Μηταφίδης στον ΘΕΜΑ 104,6: Δεν είμαστε τα καλά παιδιά που εφαρμόζουν τα συμφωνηθέντα

Μηταφίδης στον ΘΕΜΑ 104,6: Δεν είμαστε τα καλά παιδιά που εφαρμόζουν τα συμφωνηθέντα

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «έξοδος σημαίνει  να είμαστε αφεντικά του εαυτού μας» - Τόνισε ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει να μην μειωθούν οι συντάξεις - Χαρακτήρισε «χολερικά σχόλια» την κριτική για τη ΔΕΘ

4184514
Τους συμβολισμούς της Ιθάκης, την επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα, αλλά και τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6.

Ερωτηθείς για τους συμβολισμούς της Ιθάκης, από όπου ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εκφώνησε το διάγγελμά του για την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο, απάντησε ότι «την επιστροφή στην Ιθάκη ακολούθησε η εξόντωση των μνηστήρων». Όπως χαρακτηριστικά είπε «το ζήτημα δεν είναι να γίνουμε καλοί Σαμαρείτες, αλλά να απαλλαγούμε από τους ληστές», αναφερόμενος στις δανειακές συμβάσεις και την καταπολέμηση των κοινωνικών ανισοτήτων.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, αναφερόμενος στην επιστροφή στην κανονικότητα, ο κ.Μηταφίδης τόνισε ότι η κυβέρνηση «είναι υποχρεωμένη να πολεμήσει, αλλά κεντρικό ζήτημα είναι να αυξηθούν οι πόροι, ώστε να δοθεί μεγαλύτερο βάρος σε έργα που μπορούν να αντιμετωπίσουν την ανεργία. Αυτή είναι η επιστροφή στη λεγόμενη κανονικότητα»

Για τη μείωση των συντάξεων ανέφερε: «Ορισμένα μέτρα τα αποσύραμε, άλλα τα βελτιώσαμε, το ίδιο θα επιδιώξουμε και τώρα, που έχουμε μία σχετική νομοθετική ελευθερία. Και εφόσον οι αριθμολάγνοι βλέπουν ότι τα νούμερα βγαίνουν, δεν χρειάζεται να σφίξουμε άλλο τους συνταξιούχους»



Κλείσιμο
Ερωτηθείς αν δεν συμφωνήσουν οι δανειστές, υπογράμμισε ότι «είμαστε σε μία μάχη με τους δανειστές, δεν είμαστε απλώς τα καλά παιδιά που εφαρμόζουν τα συμφωνηθέντα. Υπάρχει μία αλλαγή κλίματος, τώρα έχουμε περισσότερους συμμάχους, από ό,τι πριν. Επομένως, θα δώσουμε μάχη να μην επιτραπεί αυτό το μέτρο».

«Οπωςέχει φανεί και από τις δηλώσεις της υπουργού Εργασίας, είναι σαφής ο κυβερνητικός προσανατολισμός και θα ανακοινωθεί και από τον πρωθυπουργό. Και αν χρειαστεί θα πρέπει να προχωρήσουμε σε μονομερείς ενέργειες. Όταν λέμε έξοδος, σημαίνει ότι πρέπει να γίνουμε αφεντικά του εαυτού μας και να παίρνουμε αποφάσεις που να ικανοποιούν τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας».

Ο βουλευτής απάντησε αρνητικά σε ερώτηση αναφορικά με τυχόν εγκαίνια της ΔΕΘ από την Άνγκελα Μέρκελ, ενώ για την κριτική ως προς την τιμώμενη χώρα που φέτος είναι οι ΗΠΑ, έκανε λόγο «για χολερικά σχόλια», επισημαίνοντας: «Δεν ξέρω από πού προέρχονται. Είναι η εύκολη κριτική. Κάθε χρόνο υπάρχει μία τιμώμενη χώρα. Πέρυσι ήταν η Κίνα φέτος είναι οι ΗΠΑ. Οι εκπρόσωοπι των τιμώμενων χωρών κάνουν τα εγκαίνια».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης