Γερμανικά ΜΜΕ: Οι Έλληνες δεν ανέχονται άλλον τον Τσίπρα μετά τη φωτιά στο Μάτι

tsipras-mati-1

Ετοιμάζονται να τον ρίξουν στον κάλαθο των αχρήστων γράφει η Nordwest Zeitung - ZDF: Πήγε στο Μάτι μια εβδομάδα μετά για να σφίξει χέρια

Οι Έλληνες περιμένουν να ρίξουν τον Τσίπρα στον κάλαθο των αχρήστων της Ιστορίας αναφέρεται σε άρθρο της γερμανικής εφημερίδας Nordwest Zeitung με αφορμή τη φονική φωτιά στο Μάτι.

«Τα συναισθήματα μετά τη φωτιά στο Μάτι είναι τα εξής: Οι Έλληνες περιμένου να ρίξουν την κυβέρνηση Τσίπρα στον κάλαθο των αχρήστων της ιστορίας. Ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τελειωμένοι στα μάτια των Ελλήνων. Πολιτικά. Πνευματικά. Νοητικά. Ανεπίστρεπτα».

«Το μόνο ερώτημα είναι αν η Αθήνα θα ψηφίσει με αυτή τη σύνθεση τη συμφωνία με τα Σκόπια. Ο Τσίπρας θέλει να επιβιώσει πολιτικά μέχρι τον Ιανουάριο οπότε και αναμένεται να έρθει η συμφωνία των Πρεσπών στην ελληνική Βουλή. Αλλά με κάθε επιπλέον νεκρό στο Μάτι αυτό φαντάζει όλο και λιγότερο πιθανόν» σημειώνει η συντάκτης.

Αναφερόμενη στο συντονιστικό σόου το βράδυ της «μαύρης Δευτέρας» η συντάκτης γράφει ότι «η εντύπωση ότι ο Τσίπρας και η κυβέρνηση έκαναν μια προσπάθεια επικοινωνιακής διαχείρισης εξόργισε τους Έλληνες που ήταν ήδη σε κατάσταση ομαδικού σοκ. Το πώς ξεκίνησε η φωτιά στο Μάτι δεν παίζει κανέναν ρόλο. Ο Τσίπρας είναι ήδη το παιδί που έχει πέσει στη "θάλασσα" φωτιάς στο Μάτι».

Στο άρθρο επισημαίνεται επίσης ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν ρώτησε ποτέ για το αν υπάρχουν νεκροί ή τραυματίες είτε στο Μάτι είτε αλλού αλλά απλά »αρκέστηκε στο να ρωτήσει "πότε θα πετάξουν τα αεροσκάφη;" με έναν ανώτερο αξιωματικό να του απαντά αυτό που ξέρει και ένα μικρό παιδί "με το πρώτο φως της ημέρας κύριε πρωθυπουργέ"».

tsipras-new-germa-media


Οι πυρκαγιές στην ανατολική Αττική ήταν το πρώτο θέμα και στη χθεσινοβραδινή εκπομπή Auslandsjournal του δεύτερου δημόσιου καναλιού ZDF της γερμανικής τηλεόρασης, που μεταδίδεται σε ώρα μεγάλης τηλεθέασης, όπως γράφει η Deutsche Welle. Δύο δημοσιογράφοι ταξίδεψαν στην Ελλάδα και με την κάμερά τους αποτύπωσαν την κατάσταση λίγες ημέρες μετά την τραγωδία επιχειρώντας μια πρώτη προσέγγιση στις αιτίες που οδήγησαν εκεί.

«Σφίγγει χέρια»

Το ρεπορτάζ ξεκινά με γνωστές εικόνες ολικής καταστροφής από το Μάτι και το Κόκκινο Λιμανάκι και με πυρόπληκτους να διηγούνται μπροστά από τα μισοκατεστραμμένα σπίτια τους τις τραγικές στιγμές που έζησαν εκείνη τη μοιραία Δευτέρα. «Μας πιάσανε στον ύπνο», λέει μια γυναίκα, «εάν συνέβαινε τη νύχτα, θα είχαμε πεθάνει όλοι. Ο κόσμος μας βοηθά πολύ, οι Έλληνες ξέρουν τι σημαίνει πόνος, είναι πονεμένος λαός, αλλά η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα για μας». Στο ρεπορτάζ επισημαίνεται ότι χρειάστηκε να περάσει μια εβδομάδα για να επισκεφθεί την καμένη περιοχή ο Έλληνας πρωθυπουργός παρά το γεγονός ότι το Μάτι απέχει μόλις 30 χιλιόμετρα από την Αθήνα. «Τώρα ο Τσίπρας σφίγγει χέρια και ευχαριστεί τους πυροσβέστες. Ωστόσο, πολλοί καταλογίζουν ευθύνες στην επαγγελματική πυροσβεστική, όπως μας λέει δημοσιογράφος της ελληνική τηλεόρασης» αναφέρεται στο ρεπορτάζ, που φιλοξενεί σχετικές δηλώσεις ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ, λίγο μετά τη ζωντανή αναμετάδοση από την Αργυρά Ακτή του Ματιού. «Δεν υπήρχε κανένα σχέδιο εκκένωσης, καμιά προειδοποίηση, μέσα στον πανικό όλοι έτρεχαν να σωθούν από τη λαίλαπα στη θάλασσα» δηλώνει στην κάμερα του ZDF.

«Το ίδιο χάος βίωσαν και οι εθελοντές πυροσβέστες του Μαραθώνα», συνεχίζει το ρεπορτάζ. «Τα πυροσβεστικά οχήματα και ο εξοπλισμός τους είναι χορηγίες από τη Γερμανία, τη βενζίνη πληρώνουν μόνοι τους. Κανείς δεν τους κάλεσε να βοηθήσουν, αλλά εκείνοι ήρθαν από μόνοι τους με τα 3 πυροσβεστικά που διαθέτουν». Στην διάρκειας 8μιση λεπτών ανταπόκριση επισημαίνεται η έλλειψη διεξόδων προς τη θάλασσα ως ένα πρόβλημα που αφορά όχι μόνο το Μάτι, αλλά και άλλους παραθαλάσσιους οικισμούς στην Ελλάδα, η οικοδόμηση αυθαίρετων, την οποία ανέχθηκαν όλες οι κυβερνήσεις και η οργή εκείνων που έχτισαν τα σπίτια τους κανονικά με άδεια.

«Εάν ο Τσίπρας ενδώσει στην λαϊκιστική του ροπή…»

Με τον τίτλο «Ελληνικοί πειρασμοί» η Badische Zeitung με έδρα το Freiburg αναφέρεται στην επικείμενη έξοδο της χώρας από τα μνημόνια επισημαίνοντας ότι οι εορτασμοί που αναμένεται να γίνουν, επισκιάζονται όχι μόνο από τα θύματα της πυρκαγιά αλλά και από αμφιβολίες για το εάν η Ελλάδα μπορεί να σταθεί στα πόδια της. Ο αρθρογράφος της κάνει μια αναδρομή στα τελευταία 8μιση χρόνια της κρίσης αποδίδοντας εύσημα για τις επιτυχίες δημοσιονομικής εξυγίανσης, αλλά παραδεχόμενος παράλληλα ότι τα μέτρα λιτότητας ήταν πολύ σκληρά, ότι έριξαν τη χώρα στη βαθύτερη ύφεση ευρωπαϊκής χώρας σε περίοδο ειρήνης και ότι οι δανειστές παρέλειψαν να αναστρέψουν την τάση τη στιγμή που έπρεπε.

«Η Ελλάδα άφησε πίσω της την επικίνδυνη ζώνη, αλλά δεν βρίσκεται σε οικονομικό περιβάλλον σταθερότητας» επισημαίνει. «Σε αυτό συνέβαλαν όλες οι κυβερνήσεις που αντιστάθηκαν σε δομικές μεταρρυθμίσεις για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας. Γι' αυτό είναι πιο σημαντικό η νυν κυβέρνηση μετά την έξοδο από τα μνημόνια να εργαστεί για τη συνέχιση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος. Δυστυχώς υπάρχουν ενδείξεις για το αντίθετο. Η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται να σχεδιάζει την ακύρωση σημαντικών μέτρων στους τομείς εργασίας και το συνταξιοδοτικό, για να κερδίσει τις επόμενες εκλογές σε ένα χρόνο. Οι χρηματαγορές παρατηρούν τις εξελίξεις με μεγάλη προσοχή. Εάν ο Τσίπρας ενδώσει στη λαϊκιστική του ροπή, θα χάσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών. Κι αυτό θα μπορούσε να φέρει την ελληνική κρίση πολύ γρήγορα πίσω» καταλήγει στο άρθρο της η γερμανική εφημερίδα.

ΣΧΟΛΙΑ (25)

Μόνο Μανώλης

Έπαιξε Επίδαυρο, έστω και τραγωδία, τον συνεχάρησαν, τον χτύπησαν στην πλάτη ,του είπαν τα λέμε εν καιρώ (λέμε τώρα)και σχολασε ο γαμος

ΜΕ ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ, ΟΜΩς, Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΑΜ ΜΠΑΚ!!!

Απλά θα φορέσει την γραβάτα και θα γίνει πιο mainstream. Ζηλεύετε παλιοδεξιούληδες;

λεο

Καλά που ζεις εσύ, σε καμιά σπηλιά χωρίς ρεύμα; Την έβαλε ήδη την γραβάτα και συνοδεύτηκε από γέλια και χασμουρητά.

ΝΙΚΟΣ

Και γραβάτα έβαλε και στρινγκάκι ταυτόχρονα. Δεν θυμάμαι άλλον πρωθυπουργό να ξεφτιλίστηκε τόσο πολύ στην μεταπολίτευση. Τα πάντα όλα ο δικός σου. Οτι ήθελαν του φόρεσαν οι δανειστές στην γραβάτα θα κολλήσει ;

ΜΙΚ

Με τόσα ζώα τριγύρω μας, όλα είναι πιθανά.

Q

Γι'αυτο ακριβως μας κουβαλησαν εδω τους λαθροεισβολεις. Τι νομιζετε, οτι τους επιασε η αλληλεγγυη και ο ανθρωπισμος και κοπτονται για τους κακομοιρηδες που τρεχουν να ξεφυγουν απο τον πολεμο? Αυτοι δεν δινουν ενα ποτηρι νερο ουτε στην ιδια τους την μανα και θα νοιαστουν για ανθρωπο? Το εργο των δουλεμπορων τους νοιαζει να συνεχισουν, να παντελονιασουν μαυρο χρημα ταζοντας τους παλατια και πολυτελειες και φυσικα να εχουν και την ευκολα εξαγορασιμη ψηφο τους. Ειδικα το τελευταιο το κανανε τοσα χρονια ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, τα κομμουνια δεν θα το κανουν! Νομος Παρασκευοπουλου - Gay Pride - "φαρμακευτικη" κανναβη... τυχαια ηταν ολα αυτα? Μαζευουν ψηφαλακια απο συγκεκριμενα target groups για να μην εχουν αναγκη την ψηφο του Ελληνα. Που ετσι κι αλλιως εχουν σταματησει να την εχουν αναγκη απο τοτε που ξεκινησε η κριση. Απο τον Ελληνα το μονο που χρειαζονται ειναι την ωρα της καλπης να ειναι στο καφενειο και να κανει την επανασταση του φραπε. Να υπακουσει σαν καλο κοροιδο τα τρολακια που τον καλουν σε αποχη. Αλλοι αποφασιζουν πλεον για το μελλον αυτης της χωρας.

λεο

Έχει ένα 20% της κοινωνίας που είναι κυρίως δημοσίοι υπάλληλοι διορισμένοι από το ΠΑΣΟΚ (αλλά και την ΝΔ) που θα τον ψήφιζαν ακόμα και αν έτρωγε μωρά σε ζωντανή μετάδοση.

Ilias

Θα φύγει με κλωτσιές ο ΒΛΑΚΑΣ και εσύ Καρανικα θα πλένεις πιάτα στην Χαλκιδική!!!!!!!!!!!! Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα α αχ!!!! Α και με φάπες!!!

ΜΙΚ

Έτσι λένε και νομίζουν οι Γερμανοί. Ωστόσο, είναι βαθειά νυκτωμένοι και δεν ξέρουν με τι βόδια ψηφοφόρους έχει η Ελλάδα. Εδώ, ψήφισε το 60 και βάλε τοις εκατό ΟΧΙ, τους το έκανε ΝΑΙ, τους εξήγησε κατάμουτρα ότι δεν ήξερε τι του γινόταν (όχι ότι ξέρει τώρα), ότι τους είπε ψέματα και τα ζωντανά τον ξαναψήφισαν στις εκλογές μετά από δυο μήνες. Ας κοιτάξουν λοιπόν τα δικά τους θέματα, γιατί εδώ τα πράγματα δεν αντιμετωπίζονται με την κοινή λογική και μπορεί να έχουν εκπλήξεις.

Χαχαχα

Και το μεγάλο τους πρόβλημα είναι αν θα ψηφίσουν το σκοπιανό....μη στενοχωριέστε "φιλοι" και "εταίροι",έχουμε μπολικους προδοτες...αμπεμπαμπλομ, τραβήξτε έναν απ' τα μαλλιά, κάντε τον πρωθυπουργό, και η δουλειά θα γινει

δυστυχώς γερμανοτσολιάδες μου,

θα τον λουστούμε τον άθεο,άλλα 16 χρόνια.

Ιωάννα Σταυροπούλου

Tests κάνουν Αυτός άντεξε αρκετά λόγω ανικανότητας και θράσους. Θα κάνουν πειράματα, κάτι κάπου θα τους κάτσει. Και όπως έλεγε ένας φίλος, καλή του ώρα, να τραβάει το κάρο θέλουν. Τόσο απλά.....Βέβαια τα δάνεια τα θεωρούν αγύριστα, είμαι βεβαία γι αυτό.

Τριτοκοσμική Μπανανία

Βλέπω εξακολουθούν μερικοί να πιστεύουν στο παραμύθι, ότι οι Γερμανοί φταίνε για τη "Μπανανία των Βαλκανίων", που χρεοκόπησε... Μνημόνια μέχρι να σβήσει ο ήλιος.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

xarda-1

Τους Ιταλούς και Ισπανούς πιλότους των πυροσβεστικών αεροσκαφών που συνέδραμαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Εύβοια, βράβευσε ο γγ Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιάς

5
samothraki-tessera

Τα δρομολόγια επεκτείνονται έως την Κυριακή - Σε σειρά δράσεων για να αμβλυνθούν οι αρνητικές εντυπώσεις στον τουρισμό και την οικονομία του νησιού συμφώνησαν ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και ο Περιφερειάρχης Χρ. Μέτιος

νικοσ_αναστασιαδισ

Το δημοσίευμα αναφέρει πως ο Αναστασιάδης αποσύρθηκε από το δικηγορικό γραφείο, «Νικ. Χρ. Αναστασιάδης & Συνεργάτες LLC» μετά την εκλογή του στην προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Όμως οι δύο κόρες του παραμένουν συνέταιροι στο δικηγορικό γραφείο "Νίκος Αναστασιάδης" που λειτουργεί στη Λεμεσό