Δημήτρης Μάρδας στο ΘΕΜΑ 104,6: «Λάθος όσα λέει ο Στουρνάρας, θέλω να δω τα πραγματικά στοιχεία του Ρέγκλινγκ»

Δημήτρης Μάρδας στο ΘΕΜΑ 104,6: «Λάθος όσα λέει ο Στουρνάρας, θέλω να δω τα πραγματικά στοιχεία του Ρέγκλινγκ»

"Πολλοί μπερδεύουν τις προβλέψεις με τα πραγματικά αποτέσματα" είπε ο Δημήτρης Μάρδας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υφυπουργός μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6.

mardas
"Θα ήθελα να δω τα πραγματικά στοιχεία του κ. Ρέγκλινγκ" είπε ο κ. Μάρδας ερωτηθείς για το άρθρο του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ στην Καθημερινή της Κυριακής στο οποίο αναφέρει ότι το πρώτο εξάμηνο του 2015 όχι μόνο αντιστράφηκαν οι μεταρρυθμίσεις αλλά το κόστος τιμολογείται από 86 έως 200 δισεκατομμύρια ευρώ. Ο πρώην υπουργός τόνισε ότι μπορεί κάποιος να έκανε υπολογισμούς το 2014 για συγκεκριμένες αποδόσεις της οικονομίας, οι οποίοι το 2018 δεν ισχύουν.



Για εκείνο το διάστημα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας επανέλαβε σε συνέντευξη του στην Καθημερινή ότι "η διαπραγμάτευση του πρώτου εξαμήνου του 2015 είχε σημαντικό κόστος για την οικονομία, το τραπεζικό σύστημα και το κλίμα εμπιστοσύνης και αυτό ουδείς το αμφισβητεί". Ο κ. Μάρδας όμως αμφισβητεί όσα δηλώνει στην ίδια συνέντευξη ο διοικητής τη Τράπεζας της Ελλάδας για τα μέτρα που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αναφερόμενος ο κ. Στουρνάρας στις διαφορές Αθήνας - δανειστών το Φθινόπωρο του 2014 λέει ότι "ήταν μικρές, μικρότερες των μέτρων που θεσπίστηκαν αργότερα. Υπό την έννοια αυτή, το τρίτο μνημόνιο θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί".

Όταν ο Γιώργος Λαμπράκος κάλεσε τον κ. Δημήτρη Μάρδα να σχολιάσει αυτή τη δήλωση του κ. Γιάννη Στουρνάρα, ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών είπε "Αυτό είναι λάθος. Έπρεπε η Ελλάδα να ξοφλήσει 54 δισ ευρώ μέσα σε 22 μήνες. Τι θα έκανε; Θα πήγαινε στις αγορές; Χρειαζόταν άλλη στρατηγική. Αυτή τη διαφορετική στρατηγική ακολουθήσαμε και ως πολιτική επιλογή ήταν σωστή".

Ερωτηθείς για την έξοδο από την έξοδο από τα μνημόνια ο κ. Μάρδας δήλωσε ότι "η Ελλάδα παίρνει πίσω τη χάραξη πολιτικής".
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης