμα και τις συνταγματικές αλλαγές στα Σκόπια» συμπλήρωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Υπενθυμίζεται ότι εχθές, Τετάρτη, ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νικόλα Ντιμιτρόφ είπε στην ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο πως όταν η συμφωνία των Πρεσπών τεθεί σε ισχύ η χώρα του «θα λέγεται Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας και θα είμαστε Μακεδόνες που θα μιλάμε τη μακεδονική γλώσσα».

Δείτε φωτογραφίες από την άτυπη σύνοδο

kammenos-mesa-1
kammenos-mesa-2
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης