Για Μάτι και ΔΕΘ συζήτησαν Δούρου – Πάιατ

Για Μάτι και ΔΕΘ συζήτησαν Δούρου – Πάιατ

Η περιφερειάρχης Αττικής συναντήθηκε με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα στα γραφεία της περιφέρειας – Στο επίκεντρο η φωτιά στο Μάτι και η επικείμενη ΔΕΘ

dourou_pyatt
Οι τρόποι αντιμετώπισης τραγωδιών, όπως αυτή που συνέβη στην Ανατολική Αττική αλλά και η επικείμενη ΔΕΘ ήταν ανάμεσα στα θέματα που συζήτησαν η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ.

Η συνάντηση έγινε στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής, που σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι η κυρία Δούρου «έθεσε επί τάπητος από την πλευρά της τη δρομολόγηση άμεσων και προωθητικών πρωτοβουλιών».

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν σημαντικα΄θέματα «σχετικά με την προσφορά του ελληνισμού της διασποράς για τις πληγείσες περιοχές στην Ανατολική Αττική», αλλά και η συμβολή του Κέντρου Logistics, που αποτελεί μια αναγνωρισμένη από το Συμβούλιο της Ευρώπης καλή πρακτική, στην οργάνωση της αλληλεγγύης για τους πληγέντες στην Ανατολική Αττική.

Η περιφερειάρχης, αναφερόμενη και όσα είπε ο πρέσβης για το παράδειγμα της Καλιφόρνια υποστήριξε ότι «τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έχουμε μπροστά μας λόγω κλιματικής αλλαγής να αντιμετωπιστούν με πολύ διαφορετικό τρόπο από ό,τι σήμερα».

Από την πλευρά του, ο κ. Πάιατ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τα θύματα της φονικής πυρκαγιάς και σημείωσε: «Γνωρίζω τη σπουδαιότητα να οικοδομήσουμε ένα σύστημα, ώστε να αντιμετωπίσουμε παρόμοιες καταστάσεις στο μέλλον. Περιέγραψα στην Περιφερειάρχη τη δουλειά που κάνουμε και τη συνεργασία που έχουμε με την πολιτεία της Καλιφόρνια και την ελληνοαμερικανική διασπορά ώστε να καταστήσουμε διαθέσιμη ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ των Πυροσβεστικών Σωμάτων της Αμερικής και των Ελληνικών Αρχών. Θα υπάρξει μεγάλη συνεργασία με τους Έλληνες της διασποράς και ειδικότερα τους AΧΕΠΑΝΣ».




Συζήτησαν για τη ΔΕΘ

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε και το θέμα της αναβαθμισμένης συμμετοχής της Περιφέρειας Αττικής στη φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στην οποία τιμώμενη χώρα είναι οι ΗΠΑ.

«Συζητήσαμε την αναγκαιότητα περαιτέρω συνεργασίας σε σχέση με τη νέα επιχειρηματικότητα, τους start uppers και τα clusters – τομείς στους οποίους η Περιφέρεια Αττικής εδώ και τέσσερα χρόνια έχει να επιδείξει μετρήσιμα αποτελέσματα, ανέφερε η Περιφερειάρχης διευκρινίζοντας ότι οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν στη συνεργασία που μπορούν να έχουν για το Film Office «μιας και η Περιφέρεια Αττικής θα είναι και είναι η πρώτη Περιφέρεια της πατρίδας μας που είναι έτοιμη να υποδεχθεί ξένες οπτικοακουστικές παραγωγές».

Κλείσιμο
Ο Αμερικανός Πρέσβης ανέφερε ότι συζήτησαν «κάποια από τα προγράμματα που θα υποστηρίξει η Πρεσβεία των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ, όπως προγράμματα για νέους επιχειρηματίες, να επισημάνουμε τομείς όπως νέα επιχειρηματικότητα και start ups».

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής, Κοσμάς Παπαχρυσοβέργης και ο Αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα Αθηνών, Χρήστος Καπάταης. Τον Πρέσβη Τζ. Πάιατ συνόδευαν η Σύμβουλος Πολιτικών Υποθέσεων, Έιμι Κάρλον και ο Σύμβουλος Οικονομικών Υποθέσεων, Τσιπ Λάιτινε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης