«Άνοιγμα» Κουβέλη στο Κίνημα Αλλαγής - «Επιλογή της ΝΔ η πολεμική ατμόσφαιρα»

kouvelis

«Ο αναγκαίος διάλογος της Κεντροαριστεράς με την Αριστερά προϋποθέτει την απομάκρυνσή της Κεντροαριστεράς από τη σημερινή πολεμική ατμόσφαιρα, που είναι επιλογή της αξιωματικής αντιπολίτευσης» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας

Την ανάγκη η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία «να αναθεωρήσει την πολιτική της σύμπλευσης με το νεοφιλελευθερισμό, να απεγκλωβιστεί από το φαύλο κύκλο της αυτοαναίρεσης και να ανακαθορίσει την ταυτότητα της, συνομιλώντας με τις κοινωνίες» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης, σε πολιτική εκδήλωση που διοργάνωσε η Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΕΚΙΕΑ) στο Αγρίνιο, με θέμα «Το τέλος των Μνημονίων: Αριστερά - Προοδευτική Διακυβέρνηση».

Τα κυριότερα σημεία της ομιλίας Κουβέλη

· Η νέα σχέση της χώρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία δείχνει να ανακαθορίζεται μετά την έξοδο από τα μνημόνια, διαμορφώνει νέες δυνατότητες για συγκεκριμένες διεκδικήσεις. Τις διεκδικήσεις αυτές ενισχύουν, άλλωστε, τα θετικά βήματα της ελληνικής οικονομίας. Η αισιοδοξία της εκτίμησης μας αναφέρεται στην παραδοχή, που είναι ταυτόχρονα και αναγκαία προϋπόθεση, ότι η υπεράσπιση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, δεν μπορεί να είναι ένα τεχνοκρατικό αφήγημα που θέτει εκτός τη μισή ευρωπαϊκή κοινωνία. Η ανάπτυξη οφείλει να έχει προοδευτικό πρόσημο και απαραίτητη προϋπόθεση προς την κατεύθυνση αυτή, αποτελεί το παραγωγικό μοντέλο που θα ακολουθηθεί αλλά και η δίκαιη αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου.

· Η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία είναι μπροστά σε μια πρόκληση: προϋπόθεση για να έχει μέλλον είναι να αναθεωρήσει την πολιτική της σύμπλευσης με το νεοφιλελευθερισμό, να απεγκλωβιστεί από το φαύλο κύκλο της αυτοαναίρεσης και να ανακαθορίσει την ταυτότητά της, συνομιλώντας με τις κοινωνίες. Ταυτόχρονα να τοποθετηθεί, στην υπαρκτή αντίθεση και στη διαχωριστική γραμμή μεταξύ της προοδευτικής και συντηρητικής πολιτικής, από την πλευρά της προόδου.

· Η αυτοκριτική στην πολιτική θα πάψει να είναι συνώνυμο της υποκρισίας, αν συνοδεύεται από συγκεκριμένα βήματα αντιστροφής μιας λανθασμένης πορείας. Η σοσιαλδημοκρατία οφείλει να θέσει και πάλι το αίτημα της κοινωνικής δικαιοσύνης και να αντιπαλέψει το συνεχώς διευρυνόμενο έλλειμμα αλληλεγγύης μέσα στις κοινωνίες, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να καλλιεργήσει και να υπηρετήσει τις ανθρωπιστικές αξίες.

· Από την πορεία της σοσιαλδημοκρατίας στην Ευρώπη και την Ελλάδα ειδικότερα, όπου ταυτίστηκε με το νεοφιλελευθερισμό, οφείλει να βγάλει ορισμένα συμπεράσματα, τα οποία οδηγούν στην αναγκαιότητα επαναπροσδιορισμού της. Οι πολιτικές της λιτότητας στην Ευρώπη, είτε με μνημόνια είτε χωρίς, η διεύρυνση των ταξικών και κοινωνικών ανισοτήτων, η συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους, η υπονόμευση των κρατικών δομών πρόνοιας, έφεραν στο προσκήνιο της πολιτικής την ακροδεξιά, τις φασιστικές και ναζιστικές οργανώσεις και κινήσεις. Δυστυχώς, η μετατόπιση του κεντρικού πολιτικού άξονα σε συντηρητικότερες κατευθύνσεις, εάν δεν είναι συνειδητή επιλογή για τις νεοφιλελεύθερες δυνάμεις, τις οδηγεί να υιοθετούν την πολιτική ρητορική και την πρακτική, των πιο σκοτεινών και αντιδραστικών κύκλων στην Ευρώπη.

· Ο ελληνικός λαός είναι ενώπιον της οδυνηρής, έως τραγικής εμπειρίας, των μνημονιακών πολιτικών που επιβλήθηκαν στο όνομα αλλά και εξαιτίας των πολιτικών που εφάρμοζαν οι μεταπολιτευτικές κυβέρνησης. Πλήρωσε πολύ ακριβά η χώρα μας και ο λαός της τη συνταγή του νεοφιλελευθερισμού και τους οικονομίστικους δογματισμούς.

· Στη νέα ελπιδοφόρα περίοδο που ανοίγεται, χρειάζεται ένας προοδευτικός κοινωνικός και πολιτικός πόλος. Ένας προοδευτικός πόλος που θα στηρίζει τη μεγάλη προσπάθεια για τη δημοκρατία, τη δίκαιη ανάπτυξη, το μετασχηματισμό της κοινωνίας και του κράτους, τις δημοκρατικές θεσμικές τομές και θα συμπαρατάσσεται στην απόκρουση των σχεδίων της νεοφιλελεύθερης πολιτικής και των εκφραστών της.

· Στη χώρα διαμορφώνονται δύο πολιτικοί πόλοι: ο ένας βαθύτατα νεοφιλελεύθερος και συντηρητικός και ο άλλος προοδευτικός. Οι πολιτικές δυνάμεις του λεγόμενου ενδιάμεσου χώρου -είτε αναφέρονται ως «κέντρο» είτε ως «κεντροαριστερά» είτε ως «σοσιαλδημοκρατικές»- δεν μπορούν να νίπτουν τας χείρας τους. Ο αναγκαίος διάλογος της Κεντροαριστεράς με την Αριστερά προϋποθέτει την απομάκρυνσή της Κεντροαριστεράς από τη σημερινή πολεμική ατμόσφαιρα, που είναι επιλογή της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΣΧΟΛΙΑ (11)

μιλησε ο μπεκρης

ειναι δυνατον τοσες πολλες μπουρδες να βγαινουν ταυτοχρονα απο το ιδιο στομα?

φανουρόπιτες ......

Ο άνθρωπος που δεν διστάζει να ρίξει μια εκλεγμένη κυβέρνηση με τα τερτίπια του, είναι ικανός για όλα ...... Και πάλι το ίδιο θα κάνει αν είναι να επιβιώσει πολιτικά ......

Μ.ΠΑΣΟΚ

Ο ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΜΑΣ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΑΙ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΙΣΠΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥ ΑΝΘΥΠΟΚΑΜΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΕΙ.ΠΡΩΤΟΝ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΔΕΞΙΩΤΕΡΑ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ.ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΡΚΕΤΑ ΜΟΝΟΚΟΜΑΤΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΩΝ ΚΑΥΔΙΑΝΩΝ ΔΙΚΡΑΝΩΝ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΞΕΥΤΥΛΑΣ.ΚΑΙ ΤΡΙΤΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΩΤΕΡΟ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ 2010-2014 ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ?

Ο ΜΟΙΡΑΙΟΣ

ΜΙΛΑΕΙ Ο ΜΟΙΡΑΙΟΣ ΠΟΥ ΕΚΑΨΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.

ΟΞΩ ΑΠ'ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΚΑ...

...τελειωμενε Καραγκιοζη, καταντησες πορνη του τσαρλατανου στα γεραματα και κανεις και ...υποδειξεις στο ΠΑΣΟΚ περι "πολεμικης ατμοσφαιρας" οταν προσκυνας τον ξεβρακωμενο ΠΡΟΔΟΤΗ και την ελληνοφωνη συμμορια των δωσιλογων κατσαπλιαδων... Βαλτο καλα στο μυαλο σου γεροπαραλυμενε, εμεις οι ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ δεν προκειται ΠΟΤΕ να επιτρεψουμε στην ηγεσια μας να κανει οποιονδηποτε διαλογο με την ΦαSSιστερη Καμορα των αρχιτραμπουκων πριν δουμε την εγκληματικη χουντα στην φυλακη, ακους? Αμα θες συμπαραστατες για τα τελειωμενα αφεντικα σου, αμε να μιλησεις με τον Μιχαλολιακο και την ομογαλακτη με σας συμμορια των κασιδιαραιων...

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΥΠΕΡΘΕΜΑΤΙΖΩ ΦΙΛΕ.ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΥΤΥΛΙΣΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΥΠΟΚΑΜΜΕΝΟΥ ΘΑ ΠΟΥΛΑΓΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΙΔΙΑ.ΓΙΑ ΑΥΤΟ Η ΕΝΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΜΑΣ.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

ΓΙΔΙ.ΔΕ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ?ΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΣΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΣΟΥ? ΕΙΣΑΙ ΤΥΧΟΔΙΩΧΤΗΣ ΣΤΑ 80 ΣΟΥ.ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΛΥΠΗΣΗ.

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ Α/Τ ΒΕΛΟΣ

EIΣΑΙ ΚΑΛΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ--ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ-- ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΣΠΡΑΤΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΔΙΚΗΓΟΡΙΑ===ΔΙΑΖΥΓΙΑ --ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΑ---ΑΣΤΙΚΑ --ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ--ΦΟΝΟΙ-----ΙΣΟΔΥΝΑΜΟΥΝ ΜΕ 10 ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΛΟΝΑΚΙΟΥ==ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ--ΕΙΣΠΡΑΤΕΙΣ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ==ΔΟΥΛΕΨΕ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ --ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΘΑΡΡΥΝΕΙ Η ΚΟΡΗ ΣΟΥ===ΟΤΑΝ ΕΓΙΝΕΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ--ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ===Η ΚΟΡΗ ΣΟΥ ΜΑΣ ΣΥΝΕΣΤΗΣΕ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΚΡΑΣΙ ΝΑ ΠΙΟΥΜΕ ===Ξ Υ Δ Ι ===ΕΓΩ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΖΥΓΟ ΣΟΥ --ΑΛΛΑ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΗΛΘΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ---ΜΠΡΑΒΟ ΚΟΡΑΚΛΑ Ο ΦΩΤΗΣ ΚΑΙ ΦΩΤΕΙΝΗ

Όπου φυσάει ο άνεμος

πάω ,είμαι καλάμι γέρνω δε σπάω! Είμαι και ειδικός στις κολοτούμπες και στις επικύψεις!

Ilias

Χαχαχα χαχαχαχαχαχαχαχαχα χαχαχαχαχαχαχ!!!!! Τι να σχολιασεις από πολιτικό τυχοδιωκτη!!!!!!!

Πιερία

Με τους ΑΝΕΛ αναπληρωτής ,με το ΚΙΝΑΛ συμπορευτής.Ο,τι μας πει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης