Αβραμόπουλος κατά Αυστρίας: Ανέφικτο και ανεπιθύμητο το σχέδιο αίτησης ασύλου μόνο εκτός ΕΕ

4437173

«Θέλουμε να σταματήσουμε την παράτυπη μετανάστευση, αλλά δεν θα διακόψουμε τη βοήθεια για εκείνους που χρειάζονται προστασία», τόνισε σε αυστριακή εφημερίδα ο Ευρωπαίος επίτροπος για τη Μετανάστευση

Ως «ούτε εφικτό και ούτε επιθυμητό», χαρακτηρίζει ο ευρωπαίος επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, τα σχέδια του Αυστριακού υπουργού Εσωτερικών Χέρμπερτ Κικλ, που ο ίδιος θέλει να προωθήσει στο πλαίσιο της αυστριακής Προεδρίας στην ΕΕ – που προβλέπουν δυνατότητα υποβολής αίτησης ασύλου, μονάχα εκτός Ευρώπης.

Σε σημερινή, μακρά συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Kurier, ο Έλληνας επίτροπος τονίζει χαρακτηριστικά: «Θέλουμε να σταματήσουμε την παράτυπη μετανάστευση, αλλά δεν θα διακόψουμε τη βοήθεια για εκείνους που χρειάζονται προστασία, και η προτιμότερη διαδρομή για ανθρώπους που χρήζουν προστασίας πρέπει να είναι ένας σίγουρος και συντεταγμένος δρόμος, μέσα από προγράμματα εγκατάστασης».

Υπενθυμίζει ταυτόχρονα, πως οι χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν δεσμευτεί να δεχθούν μέσα από αυτή την διαδικασία στα επόμενα δύο χρόνια 50.000 πρόσφυγες, ενώ διευκρινίζει πως «προς το παρόν, άσυλο μπορεί να χορηγηθεί μόνον εντός της Ευρώπης και πως αυτή την στιγμή, εξωτερικές διαδικασίες δεν είναι ούτε εφικτές, ούτε επιθυμητές».

Στη συνέντευξή του, ο επίτροπος Μετανάστευσης τάσσεται υπέρ ενός «δίκαιου αλλά αυστηρού» συστήματος ασύλου στην ΕΕ και υπέρ της ενισχυμένης προστασίας των εξωτερικών συνόρων στην Ευρώπη, με την οποία, κατά την άποψή του, θα είναι δυνατόν να σταματήσουν σύντομα οι συνοριακοί έλεγχοι εντός της Ευρώπης.

Ο Έλληνας επίτροπος επαναλαμβάνει την ανάγκη μίας ευρωπαϊκής συνεργασίας στο προσφυγικό-μεταναστευτικό, και τονίζει επίσης, πως η Ευρώπη είναι σήμερα πολύ καλύτερα προετοιμασμένη από ό,τι πριν από τρία χρόνια, και επιπλέον ο αριθμός των παράτυπων αφίξεων, ούτε κατά διάνοια δεν είναι τόσο υψηλός όσο το 2015.

Όπως σημειώνει, αυτό είναι αποτέλεσμα των κοινών προσπαθειών, της συνεργασίας με την Τουρκία και τις βορειοαφρικανικές χώρες, του αγώνα κατά των διακινητών, αλλά και αποτέλεσμα της καλύτερης προστασίας των εξωτερικών συνόρων, και τώρα χρειάζονται διαρθρωτικές λύσεις για να είναι κανείς καλύτερα εξοπλισμένος για το μέλλον.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

SPARTA.

Δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο από τον νεοταξίτη Αβραμόπουλο.Τον πληρώνει ο Ελληνικός λαός για να ψηφίζει νομοσχέδια σε βάρος της ζωής των Ελλήνων. Όταν οι άλλες χώρες δεν θέλουν τους Ισλαμιστές λαθρομετανάστες, εκείνος είναι υπέρ τους.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

zaef00

Ανασκευασμένες εμφανίζονται οι δηλώσεις του πρωθυπουργού των Σκοπίων από το πρακτορείο ΜΙΑ - Πλέον, εμφανίζεται να αναγνωρίζει ότι «ένα μέρος της γεωγραφικής ενότητας της Μακεδονίας είναι στην Ελλάδα, ένα στην Βουλγαρία και το βόρειο τμήμα είναι στη χώρα μας»  

34
zaef_mesa

Κλιμακώνει τις προκλήσεις ο πρωθυπουργός των Σκοπίων στην προσπάθειά του να συσπειρώσει τους πολίτες της χώρας του εν όψει του δημοψηφίσματος της 30ής Σεπτεμβρίου για τη Συμφωνία των Πρεσπών

123
tsipras_kammenos

Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συμφώνησαν πως αυτήν τη στιγμή, αυτό που είναι πιο αναγκαίο από ποτέ για τη χώρα είναι η ενότητα και η πολιτική σταθερότητα - Είπαν ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεν θα αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα στο κυβερνητικό έργο

60